Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze pomozcie z komputerem

BARDZO PROSZE O POMOC - JAK USUNĄC TEGO WIRUSA

Polecane posty

Gość jak będziesz zmieniać
antywirusa to usuń starego bo ci system padnie weś sobie mks vir ma zapore firewal nie trzeba za dużo kombinować potem uruchom w trybie awaryjnym i przeskanuj kompa i tyle.

Oki dzieki, zabieram sie za sciaganie i inastalowanie :)

Gość zrob lepiej
skan on-ilne na mks. wpisz w google mks skanner, to ci wyskoczy stronka. jak mialam problemy z wirami, to tam zawsze mi wszystko ladnie poznajdowalo, pousuwalo i po sprawie. ale to tylko doraznie jak masz problemy. inna sprawa to antywirus. ja sama mam na jednym kompie avasta i jakos sie w miare dobrze sprawuje. od czasu do czasu dorzuce skan na mks i wszystko gra. ale na drugiego kompa kupilam kaspersky internet security i jak chcesz cos pewnego to to najlepszy wybor. full ochrona i swiety spokoj. no wiem, nie jest darmowy, ale jak uzywasz kompa do pracy, masz jakies wazne dane, to lepiej zainwestowac, niz potem plakac. a z formatem narazie daj sobie spokoj;) uzyj mks, naprawde.

Gość rooooooos
Zrób format jeśli masz płytę z Vistą. Naprawisz od razu wszystko. Potem po instalacji Visty od razu zainstaluj pakiet bezpieczeństwa, choćby ESET Smart Security. Tyle, że na nielegalnym kluczu podziała 3 miesiące. Lepiej naprawdę kupić sobie Kasperski internet security. Teraz pobierz za darmo Spy sweeper i przeskanuj dysk. Zobaczysz co masz. Nie przejmuj się ilością. http://www.webroot.com/En_US/consumer-products-antivirus.html A tu masz trial do pobrania: Webroot Internet Security Essentials (najlepszy): http://www.webroot.com/En_US/consumer-downloads.html?WRSID=959ac932767979bcf903041aaeb8d7f7

Gość rooooooos
zrob lepiej skan on-ilne na mks. wpisz w google mks skanner NIe polecajcie syfu. Online to szit.

Gość rooooooos
Prosze pomozcie z komputerem Zazwyczaj sa tylko dyski iso jeden czasem dwa nic poza tym. Zadnych plikow html, txt.. W grach sa zawirusowane kraki i kejgeny, oraz pliki exe. Iso to jedyni obraz płyty, czyli wszystkie te pliki zawirusowane i niezawirusowane spakowane do jednego pliku iso.

No z tym formatem to mam ciezko, bo nigdy jeszcze go nie robilam, Wprawdzie podrukowalam sobie jak to ma wygladac, ale w praktyce nigdy nic nie wiadomo... kogo pytam czy umie zrobic formata to wszyscy mowia tak, a jak mowie, ze mam viste to juz nie ma chetnych :)

Gość zrob lepiej
mowie tylko z wlasnego doswiadczenia. mi miks sluzy:P

NOD32 mi i moim znajomym sprawuje sie bardzo dobrze , kaspersky - taki sam jak nod miałem go nie ma sie czym zachwycać lepszy Nod32

Gość rooooooos
Prosze pomozcie z komputerem No z tym formatem to mam ciezko, bo nigdy jeszcze go nie robilam, Wprawdzie podrukowalam sobie jak to ma wygladac, ale w praktyce nigdy nic nie wiadomo... kogo pytam czy umie zrobic formata to wszyscy mowia tak, a jak mowie, ze mam viste to juz nie ma chetnych Format jest bardzo prosty. wchodzisz w linie poleceń command. Nie mam teraz Visty i niepammietam jej interface. Ale zielony przycisk start, wybierasz uruchom, tam w okienku wpisujesz "CMD" i enter. otworzy Ci się konsoladosowa (czarne okno). Mozesz ją także znaleźć w start> wszystkie programy> akcesoria> wiersz polecenia. jak już masz otwarta konsolę wpisujesz w niej format C: i enter. Jesli nie będzie się chciał zrobić format, bo będzie zablokowany dostęp, to usuń katalog windows, co się nie będzie chciało skasować to pomiń. Ważne, żeby coś zniego było skasowane. Włóż płytę z Vista do napędu i zrestartuj komputer. W bisie powinnaś mieć ustawione jako pierwsze butowanie systemu z płyty, dopiero potem z dysku twardego. Powinien ci się uruchomić instalator Visty. Tam wybierasz instalację z formatowaniem i idzie.

Gość rooooooos
Sash NOD32 mi i moim znajomym sprawuje sie bardzo dobrze , kaspersky - taki sam jak nod miałem go nie ma sie czym zachwycać lepszy Nod32 A skąd wiesz, że Nod jest lepszy od Kasperskiego?

Gość rooooooos
W BIOS powinnaś mieć.....

Miałem i mi cholerstwo robaka nie usunęło , NOD32 odrazu :O

rooooooos faktycznie brzmi calkiem prosto zrobienie formata... ciagle slysze, ze vista to jedno wielkie gooowno i nikt nie chce mi pomoc, nawet w glupim formacie. Wirusy wyskakuja co chwile, wiec mysle, ze avast nie jest taki przewrazliwiony. Nie bede sie bawic programami tylko raz a dobrze ten format, a potem... co coz - bede musiala zainwestowac w dobre oprogramowanie A jeszcze nawiazujac do tego zawieszania sie mojego komputera, bo zawiesza sie co jakis czas, wlanczam pozniej w trybie normalnym i grafika jest totalnie pochrzaniona, czasami wlanczam jako ostatnia dobra konfiguracja na komputerze, to sie nie chce w ogole zalaczyc. Jest tylko czarny ekran. Dopiero jak wlacze w trybie awaryjnym i cos tam pokombinuje, zresetuje i jest git, no ale nie wiem jak dlugo jeszcze pociagne zanim mi zdechnie calkiem komputer. Czy to moze byc wina wirusow??