Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córeczki

Kiedy pożegnanie ze smoczkiem usypiaczem?

Polecane posty

Gość mama córeczki

Moje dziecko ma rok i 8 miesięcy, ale wciąż lubi zasypiać ze smoczkiem, kiedy spi w swoim łóżeczku. Jeśli zasypia razem ze mną, wtedy bez smoczka sie obejdzie. Smoczka uzywamy tylko do zasypiania.

Gość
My pożegnaliśmy smoczek tydzien temu. Myślałam, ze bedzie koszmar ale powiem tobie, że wystarczył tylko jeden dzien i noc. Powiedziałam synkowi, ze smoka zabrały ptaszki ( a że karmimy za oknem sikorki to szybko załapał). W pierwsza noc tylko przez sen mówił :ma\" (tzn. nie ma:) a potem to już zapomniał o smoczku. Także mozesz już zabrac smoka:)

my pozegnalismy jak synek mial 14 miesiecy i wg mnie to byl najlepszy czas u nas bylo tak ze do roku smoczek byl tylko na noc i to bylo jeszcze ok-chociaz wszedzie slyszalam ze na zgryz zle dziala itp ale jak skonczyl rok to odmiana-na gorsze, smoczek na spacer, smoczek wszedzie wkoncu odcielam koncowke, syn zdziwiony chodzil 2 dni ale bez lamentow i tak jakos poszlo ;) corka smoczek tolerowala tydzien ma 7 mies obecnie jest bezsmoczkowa ;) i jest super :) nie musze szukac smoczka, nie musze sie martwic ze go zgubilam, zapomnialam , wstawac w nocy podawac jej itp

Gość mama córeczki
moja mała niechętnie zasypia w swoim łózeczku, dlatego daję jej smoczek, bo jak nie ma krzyczy: MOOO! i jeszcze bardziej jest pobudzona, tak sobie mysle ,ze bede probowała klasc ja spac bez smoczka jak chętniej będzie zasypiała sama, chociaz nie wiem czy o nastąpi smoczek wyjmuję jej z buzi zaraz jak zaśnie, bo jesli tego nie zrobie przespi z nim cała noc, bo tak zęby zaciska...

Gość podnozse