Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanesssa jest ok

vanessa-co sądzicie?

Polecane posty

Gość vanesssa jest ok

czy przegnę jeśli nazwę tak córę w Polsce? w końcu teraz tyle tych nikoli, brajanów i innych, że kiedyś te imiona chyba nie będą nikogo szokować...co sądzicie?

Gość vanesssa jest ok
ktoś sie wypowie?

Gość asazas
ja bym tak nie nazwała, mi się nie podoba

Gość Jessy28
szczyt patologii i debilizmu jak dla mnie

ale te imiona nie są szokujące tylko obciachowe. Niestety kojarzą się z rodzicami dla których ważniejszy jest przerost formy nad treścią, żeby się pokazać, że nazwaliśmy dziecko \"po zagranicznemu\" :)

Gość Anialisa
W urzędzie stanu cywilnego nie nazwą ci dziecka Vanessa, a wpiszą Wanesa - to dlatego, że jest taka ustawa, spolszczają obco brzmiące nazwiska i nici po oryginalnej pisowni. Chyba, że ty lub ojciec dziecka ma obce obywatelstwo - wtedy zachowują oryginalną pisownię. A już głupotą nazywać tak dziecko, jak się ma typowo polskie nazwisko, z końcówką -ski, - icz, - yk, - ak. A co do samego imienia - mi się strasznie nie podoba, jest oklepane i co druga lub trzecia małolatka z wpadki nazywa tak swoją córkę, żeby tak światowo było i niby oryginalnie. Mam taki zapamiętany obraz z własnego podwórka: dwie małolatki z tłustymi włosami, klnące jak szewc, z papierochami w gębie, głośno zachowujące się - nagle jedna z nich woła w kierunku dzieci w piaskownicy: Vanessa, chodź do mamy, idziemy do domu!

Gość tinturintu
jak radio w mojej okolicy:)

Gość skkla
a moze skoda ? co te matki juz nie wymyśla amanda, a moze cos z wenezuelskiego zerialu ?

Gość Anialisa
Miało być: spolszczają obco brzmiące imiona;)

Anialisa U grupie przedszkolnej grupie mojego syna jest Wanessa. Dokładnie w takiej formie. Przez "W" i dwa "S". Ale jest też Olivier. Przez "V".

Nie podobają mi się takie imiona. :O Już lepiej Beatka, Dominika...Żeby miało fajnie zdrobnienie ;)

Dość,że przekombinowane to jeszcze ( moim zdaniem ) -nieładne .

Gość może być w sumie

Gość może być w sumie
moim zdaniem to krzywdzący stereotyp. a co jeśli ludziom wykształconym i inteligentnym, żadnej tam patologii najzwyczajniej w świecie podobaja się takie imiona? to co, nie mogą nazwać córki vanessa w obawie, że zostaną uznani za margines? czy to nie absurd? a podobno o gustach sie nie dyskutuje

no mogą jak im się podoba, ale jednak większość takich imion jest nadawanych przez małolaty lub patologię i mnie zastanawia fakt dlaczego tak jest?