Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potryuklamuuujagbx

co byście zrobili gdybyście,,

Polecane posty

Alez dziewczyno, przeciez ty jestes autnetycznie leniwa. No nie wiem co innego tu napisac. Niby masz ciezka sytuacje ale okazuje sie, ze ciezko jest od dluzszego czasu, nie masz zadnych oszczednosci a w domu jest male dziecko. Nie robisz nic byc zmienic sytuacje. W wiekszym miescie na pewno jest jakas praca, nawet na soboty i niedziele moglabys isc do supermarketu ukldac towary. Robilam tak w czasie studiow i korona mi z glowy nie spadla. Zanim nie znalazlam pracy w zawodzie to pracowalam w innym markecie na kasie przez 3 miesiece co kolejny pracodawca docenil bo zauwazyll, ze sie pracy nie boje, zmywalam, robilam kanapki, sprzatalam biura i pracowalam w domu opieki na kuchni. Nie mam dzieci. Ale przeciez ty masz dziecko wiec powinnas isc i cos ze soba zrobic. Diewczyny podaja ci tu rozne pomysly. Moglabys moze dostac to dofinansowanie z urzedu i otworzyc wlasny salon. Moze udaloby sie pozyczyc gdzies 200-300 zlotych na start - kupic wystarczy zestaw do manicure i pedicure, kilka lakierow, jakies ozdoby i dac ogloszenie - zawsze znajdzie sie ktos chetny. Idzie sezon slubny - w salonie tipsy i inne sprawy to ponad 100 zlotych, jesli ty zrobic ladne paznokcie za 25 to szybko wyjdziesz na prosta. Moze nawet doac ogloszenie - francuski manicur na poczatek i tyle, wystarcza dwa lakiery, cazki, pilnik, utwardzacz a to mniej niz 100 zlotych. Ida swieta - zawsze znajda sie ludzie, ktorzy nie maja czasu sprzatac, myc okien, gotowac - daj ogloszenie i moze akurat, Pare groszy przed swietami sie przyda prawda? Pomijam juz fakt, ze skoro musisz wydawac tylko 400 zlotych na caly miesiac to musisz bardzo rozsadnie gospodarowac pieniedzmy. warto zakupic wiecej takich produktow jak kasze, ryz, makaron itd. Tansze niz chleb ktorym sie nie da najesc.

Gość potryuklamuuujagbx
tak takie pomysły to o kant dupy rozbic ja nie wiem w jaki sposób ktos mogł tak dorabiac przeciez tak jak ktos pisal mam wypełniac pity jak najtaniej ludzie przeciez kazdy to robi i kazdy taniej od kazdego wiec co mam sie zaoferowac jeden pit za zlotowke przeciez to smieszne. mam isc na zbierac zlom przeciez w miescie jest tylu bezdomnych kazdy ma swoje rewiry mam sie komus wpieorzyc w parade zeby mnie pozniej ganiali po ulicy?? albo mops kazecie mi isc do mopsu przeciez z mopsu korzystaja głownie ci ktorzy sraja pieniedzmi oni w mopsie dostaja najwiecej! najlepiej dajcie pomysla jak dobrze kogos wyrolowac na kase zeby sie za szybo nie zorientowal jak zrobic jakis przekret czy cos w ten desen tak sie w tym kraju wychodzi z biedy panstwo nas okrada to czemu my tego mamy nie robic nie oszukujmy sie na pewno nie raz w domowym zaciszu przegladajac swoje wyciagi z konta zastanawialiscie sie nad jakas konkretna wyjebka. nie mozecie sie tym podzielic a nóz widelec ktos z takiego pomyslu skorzysta:-/

Gość potryuklamuuujagbx
do NarKotek: dziewczyno skad ten nick?? na jakim swiecie ty zyjesz chyba rzeczywic=scie cos bierzesz. ja jak glosno przeczytam twoj login kojarzy mi sie z jaednym i teraz ja ci cos doradze albo zmien dilera albo bierz polowe..........;-///

Gość z tym zlomem to przesada
bys sie caly dzien musiala bujac po miescie i moze by na chleb bylo. Pod warunkiem, ze ktos by Ci dziecka przypilnowal za darmo :P

dziewczyny a może naprawde zrzucimy się po te 10 zł??? pomysły są dobre, ale może niech dziewczyna zacznie od dorabiania np przy wykładaniu towaru w makecie i trochę stanie na nogi, z otwarciem własnego biznesu niech poczeka i dobrze to przemyśli... bo jak nie wyjdzie to tylko w długi popadnie (wiem coś o tym) ale nawet gdby od najbliższego weekendu zaczęła pracę to i tak kasę dostanie dopiero za miesiąc, a dzisiaj? a jutro? może znajdzie się jeszcz e ktoś chętny żeby pomóc??

Na tym samym co Ty i podobnie jak Ty nie pracuję, mam dziecko.. a żyje i nie marudzę. Widze że Ty byś chciała mieć coś za frajer.. przekrętów Ci się zachciewa a umyć okien to już nie? No to sorry ale tak łatwo nie ma, już żałuję że tyle się rozpisywałam z propozycjami jak możesz zarobić. Chyba jesteś po prostu totalnym leniem Zastanów się, od sprzątania nikt nie umarł i nie pierdol że nikt nie potrzebuje żeby mu okna umyć bo nie ja jedna Ci to zaproponowałam... No ale jasne, najlepiej byłoby siedzieć na dupie i zbierać miliony na lewych interesach, radze przełączyć tvn, bo z niego jak widze tylko tanich tekstów się uczysz Powodzenia

Gość ja pisałam o tym złomie
byłam kobieta bez srodków do życia, w tydzień nazbierałam 700 zł. i nie mówcie ze się nie da, bo sie da. druga strona medalu to upokorzenie, nikt kto tego nie robił nie moze wiedziec jak czuje sie taka osoba :( po 1,5 miesiąca od złożenia dokumentów dostałam dotacje na rozpoczecie działalnosci. dzisiaj wychodze na czysto średnio 15 tys. miesięcznie, a tamten okres chetnie wymazałabym z pamięci

Gość hanka.12.13.14
KTOS TU NAPISAL.ZE NA DZIECKO W RODZINIE ZASTEPCZEJ JEST 1400ZL.KOMPLETNA BZDURA JA MAM 2 DZIECI I DOSTAJE NA JEDNO 654ZL CO MIESIAC.DZIECI MUSZA MIEC ZAPEWNIONE WAKACJE.KAZDY SWOJE BIURKO I WIELE ,WIELE INNYCH JEST WYMAGAN.WIEC TO NIE SA KOKOSY A DUZO SERCA TRZEBA WLOZYC W WYCHOWANIE TAKICH DZIECI.KTORE SA Z DOMOW DZIECKA LUB Z RODZIN PATALOGICZNYCH.

Gość z tym zlomem to przesada
moja mama zbiera zlom. Ile sie biedna nalazi, ile natacha. I za caly dzien z 10zl jak maksymalnie dostanie to tyle... Teraz ceny poszly mocno w dol w skupie :O to juz w ogole sie nie oplaca

Wanda, są BPP które płacą w tym samym dniu, nie pamiętam teraz nazwy, mogłaby iść chociażby z ulotkami, dostałaby dzisiaj z 20zł ale widzisz ona tu woli siedzieć 10zł za frajer? Jakby chciała się wziąć do roboty to bym jej dała, ale z tego co widzę to ona chce zarobić a się nie narobić

Gość potryuklamuuujagbx
normalnie wierzyc sie nie chce ja pisze o czym innym a wy swoje chyba czesto ludzie pytaja was jak zyc tutaj na kafe skoro tak idziecie w zaparte. ja nie pytam jak dobobic w przyszlym miesiacu. chodzi o to ze nie mam pieniedzy na ten tydzien i juz nie wiem co robic bo wyczerpaly mi sie pomysly czy to na prace czy na kombinowanie pisalam ze pracowalam ale facet mnie oszukal kombinowalam na wszelkie mozliwe sposoby do tej pory wiec jak mozna pisac ze jestem leniwa czy tam cos wystarczy przeczytac ze zrozumieniem i juz wiadomo o co chodzi

Gość moja znajoma na rodzinny dom
dziecka i na kazde dziecko dostaje 1600zl wiec to chyba jednak prawda ;) Moze to zalezy od miasta. Ona we Wroclawiu mieszka.

Gość ja pisałam o tym złomie
rodzina zastepcza a rodzinny dom dziecka to co innego, dlatego kwota wsparcia jest różna

Gość co do sprzatania
moja znajoma tak dorabia. I o ile kiedys bylo duzo ofert to teraz lipa! Ledwo co wyrabia. I tak mniej za godzine dostaje (spuscila z wymagan), a chetnych nie ma! A to duze miasto jest!! Wiec nie jest tak latwo jak tu piszecie. A gosciowa jest obrotna. Kto jak kto. Ale ona napewno. Skoro taka osoba, ktora w tym siedzi od lat teraz krysys odczuwa to co dopiero ktos, kto by zaczynal w tej branzy :O

Gość Madusia a o darmowym
internecie nie slyszalas? O hot spotach? Zaraz bedzie pytanie: skad ma kompa :O

Gość Madusiu 18 ***
poczytaj dzieckop pare postów wyżej to się dowiesz skąd ma autorka net :o Te dzieci.........

Gość potryuklamuuujagbx
NarKotek o czym ty piszesz kobieto??? jak przegladam gazete codzienna z mojego miasta to o myciu okien jest milion ogloszen i sprzataniu i bez przerwy te same numery telefonow . ja sie sprzatania nie boje w ogole dla mnie nic poza dawaniem dupy nie jest upokorzeniem:-/ nie czekam na zbawienie czekam na męża aż wróci z pracy zajmie sie mala i przejde sie do work serwisu czy nie ma jakiejs inwentaryzacji w tygodniu. a wasze pomysły sa do dupy tak jak juz pisalam ja nie wiem gdzie sie tak dorabia do ciebie dzwonia od razu nastepnego dnai zebys im okna umyla ??? ciekawe to ty chyba przy jakiejs willowej dzielnicy mieszkasz.pozatym nie wiem jak u ciebie ale umnie marna pogoda jest od tygodnia wiec nie wiem kto myje okna o tej porze...;/

Gość potryuklamuuujagbx
Madusia 18 dzieciaku czytaj od poczatku i dopiero zadawaj glupie pytania

Gość wiesz autorko jak cię czytam
to czuje że całe zycie ci bedzie brakowało do tego magicznego 26 dnia miesiaca

Gość potryuklamuuujagbx
ogolnie to ja wiem ze z tym sprzataniem to moze byc cos calkiem dochodowego. myslelismy o tym z mezem ze moze jakas firma w tym kierunku.

Gość potryuklamuuujagbx
moze tobie ale ja stane na glowie a tak nie bedzie jeszcze kiedys sie moze tu spotkamy;)

Gość potryuklamuuujagbx
wiesz autorko jak cię czytam czytalas od poczatku ?? na pewno nie ..:/

Jezu, dziewczyno - wynajdujesz same przeciwnosci losu a prawda jest taka, ze jest mnostwo mozliwosci. PITa moglabys rozliczyc za 20 zlotych - to jest bardzo niewygorowana stawka i na pewno byc dorobila pare groszy, a chociaz mialabys na chleb. Roznoszenie ulotek wieczorami to inna mozliwosc. Zmywanie okien i trzepanie dywanow to najprostsza robota i dobrze platna. Ja tak dorabialam jeszcze w szkole sredniej - miesiac przed swietami naklejalam ogloszenie osiedlowym warzywniaku. W ciagu trzech dni mialam zapelniony kalendarz i ludzie sami zostawiali telefony zeby w razie czego zadzownic jak cos sie zwolni. Wtedy bralam 5 zlotych za okno i 8 za drzwi balkonowe. Za 2.5 godziny roboty przy umyciu 4-5 okien mialam wiec 20-40 zlotych a w weekend kiedy pracowalam praktycznie od 8 do 16 to mialam ponad 100 zlotych. To bylo 7 lat temu i w miesiac przed swietami dociagalam swoje zarobki do 1000 zlotych, tyle ile mama zarabiala w szkole. Moj kolega trzepal dywany i za jeden bral od 7 do 30 zlotych. Tez mial chetnych a jakie wycwiczone miesnie ... To sa wlasnie proste sposoby zarobkowania. A jesli pracowalas na umowe zlecenie to znaczy, ze w umowie jest konkretna stawka ktora musial ci placic. Jesli Ci nie zaplacil to postrzasz inspekcja pracy i ci wyplaci zaleglosci. proste.

Gość wiesz autorko jak cię czytam
przyznam że pobieznie kilka ostatnich stron i bynajmniej niez zyczę nikomu życia w biedzie, ale takie odniosłam wrazenie, byc moze mylne

Gość kkoscjfof
Wszyscy jej źle radzą a ona przecież chce tylko zarobić, czyta ogłoszenia i widzi ciągle te same numery, szkoda że swojego tam nie widzi, skoro babki się ogłaszają znaczy że chyba zarabiają, może kokosów nie zbijesz ale będziesz na chleb miała, dasz ogłoszenie dzisiaj może ktoś się odezwie za parę dni i będzie miała w tedy, faktycznie trzeba było już dawno temu dać takie ogłoszenia i ciągle odświeżać.. ale nie bo Ty wiesz lepiej że nikt nie szuka pracownic.. owszem szukają ale nierobom takim jak Ty nie chce się robić za grosze.. akurat tobie te grosze by sie przydały

Gość ...dylemat na temat
Z jakiego jesteś miasta?

Gość potryuklamuuujagbx
lady_in_red21 zadzwon do ip i powiedz o takiej sytuacji wiesz co ci odpowiedza ze oni sie tym nie zajmuja ze w takiej sprawie jedynie sad i sprawa cywilno-karna czy jakos tak dzwonilam ja i tak mi powiedzieli. i czy ja szukam pracy na zycie KURWA albo czytajcie jak ludzie albo ie czytajcie wcale ja potrezbuje pieniedzy teraz zaraz na dzis i co mam zrobic leje deszcz za oknem facet do 17ej w pracy i po co mnie tak zjerzdzacie

Gość potryuklamuuujagbx
jestescie banda idiotow normalnie z koziej dupy powypadaliscie ide zdziesionowac jakiegos idiote waszego pokroju ktory wraca z fuchy mycia okien i ma jakies 5 dych to bedzie na dzis a co jutro znowu rano do was napisze.

Dziewczyna chciala sie wyzalic - rozumiemy. Dalysmy jej pomysly jak dorobic chocby na chleb, nie mowimy o luksusach a ona jest na nie we wszytkim. Czy tak mowi czlowiek, ktory nie ma co dac dziecku? Mnie sie zdaje, ze kto ma tak trudna sytuacje to chowa dume do kieszeni i idzie szukac byle jakiej pracy. na zmywanie okien przed swietami zawsze znajda sie chetnie, nie musi byc dzielnica willowa. Ja mieszkalam w bloku i moi wszyscy kliencie mieszkali tez w blokach i byli sredniozamozni, tez harowali od rana do nocy i moge zrozumiec ze mycie oien przed swietami bylo duzym obciazeniem kiedy ma sie milion innych rzeczy do zrobienia, zwlaszcza jesli w domu jest male dziecko. tak, zdarzaly sie mamy majace male dzieci i niepracujace, ktore prosily o pomoc w porzadkach switecznych. Bardziej zamozne oczywiscie. Ale dla wiekszosci ludzi wydatek 20-30 zlotych za umycie wszytkich okien przed swietami nie wydawal sie wygorowany a ja po szkole obskakujac dwa mieszkania dziennie i 4 w weekendy mialam swoje wlasne pieniadze i nikogo o nic prosic nie musialam. Autorce wystarczyloby wyskoczyc do jednej rodziny dziennie, kiedy maz wroci z pracy i juz by miala tez 25 zlotych na dzien a to spokojnie wystarcza na male zakupy i odlozenie 10 zlotych do skarbonki na mala inwestycje w robienie paznokci. Potem robiac panokcie mozna zarobic wiecej a klientki mniec przychdzace do domu wiec mozna w ciagu dnia.