Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potryuklamuuujagbx

co byście zrobili gdybyście,,

Polecane posty

Gość potryuklamuuujagbx
bywam-zludzeniem o co chodzi?

Bym ci wyslala dyche ale ty wcale nie chcesz nic robic. Jakbys zarobila 50 zlotych dzis to bys miala na kilka dni. Wystarczy jakbys poszla do najblizszego sklepu osiedlowego dac ogloszenie, gdybys wytlumaczyla pani jaka masz sytuacje to na bank by sie zgodzila. Ale nie, ty wiesz lepiej. Skoro potrzebujesz pieniedzy na dzis to treba bylo myslec juz wczoraj, kilka dni temu a nie zastanawiac sie dopiero teraz jak nie masz w kieszeni nawet 10 groszy. To sie nzywa skrajna nieodpowiedzialnosc. A gdybys poszla dzis umyc komus okna to pieniadze mialabys juz DZIS !!!! Ale ty nawet nie chcesz dac ogloszenia, ktore jest kompletnie darmowe !!!!

Gość potryuklamuuujagbx
bywam-zludzeniem ja juz pisalam jakiego rodzaju pomocy oczekuje. dzieki za uprzejmosc ale nie potrzebuje twoich pieniedzy zwlaszcza ze ty pewnie nie jestes takim leniem smierdzielem jak ja obibokiem i ciezko na nie pracowalas;/

Gość potryuklamuuujagbx
skoro jestes taka madra i czytalas moja historie od poczatku to powiedz ja ty to sobie w mojej sytuacji wyobrazasz.

Aha, I dodam, ze 8-9 lat temu tez nie bylo lekko, bezrobocie siegalo 20% a ja od wywieszenia ogloszenia o 174, po lekacjach do wieczora mialam juz 6 telefonow i okna do umycia tego samego wieczoru. Wiec kase mialam tego samego dnia, ale ty nie chcesz nawet sprobowac.

Skoro nie chcesz pomocy to ja Cię zupełnie rozumiem, wiem co znaczy bieda (na szczęście nie z własnego doświadczenia), wiem jak ludziom potrzebna jest pomoc, staram się pomagać jak tylko mogę. Widzę, że dziewczyny na forum też chciały Ci pomóc, ale skoro nie chcesz to nie. Ja wiem, że boli to, że obcy ludzie wyciągają rękę, piszą rady- wszystkie sprawdzone i na pewno byś trochę kasy zarobiła. Boli...ale gdybym ja miała dziecko i gdybym nie miała co mu dać do jedzenia to poszłabym na ulicę w ostateczności, a nie żaliła się na forum

Wywielam ogloszenie o 14 mialo byc, o 18 poszlam zmywac pierwsze okna. Do 17 zadzwonilo 6 osob. W ciagu kolejnych 3 dni mialam zapeniony kalendarz do wielkiej soboty. A to bylo miesiac przed swietami, kiepska pogoda i 20% bezrobocia !!!! Wyobrazam to sobie w Twojej sytuacji dlatego, ze pracujac 2 godziny dziennie wieczorem - tyle zajmuje umycie okien w calym mieszkaniu przy odrobinie wprawy - spokojnie byc sie wyrobila. maz przychodzi o 17, ty umwiasz sie do pracy na 18-18.30 albo na sobote. lesze 20 zlotych nic nic, prawda?

We wrocławiu też pada no i? a teraz świecie słonce.. a jak dasz ogłoszenie dzisiaj to może ktoś zadzwoni żeby umówić się na za tydzień to będziesz przynajmniej wiedziała że będziesz miała za tydzień te parę groszy... dziś obudziłaś się trochę za późno, zostaje Ci pożyczenie od kogoś, albo iść roznieść ulotki czy coś choć też nie wiem czy dziś się załapiesz.. niestety za błędy się płaci.. trzeba było myśleć wcześniej

Gość zakupowy maniak
Daliśmy ci kilka pomysłów- odparłaś że są do dupy, że nie tego potrzebujesz. To siedź, użalaj się i gnij. Jak można być tak nieodpowiedzialnym i doprowadzic do takiego stanu??? Ludzie wyciągają dłoń- chcą pomóc- a taki pasożyt jeszcze grymasi, obraża tutaj dobrze życzące osoby. Dam sobie na luz z twoją prostacką postawą- nie warto zawracać sobie głowy twoim marnym przypadkim. Żal mi tylko córki i męża.

Gość potryuklamuuujagbx
no i teraz rozumiem ze 10 lat temu to takie cuda sie zdarzaly sluchaj kochana ja chcialam sprzedac w swoim miescie kiedys wozek nowy dla dziecka za 150zl czekalam dwa miesiace zadzwonilo kilka osob i nic az poszedl na allegro

Dam sobie na luz z twoją prostacką postawą- nie warto zawracać sobie głowy twoim marnym przypadkim. Żal mi tylko córki i męża. Dokładnie to samo ja pomyślałam. Jakby napisała z jakiego jest miasta to nawet to płatne ogłoszenie na dobrej stronie bym jej wystawiła jakby to miało pomóc, ale ona nie chce powiedzieć skąd jest.. pewnie dlatego że są oferty pracy ale ona nie chce ich przyjąć

10 lat temu bylo duzo gortzej niz jest teraz. teraz tak samo dorabia moja siostra, jesli cie moj przyklad nie przekonuje i ona bierze 10 zlotych za okno i 15 za drzwi bakonowe i tez klientow ma. Wiele osob chetnie placi 50 zlotych przed swietami, zeby miec czyto. Jedna starsza pani zaoferowala jej 300 zlotych za sprzatniecie calego mieszkania w dwa wieczory i sobote, w tym wyniesienie starych ubran do kontenera caritasu. Wiec i teraz mozna. Dodajmy, ze moja siostra mieszka w Bialymstoku, duzym ale niebogatym miescie. Do pracy chodzi posz kole, wszytkich klientow ma w promieniu 300 metrow od domu - klientow warzywniaka.

wiecie co odwołuje wszystko co tu napisałam.Ja sadziłam ze dziewczyna naprawde chce cos w zyciu zmienic,ale widze ze woli biadolic i narzekac. Zal

Gość potryuklamuuujagbx
przepraszam wszystkich ale na jakej podstawie mnie oceniacie mowicie ze jestem leniem nikt chyba nie czytal od poczatku wszystko bylo zapiete za ostatni guzik mielismy z mezem pieniadze na styk do piatku w piatek maila byc 13stka z firmy i co i nie ma i co i my jestesmy w dupie do piatku bo przelozyli na ten piatek tym razem jak szef powiedzial juz na pewno! wiarygodne bo nie przekladane z tygodnia na tydzien od miesiecy tylko ten jeden raz.

Na gorze masz taka ładną reklamę kredytu! Jak mąż ma stałą pracę to bym wzięła 1000 lub 2000 zł, kupiła jedzenie, kupiła sprzęt do robienia paznokci i zajęła się pracą. Poza tym coś ściemniasz- na chore dziecko przysługuje zasiłek pielęgnacyjny.

Gość potryuklamuuujagbx
niektorw posty to podszyw dopiero przejrzalam co było pisane dokladnie ja sprzatam w mieszkaniu troche i bawie sie z dzieckiem

Gość potryuklamuuujagbx
tak mam zasiłek pielegnacyjny w sumie 620zł. w tym rodzinne dodatek rehabilitacyjny zasilek pielegnacyjny i swiadczenie pielegnacyjne dlatego nie moge podjac zadnej legalnej pracy.

Gość potryuklamuuujagbx
kredyt juz mamy bralismy na sprzet rehabilitacyjny dla dziecka. oczywiscie jakis czas temu sie dowiedzialam ze wszystko moogł nam nfz zrefundowac ale teraz zapozno bo to bylo połtora roku temu;((

Ale ponoć od stycznia jest już ciężko, a co jakby mąż stracił prace? Nie można czekać do ostatniego dnia i dopiero w tedy myśleć \"co teraz\"

Gość potryuklamuuujagbx
jak zarezerwowac nick cos jest nie tak nie moge tego zrobic//

Gość potryuklamuuujagbx
maż nie straci pracy. szef obiecal mu gdy sie dowiedzial ze córka choruje. dlatego zmiejszyl mu pensje zeby go nie zwolnic w czasie kryzysu. inni lecieli nawet pracownicy z bardzo dlugim starzem pracy a pare osob ktorym na tej pracy zalezy zostalo ale teraz musza sie meczyc przez jakis czas. to ze firma wyplaca 13stki to dobry znak chociaz oficjalnie maz jeszce nic nie wie

Gość ja kobiete wolę
tez sie troche dziwie że nie szukasz czegoś na weekendy lub sprzatanie od narzekania nie przybedzie , naprawde działaj kobieto ! masz dziecko za które jesteś odpowiedzialna ! i mówie to z własnego doświadczenia choć niestety mój syn od małego w żłobku , przedszkolu .... ale zawsze były pieniadze na chleb i wszystko. pamietam jak był taki maleńki niemowlak i rano zanosiłam go do żłobka na rekach ..... dzis to dorosły człowiek Rób coś , nie czekaj na wypłate męża ....a kryzys? cóz zawsze był ...

poddaję sie.My jedno Ty drugie.A jak mąz nie dostanie 13nastki to co wtedy???załozysz kolejny topik???Komu zalezało by na podszywaniu sie pod ciebie??

Gość To był koszmar1
Dziewczyny,dajcie Jej trochę ochłonąć.Dobił ja dzisiejszy ranek,wszystko widzi w czarnych barwach i nie widzi szansy na wyjście z tej sytuacji.Każda z nas ma takie złe dni i żadne argumenty wtedy do nas nie trafiają.Ochłonie,porozmawia z mężem i wtedy inaczej spojrzy na te wszystkie rady i na pewno jakieś wykorzysta.Nie najeżdżajcie tak na nią bo to jej nie pomaga a jeszcze bardziej dobija!

Gość adz
potryuklamuuujagbx doskonale rozumiem o co ci chodzi. Te posty powyżej faktycznie do d... mozna sobie wsadzić. Żadna z forumowiczek nie przeczytała chyba tego ze zrozumieniem o czym piszesz. Rozumiem doskonale, ze nadszedł taki dzień, ze wszystko sie wali a miało być inaczej. Pozdrawiam

Jakbym ja nie dostalam pieniedzy w piatek i nie maiala kasy to juz w piatek szukalabym czegos zeby zarobic. Dostala proste sposoby jak wykombinowac pare groszy na teraz wiec co? A ja maz nie dostanie trzynstaki teraz tymlko znowu za tydzien? To zalozy kolejny topik. My doskonale rozumiemy, przynajmniej ja, ze jest ciezko. Wiem jak to jest gry wszytko sie wali i nie widac perspektyw. Tez tak mialam. Ale tez nigdy nie mialam takiego kryzysu ze bylabym na styk. Moze po pierwsze warto poszukac tanszego mieszkania. Po drugie sciema polega na tym, ze jesli maz dostaje 1300 na reke, 900 na mieszkanie i zostaje 400 na zycie to gdzie podziewa sie zasilek pielegnacyjny 620 zlotych? Ja rozumiem, ze za 1930 zlotych ciezko wyzyc ale moi rodzice majac czterosobowa rodzine, dwoje doroslych dzieci i jakies 2300 na reke, same oplaty 1000 miesiecznie - dawali rade. Nie bylo nigdy tak, ze nie mielismy co jesc w polowie miesiaca. Bo jesli wyplata jest 26 a ktos ma pieniadze do 13 to wychodzi na to, ze pol miesiaca musi glodowac? Moze trzebz zrewidowac liste zakupow, taniej gotowac, mniej kupowac rzeczy dziecku. Ja& wiem ze chore i ze chcialoby sie nieba przychylic ale takie jest zycie. No i trzeba poszukac pracy. Jesli nie mozesz legalnie to sprzatanie mieszkan, mycie okien to dla ciebie idealna sprawa. nawet jesli zarabisz 100 zlotych tygodniowo to ci wystarczy na jedzenie. Ale nie, lepiej siedziec i sie uzalac nad soba.

Gość potryuklamuuujagbx
wypierdalaćdewoty jebane znacie sie na zyciu jak dupa na sraniu nic wiecej kurwa skad was wzieli takie pierdolenie dzieic w zerowce sa madrezjsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość martulula
a ja bym ci cos zaproponowala;d