Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhfffffffffkjkkkkkk

zastanawiam się nad lewatywą. co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość hhhhhfffffffffkjkkkkkk

ostanio czuję się okropnie. głowa cały często mnie boli, czuję się cięzko, mam problemy z wyprożnaniem, źle sypiam.. no ogólnie wszysko jest do bani. od razu dodam, że nie jestem gruba i nie opycham się chipsami :p w necie czytałam, że lewatywa oczyszcza ciało. czy ktoś jest po lewatywie?

Gość ahh..
ja tez pomyslalam o tym zeby oczyscic watrobe trzeb jpierw jelito a ja chce szybko brac sie za watrobe wiec taka lewatywa bylaby dobra. mam pytanie w zwiazku z tym jak zdobyc narzedzie do lewatywy jak to sie fachowo nazywa ? tzn pewnie w aptece ale teraz nie wiem czy bede potrafila poprosic o to, bede sie wstydzic :(

Gość Zdrowa
Ja sobie robie lewatywe przynajmniej raz na kwartal i musze przyznac, ze to naprawde pomaga. Co prawda samo robienie lewatywy do bardzo przyjemnych rzeczy nie nalezy, ale poprawa samopoczucia po tym zabiegu wszystko mi wynagradza. Nie wiem do konca dlaczego, ale lewatywa ma tez dobroczynny wplayw na moja cere.

Gość Zdrowa
ahh... Prosisz po prostu o zestaw do lewatywy (irygator czycos tam). Ja tez sie wstydzilam, ale jak poszlam w koncu do apteki to pomyslalam sobie ze w razie jakichs pytan powiem, ze to dla babci.

Gość ahh..
zdrowa--> dzieki za odp. jesli nasz org jest zanieczyszczony od wewnatrz to na zewnatrz rowniez jesli oczyscimy od wewnatrz to skora silą rzeczy sie poprawi stad u ciebie lepsza cera. a orientujesz sie moze ile kosztuje taki zestaw? kurcze nie wiem czy sie przelamie w tej aptece :O aha i gdzie wykonujesz zabieg w lazience, i dlaczego jest on nieprzyjmny?

Gość ahh..
zloty dzieki. a teraz wpadlam na pomysl by kupic przez internet ale tutaj kolejny problem- czy jesli zamowie poczta, to na paczce bedzie widniala nazwa "zestaw do lewatywy" bo z kolei wstydze sie znajomej listonoszki :O

Gość ahh..
czy jeszcze ktos stosuje lewatywe chce jak najwiecej wpisow pokonac strach bo narazie strasznie sie boje ze cos sobie uszkodze :O zdrowa--> po lewatywie trzeba cos specjalnego jesc, co jadlas ?

Gość Zdrowa
Kupowalam juz dosyc dawno, ale wtedy toto kosztowalo 20 czy 30 zlotych, wiec niedrogo. Lewatywe robie sobie z reguly wieczorkiem na lozku w sypialni (w lazience nie ma za bardzo jak sie polozyc). Co do samego zabiegu, samo napelnianie pupy woda jest jeszcze nawet OK (zwlaszcza jak moj misiek deklaruje sie ze przy okazji pomasuje mi brzuszek i podbrzusze :-)), najgorsze jest dopiero pozniej, kiedy juz jestem pelna i skrecam sie czekajac az bede mogla skorzystac z sedesu (wskazane jest odczekanie okolo 10 minut) no i samo wyproznianie sie do przyjemnych tez raczej nie nalezy. Generalnie mozna to porownac do depilacji, sam zabieg przyjemny na pewno nie jest, ale efekty spokojnie to wynagradzaja

Gość no co ty nie bedzieee
wszystko zapakowane w szary papier albo koperte nigdy nie pisza na paczce co w niej jest, wiec bez obaw :)

Gość ahh..
ok dzieki troszke sie uspokoilam wiec moze jednak sie szarpne ale co ja slysze zdrowa.. przy tym zabiegu jest obecny twoj misiek ? ja myslalam ze to robi sie na ziemi na klęczkach

Gość Zdrowa
ahh... Nie ma jakichs specjalnych zalecen odnosnie diety po lewatywie. Na pewno niewskazane jest jedzenie czegokolwiek powodujacego wzdecia bezposrednio po (puste jelita moglyby od razu napelnic sie gazami) ale poza tym mozesz jest w zasadzie wszystko. Ja zawsze jednak kilka dni po leawtywie odzywiam sie jednak bardzo lekkostrawnie, bo chce, zeby to ucucie lekkosci w brzuszku pozostalo jak najdluzej :)

Gość ahh..
złoty to dawaj maila

Gość ahh..
zdrowa chodzi mi bardziej o to ze taka lewatywa wyplukuje rowniez te dobre rzeczy"? wiec trzeba po zabiegu uzupelnic czyms odpowiednim

Gość ahh..
złoty a ty złoty czy złota ze sie pytasz o wiek i kolor oczu?

Gość Zdrowa
ahhh... Na ziemi w kleczkach to znany jeszcze w XIXwieku sposob na robienie lewatywy za kare. Tak naprawde najlepsza pozycja do lewatywy to lezenie na lewym boku (nie wiem do konca dlaczego, wynika podobno z jakichs zakrecen jelit) ale wskazane jest tez zmienienie kilka razy pozycji w czasie lewatywy, zeby woda mogla dotrzec jak najglebiej. Nie mam nic przeciwko obecnosci mojego miska przy napelnianiu, bo czas troche szybciej wtedy mija, a masazyk brzucha sprawia dodatkowo, ze zabieg jest bardziej znosny (poza tym zauwazylam ze widok rurki w mojej pupie dziala na niego podniecajaco). Oczywiscie potem wole juz byc sama :)

Gość Zdrowa
ahh.. Ja pije bezposrednio po lewatywie Actimel i jem Activie, nastepnego dnai to samo. Podobno to najlepszy sposob na uzupelnienie flory bakteryjnej

Gość ahh..
zdrowa-- > ten widok rurki w pupie mnie rozbroil dzieki za odp

Gość najlepsza metoda
to zamiast lewatywny analseks w pozycji "na pieska"

Gość Zdrowa
lubię po lewatywie kochać się analnie :)