Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tymbarkowa

Antybiotyk w ciąży-

Polecane posty

Mam ostre zapalenie przewodu słuchowego. Dostałam od laryngologa antybiotyk Duomox 750mg, zawiera on amokscyline która jest niewskazana w ciąży;-( Lekarz powiedział że to jedyny antybiotyk jaki mogę brać w ciąży, na ulotce jest napisane że kobiety w ciąży mogą brać tylko w wyjątkowych sytuacjach pod nadzorem lekarza. Strasznie się denerwuję i boję że coś może stać się mojemu dziecku od tego leku, a z drugiej strony nie chcę pogorszyć swojego stanu bo już i tak nie słyszę na jedno ucho - jest bardzo zatkane. Proszę podzielcie się opiniami na temat tego leku, czy któraś z was stosowała go podczas ciąży?

Gość mam 2 synów
koniecznie powinnas to najpierw skonsultowac z lekarzem prowadzacym.

Gość ja brałam
Ja brałam dwa razy w ciąży Duomox 1000 mg i dzidzia zdrowiutka. Amoksycylina to jedyny antybiotyk, który jest nieszkodliwy dla płodu. Jak się boisz to zadzwoń do swojego ginekologa, ale wiedz , że np. Ibuprom czy nurofen są o wiele bardziej szkodliwe dla płodu

Gość Ja kazdy lek konsultowałam
z ginekologiem prowadzącym.

Gość fdfddfdf
tymbarkowa, o wiele grozniejsza dla ciazy jest infekcja niz antybiotyk. Amoksycylina jest bezpieczna dla plodu, ale zawsze producent musi wstawic w ulotke takie info zeby to lekarz decydowal o koniecznosci brania w ciazy a nie my same. To samo jest np w ulotce rutinoscorbinu czy no spy ktore wiele razy w ciazy lykalam, oczywiscie po konsultacji z ginem

Tymbarkowa rozumiem Twoje obawy,ale antybiotyk to lepsze zło - inaczej Cię zupełnie rozłoży,a to już będzie mega-niebezpieczne Brałam Duomox w ciąży i mam zdrowiuteńkiego synka Pozdrawiam