Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kateryna12345321

Chora koleżanka!! HIV ???

Polecane posty

Gość kateryna12345321

moja koleżanka miała poltora roku temu kontakt seksualny bez zabezpieczenia z chłopakiem który miał (z tego co jej mowił ok dwudziestu paru dziewczyn). Od tego czasu sporo schudła mimo iz nie stosowala zadnych diet, kilka razy miala wysoka goraczke powyzej 38 stopni bez powodu mprzez kilka dni (tzn nie miala innych objawow tylko kilkudniowa goraczke), pare razy zemdlała, a ostatnio miala wysypke, byla u kilku dermatologow ktorzy powiedizeli ze nie maja pojecia co to za wysypka... martwie sie o nia... czytalam w necie i moze to byc hiv... nie wiem jak jej zasugerowac badania:(

Gość kateryna12345321
prosze odpowiedzcie

Gość Rada Dobrego Wujacha
Powiedz ze niech sie przebada na HIV bo spala z jakims pieprzonym siewca

Gość slabe serce
POWIEDZ JEJ ZE TY CHCESZ SOBIE ZROBIC; A MOZE I ONA TAM WEJDZIE ;

wiesz objawy hiv moga ..sie nie ujawniac nawet 5 lat wiesz poz atym teraz wirus hiv wcale nei ejst taki straszny mamy takie leki które utrzymuja wiremie na bardzo niskim poziomie.. i ludzie moga zyc długo po prostu walnij zmostu stara moze zaraził cie hivem wtedy bo masz takie i takie objawy jak sie przyjaznicie to zrozumie moze w formie zartu tak powiedz..... to sie zastanowi

Gość kateryna12345321
kiedys zazartowalam, ale ona mnie zbyła.. wydaje mi sie ze ona sie domysla tylko ze nie chce do siebie dopuscic tej mysli..

Gość 888
Badania trzeba zrobić, nawet przy HIV odpowiednie leczenie zapewni długoletnie przeżycie, tylko trzeba wcześnie rozpocząć leczenie.

Ogólne badania krwi nie wykryją wirusa!!!! Trzeba zrobić specjalne na jego obecność. Z tego co wiem to sporo kosztują.

Badania krwi mogą wykazać, że z organizmem dzieje się coś poważnego (a jak widać z opisu autorki - ma to właśnie miejsce). A to może być impulsem do zrobienia dodatkowych badań - być może i na HIV.

wystarczy ze zaproponujesz jej zebyscie razem oddały krew do banku krwi... a tam odrazu zbadaja i poinformuja jak bedie cos nie tak zawsze badaja!!!

Gość HAAAAAA
ZAZARTUJ: Hej, moze masz HIV?! Ja pierdole, gdzie sie rodza takie tepe suki...Super pomysl, brawo, gratuluje poczucia humoru. Szczera dziewczyna i pusta, ideal!

Gość Kocyk
Trzeba zrobić specjalne na jego obecność. Z tego co wiem to sporo kosztują. O tak,są okrutnie drogie,bo aż za darmo! :| HIV jako taki nie daje żadnych objawów,faktycznie,coś może się przypałętać,ale jest to związane z innymi chorobami. Jeśli mówisz,że ona sama się domysla,a testu nie chcę zrobić to trudno,jej sprawa. Może to może być HIV. A raczej już AIDS - któreś stadium. Tak,faktycznie,ryzykowne zachowanie miała ledwo półtora roku temu i już,już AIDS.To się rozwija latami,a może i wcale się nie rozwinąć,jeśli nie masz pojęcia to nie komentuj,bo to delikatna sprawa i byle komentarz powoduje histerie.Poza tym AIDS nie jest podzielony na żadne stadia tak jak piszesz.Mozna jedynie powiedzieć,że AIDS jest ostatnim stadium HIV,tyle.

Koszty testu na HIV wahają się od ok. 30-50 zł w placówkach państwowych - do ok. 70-120 zł w prywatnych przychodniach.

jak ktos to ladnie napisal powyzej, powiedz jej, ze chcesz zrobic dobry uczynek i oddac honorowo krew :) popros by poszla z Toba :) jak nie znacie swojej grupy krwi - to mozesz jej powiedziec, ze sie dowiecie jaka macie :) a przy okazji wam wszystko przebadaja, za darmo plus czekolady gratis ;)

Bardzo mozliwe ze ma hiv. Straszne, to jest cos okropnego.Ludzie popadaja w depresje, to tak jakbys uslyszala ze jestes juz martwa.. Szczera dziewczyna- ty chyba nie wiesz co to jest za choroba, i ty chyba na rozum dziewcze upadlas zeby proponowac taki tekst niby zartujac ze ach ty moze masz Aids!!!wez sie puknij w czolko!

Gość Kocyk
Koszty testu na HIV wahają się od ok. 30-50 zł w placówkach państwowych - do ok. 70-120 zł w prywatnych przychodniach. Ale po co płacić skoro w większości miast są punkty gdzie robi się te testy za darmo?A i w domu mozna sobie siknąć na test domowy,wiarygodność praktycznie taka sama.

Gość Kocyk
to tak jakbys uslyszala ze jestes juz martwa.. O_o Jaka sobie robicie?

Gość Kocyk
*jaja

Jestem pielegniarka, mialam stycznosc z ludzmi ktorzy sa zakazeni. Czasami to byli ludzie normalnie, zdrowi, tacy pospolici jak my...i przy jakis glupich badaniach cos zawsze nie gralo, zawsze inny problem, wysypki na calym ciele, goraczka...Okazuje sie ze HIV. Czesto zdarzalo sie ze niektorzy byli na terapi psychologicznej bo nie chcieli zaakceptowac choroby, rpzyjmowania lekow ktore sie zle znosi- nudnosci, problemy z zoladkiem, alergie itp. Ta choroba to chyba najgorszy syf jaki moze byc, dla mnie to tak jakby sie bylo martwym za zycia.

Gość Kocyk
Jesteś pielęgniarką i tym bardziej dziwi mnie to co piszesz. Oczywiście,najpierw zawsze jest szok,histeria,depresja,ale to mija a sam HIV nie jest krótkodystansowym mordercą. Z HIVem zapoznałam się,chcąc nie chcąc,jak miałam 14/15 lat.Mój ówczesny chłopak się zaraził.On co prawda nie jest dobrym przykładem,bo zarażony jest dopiero od 6 lat,ale osobiście znam takiego,który żyje z wirusem 25 lat,i nie jest to żaden subsytut życia ani wegetacja.Tak samo na forum dyskusyjnym +/-. Normalni ludzie,którym o wirusie przypominają wizyty u lekarza i konieczność brania leków,żyją latami w dobrym zdrowiu. Więc dziwne to "martwi za życia".

spadówera..... wcale nie pusta!!! jak sie boi pogadac powaznie to niech powie w formie zartu.. zeby coś zasugerować ja bym inaczej porozmawiała i wiem co to AiDS bo na medycznym studiuje:P nie wiem o co macie do mnie teraz pretensje!!!

no dzis a takie leki które obnizaja poziom wiremii do bardzo niskiego miana...i ludzie zyja latami... wiec nie wiem czy po półtora roku od razu ...takie objawy i miało by przejsc w AiDS poza tym nawet wykrycie w testach .. przeciwciała nwychodza po mniej wiecej 6 miesiacach..

Gość Kocyk
Po 3 miesiącach ;)

Gość nie lubie kotow
euforyczna nie wiem jak mozesz pisac, ze to byc martwym za zycia. nie wiem jaka z ciebie pielegniarka skoro nie wiesz, ze jest wiele innych chorob bardziej zakaznych i zabijajacych o wiele szybciej.

Gość mozart
a jak ta wysypka wygląda od kilku dni mam na przedramieniu coś podobnego do gęsiej skórki??

Gość mozart
upppp

matko ale wy gadacie wysypka na ramieniu .ja tez mam taka od gesiej skórki smaruje preparatami do pupy dla niemowlac z cynkiem............ale nei wiem od zcego mi sie to zrobiło zawsze miałam gładkei ramiona co do kiły......w pierwszym stadium...wyskakuja przewaznie wrzodzianki na narzadach rodnych..........a wysypka na skórze jest juz takim bardzo rozwinetym etapem choroby koncowe stadia...gdzie na skórze, na klatce piersiowej...robia sie takie pecherze jakby wypełnione woda ale smierdzi to strasznie podobno.taka padlina:O