Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hajabuska

Temperatura - co to może oznaczać??

Polecane posty

Dziewczyny mam takie pytanie. Ostatnio kochałam się z moim mężem około 16 dni temu - bez zabezpieczenia i wiadomo jak to się skączyło . Od tamtej pory miałam może pare objawów, m.in. bóle w podbrzuszu,zgaga.Mdłości i oddawanie częstsze moczu zaczeło się od wczoraj. Test robiłam 10 dni od stosunku i wyszedł negatywny. Okres mam dostać za około 2 dni. Jakieś 3 dni temu zaczełam mierzyć temp. wpierw miałam 36,9 a wczoraj rano 37,2. Dziś tak samo. Co to może znaczyć?? Czy moge być w ciąży pomóżcie. Testu nie chce robić do dnia miesiączki(oby jej nie było) a także nie chcę się zawieść.

Żeby opierać się na temperaturze trzeba mierzyć codziennie o stałej godzinie, rano, jeszcze przed wsytaniem PRZEZ CAŁY CYKL bo nie liczy się ile temperatura wynosi, ale:- jaka jest różnica między przedwzrostowymi (przed owulacją) a wyższymi (po owulacji)- przede wszystkim: ile jest wyższych temperatur.Bo to nie wysokość temperatury świadczy o ciąży ale ilość wyższych temperatur (powyżej 18)

w drugiej fazie cyklu, jesli byla owulacja, temperatura zawsze jest wyzsza, wiec teraz o niczym nie swiadczy... Dopiero po terminie @ moze sugerowac ciaze, podniesiona wiecej niz 18 dni oznacza duze prawdopodobienstwo ciazy................ poczekaj kilka dni i zrob test... PS na mdlosci to moim zdaniem za wczesnie jest...