Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie se pytanie..

Jak zakamuflować jajko?

Polecane posty

Gość takie se pytanie..

Mój mały nie chce jeść samego jajka ani gotowanego ani jajecznicy. Wiadomo ze jajko to bogactwo witamin. Maly toleruje naleśniki (robię je z 1 jajka i tyci mleka) albo lane kluski. Mam pytanie do mam: czy znacie jeszcze jakies sposoby kamuflowania jajka? Tak zeby mu troche urozmaicic...

Gość kiedys bym mogla
Moj syn jajko je jedynie w zupie szpinakowej. Jest tak rozdrobnione, ze maly nie ma pojecia, ze w ogole tam jest.

Gość moj tez jajek nie lubi
widocznie ma to po mnie, bo i ja nie znosze ;) Nie lubi to nie daje ;) Jedzenie ma byc przyjemnoscia ;) Po co ma jesc cos czego nie lubi? Witaminy sa wszedzie ;)

Możesz zrobić budyń z żóltkiem, tak jak koleżanki mówią zagęścić zupę. Naleśniki, makaron własnej roboty, kawałek biszkopta domowego, pasta jajeczka może. Możesz je jakoś hmmm zrobić myszkę z jaką, albo łódeczkę, może taki sposób się spodoba.

Gość takie se pytanie..
ma 2 latka. Chowanie pod ziemniaki nie przejdzie. Wypatrzy obiekt niepożądany z 2 metrów co najmniej ;)

To jak inne sposoby nie rpzechodzą, to nie zmuszaj. Nie lubi i już. Otrzymuje jajka w wielu różnych produktach. Ciastach, makaronach, innych mącznych wyrobach.

Gość takie se pytanie..
tylko ze tam są w śladowych ilościach

Gość vsdfvsdfv
proponuję zrobić bardzo apetyczną, kolorową sałatkę i do niej wrzucić jajko na twardo, bardzo drobniutko pokrojone

Jak zrobisz sama, to możesz dać więcej. :) Ale spróbuj z tym budyniem, pastą kolorową jajeczną, ładnie podanymi. A jak nie to nie i już :). Niech chętnie je inne rzeczy :D.

a jak rozgnieciesz i zmieszasz z odrobina ketchupu zeby nie mialo koloru zoltego to sie nie przemyci gotowane na kanapce wsrod innych rzeczy typu wendlina czy ser?

Gość vsdfvsdfv
Przy okazji: nic tak nie ośmiesza rodzica w oczach dziecka, nie niszczy dziecięcego zaufania i szacunku (a nawet poczucia WŁASNEJ wartości) jak prostackie oszustwa typu ten twarożek homogenizowany to lody a pod tymi ziemniakami wcale nie ma jajka.