Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam juz silek no nie mam

W jakim wieku wasze Dzieci sikaly na nocnik?Od kiedy uczylyscie?

Polecane posty

Moj ma 20 miesiecy i za zadne skarby swiata nie chce siadac na nocnik:( dajcie jakas zlota rade pliiissss

skonczyl 2 lata i poswiecilam swoj urlop na intensywna nauke pt co 20 min wysadzanie, po urlopie juz sam wolal

Gość moja mała
siadAŁA JAK MIAŁA 9 M-CY Spróbuj nagradzać za załatwienie na nocnik chwal nawet jak w połowie zesika się w majty a do nocnika spadnie kilka kropel nagroda niech będzie np. naklejka czy mały cukierek albo spróbuj go sadzac od razu ma ubikacje

Gość ja pierdykam
moj mlody siadal dopiero w wieku 3 lat, nauka byla masakra! no i wygladalo to troche dziwnie, bo robil siusiu, a kupki nie chcial jeszcze robic do nocnika przez pare miesiecy, zwyczajnie przynosil mi pampersa, prosil, by zalozyc, szedl w odrebne miejsce i wracal do mnie z tekstem "jus", oczekujac, ze go umyje, wytre ;-)

No właśnie... dajcie jakieś rady, bo zalamac się można. Moj ma 2 latka i 3 m-ce. Jak widzi nocnik to dostaje histerii, na wc siadac nie chce, nakladke tez kupilam, to samo :( Od wrzesnia ma isc do przedszkola, ale jak nie nauczy sie samodzielnie sikac i wolac to go nie przyjma :(

Gość ja pierdykam
ja dzieciak dostaje histerii na widok nocnika, to daj mu troche "odpoczac" moze po jakims czasie sprobuj podczas zabawy, niech maly posadzi misia na nocnik... no i nie panikowac, na kazdego przychodzi pora ;-)

Problem w tym, ze on kiedys chetnie biegal na nocnik... a pewnego dnia mu sie odwidzialo i tak jest do tej pory. Nocnik sobie lezy, maly go widzi.. nie zmuszam go, zeby na niego siadal... no, ale czas nagli :)

anielica moze poczekaj az sie cieplo zrobi i mu sie na trawke pod drzewkiem spodoba

to jak radzicie bo juz nie mam sil.maly niby wola sisi ale jeszcze nie udalo sie aby zrobil na nocnik zawsze w majtki a na nocnik siada ale doslownie na 2 sekundy mowi sisi i wstaje i ucieka moze jeszcze za wczesnie?moze popelniam jakies bledy nie wiem jestem w stanie poswiecic tydzien bo mam wolne w pracy bo jak na razie to byla taka nauka na wyrywki.kurde juz nie wiem co robic:(

anielica moze nie beda go wyprowadzac a juz napewno nie zima :) ale moze potem bedzie latwiej nauczyc na stojaco przy sedesie, a co do wpisu pani u gory,nauka na wyrywki nie ma sensu lepiej w krotszym czasie ale intensywnie bo jak uczysz 2 dni przez weakend a potem w tygodniu tylko pampers to sie napewno nie nauczy

ja zaczelam nauke jak maly mial ok 18 miesiecy dosyc szybko zalapal o co chodzi, raz pare dni bylo wzorowo- wolal, dostawal nagrode, w inne dni lecial na topek jak popuscil juz troche no ale nauczyl sie :) jak mial 2 lata to juz w dzien ani na spacery nie zakladalam mu pampersa tylko na noc do spania

U nas nagrody nie przeszly.. Moj jak chodzi bez pampersa i leje sobie po nogach, to sciaga ciuchy i chodzi bez, zupelnie mu to nie przeszkadza, jak naleje na podloge to chetnie biegnie po szmate i wyciera.. za to wola jak kupe zrobi, oczywiscie po fakcie :) No nie wiem.. moze faktycznie latwiej pojdzie nam ta nauka jak sie troszke ociepli...

Gość 293574
U nas w wieku 2 lat i od razu do toalety, nie bawiliśmy się w nocniki.