Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modna chce bycP

Pyt do Dziewczyn w anglii !!!!

Polecane posty

Gość modnisiaaa
_osa_ masz kolor wlosow o jakim zawsze marzylam( jakze jestem ciekawa jak to wyglada), nigdy jednak sie na niego nie zdecydowalam, powod, coz, rzadkie wlosy, balam sie ze wylysieje ;P, a na razie, no coz, mam te wysmiewane pasemka. Normalnie wpedzacie mnie juz teraz w kompleksy ;P, ale to najlepiej mi pasuje, no i nie wygladam jak te Polki o ktorych piszecie, hmmm mam nadzieje ze nie ;)

Gość Tylko polki nosza pasemka

a skad wiecie ze jest nie modny blond? nigdy w zyciu nie sugerowalam sie tym jaki kolor jest modny tylo tym w czym dobrze wygladamm:) ja mam pasemia i nie wstydze sie tego bo super wygladam:) a napewno nie bede sie farbowac na innykolor tylko z tego powodu ze ma taki kolor tyle polek...jestem tez polka:)) dziewczyny ale rozgladnijcie sie bo nie tylko polki maja pasemka...a wiecei jak murzynki nam ich zazdroszcza;) modnisia nigdy nie rob calej glowy platyny bo masakra jak sie z tego zchodzi i zniszczy strasznie wlosy. zawsze mozesz tylko kilka pasemek jasnych zrobic na ciemnych ,tez fajnie wyglada. pozdrawiam.

Gość to jest tak ze
poprostu duzo polek ma kolor wlosow popielaty blond(z natury) i aby go rozswietlic robia pasemka. oczywiscie jednym jest w tym ladnie , innym nie,( kwestia gustu) ale ogolnie w modzie juz sa inne trendy i pasemka jako takie sa juz " passe:)

Gość modnisiaaa
hm, moje blond to pasemka karmelkowy blond na 70 % moich wlosow a na to dwa rodzaje jasnych pasemek, u mnie w pracy sa dwie amerykanki i tez maja pasemka, takie ladne, jakby sloncem rozjasnione, zgadzam sie z tym co tu mowicie, jak idzie taka dziewczyna z popielatymi pasemkami, zolta skora ( solarium), jasnych jeansach z jakimis haftami badz cekinami, torebka ze zlotym lancuchem w kolorze turkusowym, kurteczka z kapturem i puszkiem, szpilki w kolorze torebki, ostre czuby, to wiadomo jaka narodowosc. Choc przyznam ze coraz rzadziej juz takie widuje ;)

Gość Angelica_22_
jeśli chodzi o mode, jak tu ktoś wcześniej wspomniał, kolor fioletowy był modny owszem, ale jakieś 1,5 roku temu.

Gość Angelica_22_
po za tym, wiadomo kto z Polski jedzie do Anglii do pracy, ludzie z wykształceniem hehehe :usługowo--gospodarczym... t czego się po nich spodziewacie? :)

Gość if..
A ty?

Gość A ja znam sporo osob
Nawet z wyzszym wyksztalceniem i zupelnie bez gustu.. .Co ma piernik do ....?

Gość punkt widzeniiaaa
No wlasnie, popieram przedmowczynie, a ta cala angelika czy jakos tam to jakas kretynka chyba!!!! A jesli chodzi o te pasemka, to fakt kazda Polke poznasz po pasemkach, ktore od twoch lat sa juz nie modne - zwlasza trzykolorowe. Aaaa i jeszcze te plecaczki!!! Rozpacz I zapomnialyscie wspomniec o bezrekawnikach z kapturem, tez domena Polek.

Gość angielska modelka77
MODA Z MANCHESTERU: Kup w lumpeksie stare lachy z lat 80-tych, w szczegolnosci groteskowe mini, jakas koszmarna bluzke z cekinami, pomaluj sie jak 3 letnia dziewczynka z zamazana buzia, no i okras to wszystko wyzywajacym sposobem bycia, tzn. zachowuj sie jak ostatnia dziwka, przeklinaj ile wlezie, zaczepiaj ludzi na ulicy i idz za kazdym obrzydliwym typem, co ci zaproponuje noc-WTEDY MOZESZ BYC PEWNA ZE ANGLICY PRZYJMA CIE JAK SWOJA I UZNAJA ZA SWOJSKA DZIEWCZYNE.(typowe zachowanie typowych angielskich nastolatek-w rzeczywistosci ulicznic bez krzty honoru, klasy i kobiecosci).

Modne, niemodne, co za roznica, w UK kazdy moze ubierac sie jak chce i nikt sie do niego nie przyczepi ze zle czy niemodnie wyglada, kazdy chodzi ubrany jak mu wygodnie i to ta osoba ma sie dobrze czuc w tym w co jest ubrana a nie otoczenie, wiec nawet taka Polka z pasemkami, butami w szpic i plecaczkiem nie jest jakims wykroczeniem poza norme, bo tu nie ma norm. I nie ma znaczenia czy sie jest ubranym w aktualna kolekcje czy kolekcje z outletu. Szkoda ze nie ma tego w Polsce, gdzie wszyscy slepo podazaja za moda i licza na przychylne spojrzenia ludzi. Specjalnoscia Polakow jest ocenianie innych, a w UK ne ma oceniania typu co ona na siebie wlozyla albo ze ma niemodna fryzure, bo ludzie zyja tu na luzie i nie przejmuja sie takimi pierdolami.

Gość co racja to racja
nikt w UK nie jest niewolnikiem mody,duzo jest swietnie ubranych Polek,duzo taniej "elegencji".Kazdy chodzi w tym co mu pasuje.Polki w Polsce "choruja "na mode i sa wrecz niewolniczo do niej przywiazane.

Gość Hsk
dziewczyny wiecie może jak się nazywa to co wbiło wielkim krokiem do Anglii takie jakby jednoczęściowe dresy z kapturem? Ostatnio widziałam kolesia ktory dresy miał całe w tygrysie paski. Jak ktoś wie to gdzie je mozna kupic?

Gość zdesperowana domowa zona z kom
np. W river island. Ohydne to jest :) nie nadaje sie do chodzenia nawet w domu :)

Gość almond ice cream
Niedługo wybieram się do Anglii i mam pytanie-ile potrzeba pieniędzy,aby tam się ubrac od stóp do głów?Biorę ze sobą bardzo mało ciuchów,dosłownie ze 2 pary spodni i kilka bluzek i nie wiem...nie chcę chodzić jak dziad.Ile potrzebuję,aby obkupic się w podstawowe rzeczy?Wiadomo nie mówię tutaj o diorze i chanel,ale jakis Primark,H&M,itd?

zalezy co dla ciebie to podstawowe rzeczy, srednia cena bluzki z taniego sklepu to okolo 10-15 funtow, spodnie 20-30, buty 10-30 funtow, mozesz rozgladnac sie po charity shopach bo tam czest mozna wyhaczyc cos naprawde ciekawego za bezcen.

Gość Hsk
10- 15 funtow za bluzkę? 'Almond...' teraz sa wyprzedaze wiec dobrze trafilas. Wystarczy jakies 15 funtow zeby ubrac sie od stop do glow w primarku np oczywiscie nie mowie o kurtce czy butach np ale jak ostatnio kupilam legginsy za 3 funty, podkoszulek za 3 funty, wiec jakis sweterek czy bluza czy cos do tego, szaliki, apaszki sa po 2-3 funty, bizuteria po funcie wiec masz outfit jak ta lala :) z ciekawosci: gdzie sie wybierasz i na jak długo?