Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowanaaaaa

czy to prawda???????? szok...

Polecane posty

Gość zszokowanaaaaa

czy to prawda ze kobietom w ciazy nie zaleca sie jedzenia pangi??? dlaczego??;|

Gość ewa23
cos o tym slyszalam ale nie wiem czy to prawda.

Gość podobno moczą
je w wodzie utlenionej czy czyms podobnym

Gość sdefrtghyju
Żeby panga szybciej urosła, rozmnażała się to podaje się szczepionkę z moczu kobiety ciężarnej. Jeśli kobieta cieżarna zje duże ilości tej ryby to może u niej wywołać poród przedwczesny.

Gość Mogę się podpiąc
Panga to baaardzo niezdrowa ryba! pływa w morzu japońskim, które jest cholernie zanieczyszczone, a tym samym w rybie znajdują się te zanieczyszczenia.

Gość optymmistka
bo kobita w ciąży powinna tylko leżeć i jeść suchy chleb i wodę, a braki witamin uzupełniać suplementami. Reszta jest niezdrowa.

Gość ja jej nie jadam
ale w ciazy nie jestem :P

Gość panga to jeden wielki sys
z delty mekongu:o zjedz sledzia karpia dorsza a nie te swinstwo

Gość sruturututtu
bo panga zyje w brudnych wodach?:) Panga, którą w coraz większych ilościach sprowadza się do Europy pochodzi z Wietnamu, a dokładnie z Mekongu. Jeśli żyje w stanie naturalnym, samice rok w rok płyną w górę rzeki, aby tam złożyć ikrę. Niestety, ta "góra rzeki" leży poza granicami Wietnamu, więc z ekonomicznego punktu widzenia, to dla Wietnamczyków cios. Dlatego zakładają masowo sztuczne hodowle - na mniejszą skalę (interesy rodzinne) lub na większą (hodowle i przetwórnie zatrudniają tysiące osób, a będą jeszcze większe). Aby zmusić ryby do rozmnażania w zamknięciu, samicom robi się zastrzyk hormonalny. Używa się do tego importowanych z Chin fiolek zawierających hormon pobierany z moczu kobiet w zaawansowanej ciąży - hormon, który u ludzi wyzwala akcję porodową. Umieszczone w niewielkich basenach pangi rosną w potwornym ścisku - wyglądało to tak, jakby w zamkniętych basenach było więcej ryb niż wody. Podobno żaden inny gatunek nie wytrzymałby takiej koncentracji.

Gość optymmistka
jakie bzdury wy piszecie, skąd to się w ogóle bierze? ratunku :O

Gość panga to niezdrowa ryba
ona pozera wszelkie swintwa jakie spotka na swej drodze. Jest po prostu zamulona sama w sobie !!

Z tego co się naczytałam i na słuchałam to panga to w ogóle nie za dobra ryba. Kiedyś moja teściowa zawsze ją kupowała aż raz kupiła taką mocno śmierdzącą mułem i do tej pory obrzydzenie ją bierze. Co raz więcej o niej gadają w TV, może kiedyś powiedzą coś konkretnego a jak chcesz to tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3373666&start=30 dziewczyny o niej gadały

Gość sdefrtghyju
Aby zmusić ryby do rozmnażania w zamknięciu, samicom robi się zastrzyk hormonalny. Używa się do tego importowanych z Chin fiolek zawierających hormon pobierany z moczu kobiet w zaawansowanej ciąży - hormon, który u ludzi wyzwala akcję porodową. Umieszczone w niewielkich basenach pangi rosną w potwornym ścisku - wyglądało to tak, jakby w zamkniętych basenach było więcej ryb niż wody. Podobno żaden inny gatunek nie wytrzymałby takiej koncentracji. Aby w ciągu 6 miesięcy ryby zyskiwały 1,5 kg mięsa karmi się je specjalnymi granulkami - składa się na nie mączka rybna (importowana z Peru), witaminy, ekstrakt soi i manioku.

Gość optymmistka
eh, a kurczaki hodowane jecie? karpie hodowane, pstrągi, łososie norweskie? Jak myślicie, jak się je nakłania do rozmnażania? Ładnie prosi? a z tym moczem to już totalna bzdura. Owszem, podaje się samicom gonadotropinę, ale otrzymywaną metodami inżynierii genetycznej, a nie z moczy Chinek... i tych samic się nie je.

Gość optymmistka
codziennie pochłaniamy tyle syfów i sztucznej żywności, ale nikt na to nie patrzy. Skąd się wzięła choroba wściekłych krów? Bo się karmiło krowy mączką otrzymaną ze zmielonych zdechłych zwierząt! W naturze coś takiego by nie powstało. Ale wołowinka zdrowa, prawda, a panga już nie Powtarzacie zasłyszane, chwytliwe slogany :O

Gość zszokowanaaaaa
czyli generalnie nie moge nic jesc wyjsc na dwor tez bo multum oparow w powietrzu itp... to co moge?? oddychac?

Gość sdefrtghyju
oddychać też nie bo powietrze jest zanieczyszczone ;)

Gość to wszystko prawda---------
Dla dzieci polecam kergulenę - trudno ją kupic, ale jest naprawde smaczna i wszystkie ości odchodzą razem z kregosłupem. --------------------------------------------------------- http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=167798

Gość optymmistka
musisz mieć trochę zdrowego rozsądku i umiar we wszystkim. Zachowuj się jak przed ciążą. Tylko surowizny różne sobie podaruj. Wiadomo, że jeśli będziesz się samą pangą żywić, to Ci na dobre nie wyjdzie, ale jeśli lubisz i zjesz ją raz na jakiś czas, to nic się nie stanie ani Tobie, ani dziecku

Gość zszokowanaaaaa
tez tak wlasnie sadze jak Ty, wszystko ale z umiarem czy w mniejszej ilosci... dzieki ze choc Ty jestes mojego zdania;-)

Gość a w zeszlym roku mialas
a nie zainteresowalo was dlaczego ta ryba jest jedna z najtanszych ryb w sklepie? bo to jeden wielki syf

ja polecam tilapie

Gość optymmistka
tak, bo jak coś jest drogie, to na pewno jest lepsze ;) zszokowanaaaaa --> powodzenia! i nie zastanawiaj się nad każdym kęsem. Jedz to, na co masz w tej chwili ochotę, już organizm Ci podpowie, czego potrzebuje :)

Gość friderika
jak zje jedna pangę to nic jej sie nie stanie. tak samo jak qypije wino, niw mówimy przeciez o nałogowym piciu i jedzeniu pangi. Wszystko z umiarem.

Gość optymmistka
bo tilapia nie jest hodowana? :D hahaha

Gość to wszystko prawda---------
Jeśli chodzi o ryby to polecam tez mirunę , pysznosci!🖐️

Gość zszokowanaaaaa
pozatym najtansza ryba?? 14,50zl za kg to tak tanio?? nie dla mnie...

ale nie takimi sposobami !!!! kazda prawie ryba w sklepie jest hodowana ale sa hodowle i hodowle