Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niestety_ nie wiem juz

dziwne pewnie pytanie

Polecane posty

chcielibyśmy być małżeństwem ale nie wyobrażamy sobie \"otoczki\" ślubu i wesela. O wzięciu ślubu w moim \"miescie\" nie ma mowy - brak warunkow mieszkaniowych. Moj chlopak mieszka w blokowisku, pietro 7, winda.. Jakos groteskowo widzę np. jechanie windą w sukni, z cała tą otoczką..samochodu własnego nie mamy, mieszkanie to kawalerka. Jak pogodzić te przygotowania z warunkami? czy gościom kazac od razu z pociagu jechac do hotelu? ;/ a przygotowywac sie w mieszkaniu samej?

Gość zła beza
przygotować siesamej, a gosci zaprosic od razu do koscioła

oczywiscie ze dojezdnym z daleka hotel. goscie nie moga przeszkadzac.zreszta,ja sie juz przebieralam w biegu na wesela-w lesie np ;) czasami brak czasu. nie przejmuj sie,nie tylko wy mieszkacie w bloku ;)

moj brat mieszkal z teraz swoja zona w kawalerce a kamerzysta dopiero zaczal filmowac dopiero jak para mloda przyjechala samochodem i szli na blogoslawienstwo do jej rodzicow...a mojego meza siostra tez tak miala:)

dodam jeszcze, że nie chcemy kościelnego a cywilny tylko, wiec niby " łatwiej" przygotować, ale i tak przeraża mnie ta wizja. Mój chlopak zaprosiłby zalediwe 4 osoby na ten ślub - ma malutką rodzinę, ja może z 7 osób...weslele wiec raczej odpada.. poradźcie coś, czy może macie jakieś pomysły na organizację..

a u nas jest zwyczaj ze goscie odrazu przychdza do kosciola a nie wloka sie jeszcze po domach pary mlodej. chyba ze dziadkowie i rodzice chrzestni

może ja za bardzo się martwię, ale nie chciałabym aby moi goście byli zdani sami na siebie. Nie znają miasta, musiałabym ich odebrać jakoś. Więc pewnie przyjechac musieliby z dzien wczesniej. Pewnie gdybysmy mogli ich odbierac samochodem to byloby latwiej..

dojazd z hotelu do USC też jakoś trzeba by im zorganizowac..

to sie zbiora goscie w urzedzie cywilnym a ty wynajmij jakas ladna restaruracje i tam niech bedzie takie male przyjecie ...tylko zebyscie byli wtej restauracji byi tylko wy a nie jacys obcy ludzie bo na pizze przyszli:)

"no i ciekawe jak wygladaja takie "przyjęcia" na 11 osób? Pewnie ciut jak stypy..po 2 godz. pewnie koniec i goście do hotelu

moi tescie ostatnio na takim byli ..tez byl slub cywilny i przyjecie w restauracji.... i muzyka byla typowo weselna ...i imprezka zrobila sie huczna bo trwala az do rana:):)

to fakt:) jak wyobrazam to sobie to naprawde parodię widzę: ja w sukni jadąca windą, wychodząca do taxi... jadę do USC ( martwiąc się o moją rodzinę, która jakoś z hotelu ma sama dojechać do USC a nie zna miasta ) później jedziemy do restauracji - wokół przechodnie a ja w sukni ;/ w restauracji goście sie nieswojo czują , bo jest ich 11 a reszta to normalni "zjadacze" obiadu. Nie ma za bardzo o czym gadać..kończy się obiad po 2 h..i co dalej?

pewnie nie ma znaczenia czy jest to cywilny czy kościelny , jeśli ludzi jest duzo i jest typowa zabawa. A jak można zorganizować spotkanie po "ślubie" gdy tych gości jest w sumie 11?

niestety_niewiem juz....nie martw sie takie mysli przychodza do glowy dla kazdej kobiety przed slubem:):) ile osob robia takie skromne sluby i jest dobrze....nie martw sie za wczasu tylko sie ciesz:):) nawet jak pery robia huczne wesela to sie martwia. ja kiedys bylam na takim weselu gdzie bylo 150 osob a bylo takie dretwe Ze kazdy po oczepinach poszedl do pokoju hotelowego spac...a ja zalowalam ze na nie przyjechalismy:/ a jak jest tak malo osob to jest dobrze kazdy sie dobrze pozna i bedzie sie czul " swojsko"

Gość niestety_nie wiem juz
ech najlepiej byloby znaleźć dość w centrum jakis dworek, w ktorym od razu beda miejsca hotelowe i restauracja, aby goscie nie bladzili..salka mała.. ja musialabym sie z narzeczonym przygotowac sama, a gosci chyba zabralby wynajety kierowca z hotelu..jakis busik bylby potrzebny

ja na twoim miejscu bym wynajela restauracje zeby tylko goscie mogli wejsc ...bym wynajela bus i podala mu trase gdzie ma jechac..a po slubie to bus bedzie mgl juz wziac wszystkich gosci i by zawiozl ich do restauracji.

Gość szurum burum
Gdybym ja miała brać tylko cywilny…i gdyby gości na tym slubie miało być tylko 11, to upchnęłabym ich w domu (mieszkam w bloku, mieszkanie nie za wielkie 39 m2):) Może i byłoby trochę ciasno, ale by się zmieścili…i wcale takie spotkanie nie musi stypy przypominać…dobre humory, troche alkoholu i na tańce znajdzie się miejsce ;) A z tym blokowiskiem to nie przesadzaj, przecież gro ludzi mieszka w blokach no chyba, że chcesz dworek i masz na to kasę :D

mamy kawalerke jedynie, jeden pokoj malutki..ciężko przyjąć 2 gości, nie mówiąc o 11 :D

pomyslałam, że praktycznie byłoby znaleźć 2 w 1 czyli i hotel i restauracje w jednym, aby goście z przemieszczaniem sie nie mieli problemu ( rozumiecie: obce miasto, bez samochodu) czy ktos może polecic cos w 3mieście?

Gość erupcja
ale to wszystko jest proste do rozegrania. można wynająć kierowcę, a najlepiej znajomego z samochochodem, dogadać się z nim, żeby przeobraził się w kierowcę na jeden wieczór :-) z rodziny nie rób ofiar losu - dorośli ludzie, nie zginą w 'obcym mieście', tym bardziej, jeśli wszystko dobrze zorganizujesz... ludzie robią jakieś bramy z balonów przed klatkami schodowymi, a Ty się przejmujesz, jak przetransportujesz się w sukni z 7 piętra... wejdziesz do windy, amłodego pogonisz schodami, bo się nie zmieści i po sprawie ;-) więcej luzu, a wszystko się uda świetnie