Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedszkolne spiewanki

podajcie piosenki jakie dzieci spiewaja w przedzkolu

Polecane posty

bawiły sie dzieci bawily paluszkami jak jeden nie moze to drugi mu pomoze.......

Stary niedźwiedź mocno śpi Stary niedźwiedź mocno śpi, stary niedźwiedź mocno śpi. My go nie zbudzimy, bo się go boimy, jak się zbudzi, to nas zje. My go nie zbudzimy, bo się go boimy, jak się zbudzi, to nas zje. Stary niedźwiedź mocno śpi, stary niedźwiedź mocno śpi. My go nie zbudzimy, na palcach chodzimy, jak się zbudzi, to nas zje. My go nie zbudzimy, na palcach chodzimy, jak się zbudzi, to nas zje. Stary niedźwiedź mocno śpi, stary niedźwiedź mocno śpi. My go nie zbudzimy, bo się go boimy, jak się zbudzi, to nas zje. My go nie zbudzimy, na palcach chodzimy, jak się zbudzi, to nas zje. Jak się zbudzi, to nas zje. My go nie zbudzimy, bo się go boimy, jak się zbudzi, to nas zje. My go nie zbudzimy, na palcach chodzimy, jak się zbudzi, to nas zje. Jak się zbudzi, to nas zje. Jak się zbudzi, to nas zje. Jak się zbudzi, to nas zje.

Jestem sobie przedszkolaczek Jestem sobie przedszkolaczek, Nie grymaszę i nie płaczę, Na bębenku marsza gram, Ram tam tam, ram tam tam. Mamy tu zabawek wiele, Razem bawić się weselej, Bo kolegów dobrych mam, Ram tam tam, ram tam tam. Mamy klocki, kredki, farby, To są nasze wspólne skarby, Bardzo dobrze tutaj nam, Ram tam tam, ram tam tam. Kto jest beksą i mazgajem, Ten się do nas nie nadaje, Niechaj w domu siedzi sam, Ram tam tam, ram tam tam.

My jesteśmy krasnoludki My jesteśmy krasnoludki, Hopsa sa, hopsa sa, Pod grzybkami nasze budki, Hopsa, hopsa sa, Jemy mrówki, żabkie łapki, Oj tak tak, oj tak tak, A na głowach krasne czapki, To nasz, to nasz znak. Gdy ktoś zbłądzi, to trąbimy, Trutu tu, trutu tu, Gdy ktoś senny, to uśpimy, Lulu lulu lu, Gdy ktoś skrzywdzi krasnoludka, Ajajaj, ajajaj, To zapłacze niezabudka, Uuuuu.

Zuzia lalka nieduża Zuzia lalka nieduża I na dodatek cała ze szmatek W kratkę stara spódniczka Łzy na policzkach A w główce marzeń sto Lecz kocham ją najbardziej ze wszystkich moich lal Choć nie ma sukni złotej Zabiorę ją na bal Zuzia lalka nieduża płaszczyk za krótki Zbyt duże butki Fartuch biały z kieszonką w kieszonce słonko A w główce marzeń sto Lecz kocham ją najbardziej ze wszystkich moich lal Choć nie ma sukni złotej Zabiorę ją na bal. Zuzia lalka niewielka Bródka malutka Nos jak muszelka Oczy ma jak pięć złotych wełniane loki a w główce marzeń sto.

Kolorowe kredki w pudełeczku noszę. Kolorowe kredki bardzo lubią mnie. Kolorowe kredki, kiedy je poproszę, namalują wszystko, to co chcę. Namalują domek. I na płocie kota. I wesołe słonko na pochmurne dni. A gdy w Kosmos lecieć przyjdzie mi ochota, prawdziwą rakietę namalują mi. O! Kolorowe kredki w pudełeczku noszę. Kolorowe kredki bardzo lubią mnie. Kolorowe kredki, kiedy je poproszę, namalują wszystko, to co chcę. Kiedy jestem smutny, zawsze mnie pocieszą, siadamy przy stole i one, i ja. Malują cudaki: małpkę taką śmieszną, słonia na huśtawce i w rakiecie lwa. O!

ale fajne-dzieki

A JA WOLĘ SWOJĄ MAMĘ Pewnego razu Kinga spotkała Wikinga, Mieszkał na obrazku i zrywał się o brzasku, I zwiedzał wielkie morza, i Kindze było go żal. Ref.: A ja wolę moją mamę, Co ma włosy jak atrament, Złote oczy jak mój miś I płakała rano dziś. Pewnego dnia Dorota znalazła w lesie kota, Wzięła więc go do domu zamiast dać byle komu I świetnie się bawili, i w zgodzie sobie żyli. Ref.: A ja wolę moją mamę, Co ma włosy jak atrament, Złote oczy jak mój miś I płakała rano dziś. A ja wolę moja mamę, Co ma włosy jak atrament, Złote oczy jak mój miś Może się uśmiechnie dziś.

KUNDEL BURY Gdy był mały, to znalazłem go w ogródku I wyglądał jak czterdzieści dziewięć smutków. Taki mały, taki chudy, Nie miał domu, nie miał budy, Więc go wziąłem, przygarnąłem, no i jest. Razem ze mną kundel bury, Penetruje wszystkie dziury, Kundel bury, kundel bury, Kundel bury fajny pies. Kundel bury, kundel bury, Kundel bury fajny pies. Gdy jest obiad to o kundlu najpierw myślę, Gdy jest brudny, to go latem kąpię w Wiśle. Ma numerek i obrożę I wygląda nie najgorzej, Chociaż czasem ktoś zapyta: co to jest? Razem ze mną kundel bury, Penetruje wszystkie dziury, Kundel bury, kundel bury, Kundel bury fajny pies. Kundel bury, kundel bury, Kundel bury fajny pies. Ludzie mają różne pudle i jamniki, Ale ja bym nie zamienił się tam z nikim. Tylko mam troszeczkę żalu, Że nie dadzą mu medalu, Bo mój kundel to na medal przecież jest. Razem ze mną kundel bury, Penetruje wszystkie dziury, Kundel bury, kundel bury, Kundel bury fajny pies. Kundel bury, kundel bury, Kundel bury fajny pies.