Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola4

MLODE MAMY w kazdym wieku

Polecane posty

Gość ola4

mam pytanko.Razem z mezem planowalismy dziecko za jakis czas a tu niespodzianka i jestem w ciazy teraz!!!!Byla bym bardzo szczesliwa gdyby nie fakt ze nawet moj lekarz prosil mnie ,zebym poczekala z ciazo,az bede na to przygotowana tzn.przynajmniej rok .Moj problem polega na tym,ze jestem bardzo szczupla i przez ostatnie kilka tygodni duzo chorowalam.(mialam anemie,zapalenie pluc itp.)Moze ktos mial podobny problem,a i tak wszystko skonczylo sie ok..........

Gość musia21
hej. zaszlam w ciąże jak mialam 18 lat a urodzilam w 19. przed ciążą ważylam 50 kg. przy 165 cm. a tuż przed porodem 62.5 kg. lekarz jak mnie badał przed porodem stwierdził, że mam za wąską miednice i będzie potrzebna cesarka. jednak urodziłam sama, bez żadnych komplikacji. poród był szybki. miałam znieczulenie zewnątrzoponowe i w takich warunkach mogę rodzić codziennie . teraz moja córka ma prawie 7 lat i jest dumna że ma młodą, fajną mame :). pozdrawiam nosek do góry, będzie dobrze. :)

Gość gratuluje
ja tez zaszlam w ciaze majac niecale 50 kg przy wzroscie 172cm... teraz jestem juz w 8 miesiacu i waze 60 kg a ciaza przebiega raczej prawidlowo i bez wiekszych problemow. Dzieciatko tylko malutkie ale to podobno normalne i nie ma sie czym bac bo rozwija sie prawidlowo. Nie martw sie na zapas. Dbaj o siebie a napewno bedzie ok. I pamietaj wszelkie watpliwosci rozwiaze lekarz a nie internet bo tu to pisza czasem duzo bzdur.

Ja ważyłam ledwo ponad 40kg przy wzroście 165, mi lekarz powiedział że waga nie ma znaczenia. W ciąży przytyłam prawie 20kg,urodziłam naturalnie, łatwo i szybko:) Cała ciąża przebiegała bezproblemowo