Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atyszczepionkowa

Znam dziecko po MMR z autyzmem

Polecane posty

Gość atyszczepionkowa

Do dwóch lat było normalne, nic się nie działo. Po podaniu szczepionki wywiązał się autyzm. Badania ma wszystkie ok, tomografia mózgu też ok. Chromosomy też ok. Dziękuję Bogu, że mojej córeczce nic się nie stało. Uważajcie, ponoć zaszczepili chłopca i mógł być podziębiony. Lepiej przesunąć szczepienie i poczekać aż będzie całkowicie zdrowe, bez cienia kataru choćby. To straszne, urodzić zdrowe dziecko a potem je "stracić" :(

nie udowodniono połaczenia autyzmu z MMR juz był taki temat... nie ma co straszyc jesli byłoby to udowodnione byłaby szczepionka wycfana zawsze jest ryzyko występujące w związku ze szczepieniami jednak wieksze jest jak dziecko zachoruje na te choroby...

Gość atyszczepionkowa
Ja nie piszę, że udowodniono, nie udowandniam też. Piszę, że zmiany nastąpiły po podaniu MMR w wieku 2 lat, winą można obarczyć lekarza, bo prawdopodobnie to dziecko było podziębione w trakcie szczepienia i wywiązały się takie komplikacje. Tylko ostrzegam, żeby nie podawać szczepionek, gdy dziecko może być nawet potencjalnie przeziębione, mieć katarek itp.

Gość autyzm można stwierdzić
kiedy dziecko kończy dwa lata. To przypadkowa zbieżność

Gość nie ma powiazania

Gość kupie welon
oglądałam kiedyś program w telewizji i kilka matek wypowiadało się, ze z dzieckiem zaczęło się coś dziać po podaniu szczepionki, więc osobiście uważam, ze to nie przypadek

ja też znam takie dziecko i to musiała być szczepionka, bo zmieniło się dosłownie z dnia na dzień

Gość nie piszcie glupot
poczytajcie trochę o autyzmie i nie wypisujcie bredni, bo jeszcze ktoś uwierzy i będzie się bal szczepionki, bo to niby autyzm wywołuje. Klasyczny autyzm rozpoznaje się do 36 msc życia, a szczepionka i wystąpienie objawów to przypadkowa koincydencja. Polecam zwłaszcza lekturę o etiologii autyzmu.

Ja sie boje tej szczepionki i na pewno nie podam jej mojemu synkowi przed ukonczeniem 2-go roku zycia, a dlaczego? A dlatego..... Zatem przyczyn tego zaburzenia należy szukać w czynnikach genetycznych, metabolicznych lub wirusowych, które, niezależnie lub łącznie, powodują prenatalne uszkodzenie, w większości wypadków prowadzące do nieprawidłowego rozwoju OUN, który następnie objawia się poprzez rozszerzony zespół objawów w zachowaniu. Czynniki wirusowe, a jak wiadomo, w szczepionkach sa tez wirusy.... przytoczony fragment ze strony : http://www.autismconsulting.com/on-linetrainautism/html/przyczyny_autyzmu.html

Gość nie piszcie glupot
to jeszcze to http://pl.wikipedia.org/wiki/MMR To fakt, ze szczepionka niesie pewne ryzyko, ale objawy podobne do autyzmu mogą być związane z przebytym wirusowym zapaleniem opon. Teoria o autyzmie jest traktowana w środowiskach naukowych jako bzdet. Aha, to z wirusami i autyzmem tez już raczej nieaktualne. Obecnie jest wiele badan, które potwierdzają raczej kierunek genetyczny.

tak, wiem, ale nikt mi nie wmowi, ze szczepionka, to SAMO dobro i skoro moge opoznic wprowadzenie tego swinstwa w organizm mojego dziecka, to zrobie to wtedy, kiedy bedzie starszy. A wirusy obojetnie czy dzialaja na plod czy dziecko juz narodzone to jednak wirus..... Poprostu boje sie szczepionek i juz :(

Gość atyszczepionkowa
to dziecko ma aktualnie 6 lat stwierdzono po 4 roku życia, że ma cechy autystyczne po prostu uważajcie, to wszystko...