Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majeure

Tajniki urody

Polecane posty

Gość majeure

Hej (; Chciałabym poznać Wasze sposoby na bycie piękną :) Dla przykładu podaję swoje (oczywiście sprawdzone) :) 1. Olejek rycynowy - na włosy, brwi i rzęsy - świetny! 2. Skrzypovita - głównie zauważyłam znaczną poprawę stanu moich paznokci. 3. Rutinoscorbin na pękające naczynka - a mam z nimi problem, zatrzymuje powstawaniu kolejnych ;) Podałam raczej rzadko spotykane sposoby, ale takie zwykłe, np. o sposobie nakładania pudru, też na pewno się przydadzą ;D

Gość foremka to ja
ja tez stosuje olejek ale nie tylko na brwi i rzesy ale takze na wlosy :) do tego polecam: - nafte kosmetyczna na wlosy :) doskonale nawilza - na pojedyncze wypryski mascc tribiotic

Gość ja pierdziele nafta nie
nawilża a wysusza włosy :o dlatego nie wolno jej trzymać dłużej niż 15 minut!

Gość foremka to ja
na moje wlosy dziala super :) a wczesniej byly bardzo suche :) zaley pewnie jakie kto ma wlosy ale wrato sprobowac. Jak trzymalas ja na glowie 15 minut to sie nie dziwie, ze wysusza :/ nie wolno tyle!!!!! wystarczy kilka minut

Gość mon kasa
Nafta kosmetyczna na włosy Masaż kostkami lodu na opuchnięte od zmęczenia oczy Mód na popękane usta Carmex również na popekane usta Pelling z kawy na cellulit

Gość majeure
Ja na włosy stosuję maseczkę żółtko, sok z połowy cytryny i olejek... Z naftą jeszcze nie próbowałam, trochę się boję, bo podobno trudno jest zmyć i nadaje sie tylko do włosów suchych, a ja mam przetłuszczające się.. ;)

Gość plus_minus
Olejek rycynowy wcieram w paznokcie.

Gość majeure
Mon kasa, jak z tym peelingiem? Po prostu kawa? Wymieszana z czymś, czy jak? :)

Gość foremka to ja
a na wlosy przetluszczajace podobno dobre jest mydlo siarkowe :) ja uzywam tego mydla do mycia twarzy, bo nie wyskakuje nic :) badz co badz bardzo wysusza skore ale do tego wystarczy dobry krem i jest ok :) takze polecam mydlo siarkowe na problemy skorne

Gość ja pierdziele nafta nie
15 minut napisane jest na opakowaniu, ja zwykle trzymam krócej ale po dłuższym stosowaniu nafta wysusza, ona nie ma nawilżać ale wzmacniać włosy i fakt, wzmacnia. Nie radzę jej stosować przed prostowaniem czy suszeniem bo po dłuższym czasie będziecie miały popalone włosy

Gość foremka to ja
no to chyba masz jakas inna nafte, na mojej jest napisane do suchych wlosow i ze nawilza (i rzeczywiscie tak jest) i ze trzyma sie ja ok 3 minut

Gość mon kasa
Zaparzasz 4 łyżeczki kawy, fusy z niej mieszasz z żelem pod prysznic lub oliwką i jedziesz pod prysznicem ;) Masujesz całe ciało i spłukujesz ;) Skóra jest gładziutka! Żaden sklepowy pielling nie działa tak jak ten z kawy. Jeśli zmieszasz fusy z oliwką nie musisz już nakładać balsamu.

Gość foremka to ja
a naprawde dziala ten peeling z kawy?? i po jakim czasie widac efekty?? ja stosuje taki balsam wyszczuplajacy i przeciw cellulitowi z avon i rzeczywiscie efekt jest natychmiastowy, skora wygladzona... ale nie na dlugo :/

Gość mon kasa
Ja oprócz tego ćwiczę na rowerku i po pellingu z kawy+ serum antycellulitowym z Eveline efekt jest super! Cellulitu już się pozbyłam, teraz stosuję zapobiegawczo :) Pelling robiłam raz w tygodniu a codziennie masowałam uda i posladki szczotką do włosów :D Efekty widać po 2 tygodniach :)

Gość foremka to ja
wow !!!!!!! no to zaczynam od jutra :) :) musze sie wziasc za siebie bo juz niedlugo ubranka beda skromniejsze i odslaniajace wiecej ;)

Gość foremka to ja
ja jeszcze o siebie polecam : -plyn afronis do przemywania twarzy :) super oczyszcza i nie ma po nim zadnych przykrych niespodzianek :) -oliwke polecam do zmywania makijazu -podobno mozna latwo osiagnac efekt bielutkich zebow przez jedzenie cebuli codziennie ( cebula dziala takze na wlosy) a i mam pytanie: czy wiecie moze jak optycznie przy pomocy podkladu pudru czy rozu zaokraglic twarz?? szukalam tego na necie ale niestety nie moglam znalezc :/

Gość inkafinka
mydlo protex na cere przetluszczajaca sie i z krostami

Gość Green Tea.
Foremka, do zaokraglania twarzy potrzebujesz rozu do policzkow i rozswietlacza. Na nalozony podklad czy tam krem tonujacy (cokolwiek uzywasz) nakladasz roz na najbardziej wystajacy punkt policzkow (widac go gry sie usmiechniesz), nakladasz bardziej ruchami poziomymi niz na skos. Rozswietlasz nakladasz przez caly srodek twarzy (czyli srodek czola, nos broda) szybkimi ruchami, zeby nie robic plackow. Polecam rozswietlacze bez brokatu, bardzo drobno zmielone zeby nie bylo efektu 'choinki', szczegolnie w makijazu dziennym.

Gość foremka to ja
oj dziekuje Ci bardzo :) na pewno jutro sprobuje :) a co do rozswietlacza to uzywam rozswietlajacych perelek z avonu :)

Gość moj tajnik to
maseczka odzywcza do włosów - henna wax :)

Gość majeure
A ja polecam peeling z cukru, cytryny i oliwy - świetny! :) I jeszcze sok z cytryny jako płukanka na włosy - nadaje im blask :) To samo można uzyskać też chłodną wodą, ale wiadomo - cytryna lepsza ;P