Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawe1234

Czy to prawda,ze kobiety z krotszymi cyklami rodza wczesniej?

Polecane posty

Gość ciekawe1234

Wlasnie znalazlam takie info,ze jak kobieta ma krotsze cykle niz 28 dni to zwykle rodzi przed terminem, natomiast kobiety z dluzszymi cyklami czesto rodza po. Jak bylo u WAs zastanawiam sie na d tym,ze wzgledu na to,ze ostatni cykl przed zajsciem milam 26 dniowy a trzy poprzednie 22 dniowe. Zaczynam wlasnie 39 tydzien, a mam wrazenie,ze ciaza sie nie skonczy. Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami.

Gość DEZIREE
Witam,mam trójkę dzieci,wszystkie urodzone półtora,albo tydzień wcześniej,moje cykle były 23 dniowe,a pani doktor do której chodziłam podczas ciąży,też mówiła,że przy takim cyklu nie dochodzę do wyznaczonego terminu,Trzykrotnie miała rację

Gość DEZIREE
ale reguły nie ma,jedna urodzi wcześniej,druga po terminie

Gość ciekawe1234
dziekuje dezire za odpowiedz. powiedz jak mozesz czy mialas jakies objawy nadchodzacego porodu?

Gość kto pyta nie bladzi ponoc
deziree a w ktorym dniu cyklu zaszlas w ciaze? tez mam cykle 23 dniowe i wydaje mi sie ze 8 dc mialam owulacje a 5 i 7 dnia wspolzylam z mym mezczyzna

Gość DEZIREE
w sumie to ze mnie się śmiali przy wszystkich porodach,że tylko mi dzieci rodzić,przy pierwszym odeszły mi wody w nocy,wcześniej,w ciągu dnia byłam zmęczona i podsypiałam na stojąco,do szpitala pojechałam bez bóli,ruszyły rano,trwały godzinę i urodziłam,przy dwóch następnych porodach objawami było silne parcia na pęcherz,co chwila biegałam siusiu a mało co leciało,w końcu w bieliźnie pojawił się zaróżowiony śluz i pojechałam do szpitala,przy drugim rozwarcie na 4 palce a przy trzecim na 5.

Gość DEZIREE
kto pyta nie błądzi,aż taki ekspert to ja nie jestem ;-D nie pamiętam za bardzo szczerze powiedziawszy,żebym specjalnie liczyła

Gość ciekawe1234
No to super, ze leciutko poszlo. Jenki, jak ja juz bym chciala urodzic. Ja teraz tez sporo spie, ale jak wiadomo kazdy ma nne objawy. Jeszcze tydzien poczekam, a pozniej zaczne malinowaa pic;)

Gość ciekawe1234
Moze ktos jeszcze sie wypowie?????

Gość DEZIREE
Leciutko,czego Tobie i wszystkim życzę,a teraz uciekam spać,bo mój aniołek rozpruwa się o 5.30 rano a nieprzytomna matka leci z butlą kawy zamiast mleka;-D Swoją drogą urodziłam małego sadystę,JA TAK STRASZNIE LUBIĘ POSPAĆ DŁUŻEJ,a tu nic z tego,jak go obrobię,to ok.7.00 wstają starszaki i koniec pieśni... DOBRANOC

Gość DEZIREE
Ale rano jeszcze zajrzę,może ktoś coś ciekawego powie.Pozdrawiam ;-)

Gość ciekawe1234
no tak,mamusie juz pewnie spia tez wejde tu rano

Gość chyba cos w tym jest
moja mama miala cykle ok 35-dniowe i mnie urodzila ok, 1,5 miesiaca po terminie wiec baaaardzo przenoszona bylam.

Gość chłopczyk dziewczynka
ja mam 30 dniowe urodziłam 3 miesiące przed czasem.........także reguły nie ma

Standardowe obliczenia terminu porodu opierają się na cyklach 28-dniowych, chyba że ginekolog ma pewność kiedy doszło do zapłodnienia i ujmie to w swoich obliczeniach. Dlatego, jeżeli dziewczyna ma cykle 24-dniowe to jej prawdziwy termin porodu wypada 4 dni wcześniej niż ten wyliczony, bo owulację miała 4 dni wcześniej niż osoba mająca cykle 28 dniowe. To samo tyczy się w drugą stronę - przy cyklach 35 dniowych, do zapłodnienia doszło 7 dni później niżby tak było w cyklu 28 dniowym, dlatego jej prawdziwy termin porodu będzie 7 dni później niż wyliczono. A jeżeli dziewczyna miała różne cykle, np 26-28-30-32 dniowe, wtedy trudno jest ustalić kiedy naprawdę była owulacja i doszło do zapłodnienia, a co za tym idzie - trudno ustalić precyzyjny termin porodu.

Gość haha....
o.......tego nie slyszalam.....ja mialam cykle 32-33 dniowe i urodzilam tydzien po terminie przez wywolanie......zobaczymy jak bedzie tym razem;)

Gość ciekawe1234
No to jestem zobazym co sie urodzilo. tak czy inaczej termin porodu przesuwa sie nieznacznie, no chyba ze ktos ma cykle pona 30dniowe a ktos 22 .

Gość DEZIREE
ciekawe 1234,jak mówisz,ze zaczęłaś 39tc to teraz już w każdej chwili może się zacząć,jak tam samopoczucie?Ja na samym końcu nie mogłam spać,nie mogłam się ułożyć i w rezultacie noc to były krótkie drzemki z przerwami na czytanie nudnej książki,bo tylko to mnie jakoś usypiało

Gość ciekawe1234
Deziree powiem Ci,ze u mnie to chyba zadnych objawow. Czasami mnie zakluje tam na dole-jakby w udzie i tyle. Brzuch mam maly wiec znowu sobie wmawiaam,ze pewnie przenosze, a bylo nie bylo ciezko jest, nameczyc sie mozna.A ze spaneim to bardzo roznie wczoraj poszlam spac przed 2 i po 8 juz spac nie moglam,ale pewnie po poludniu padne.