Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

isanka

jaka maść na powstające żylaki-zatrzymaja chociaż na jakiś czas ich wyjście?

Polecane posty

widzę po swoich nogach ze juz jest nieciekawie.moja mama ma żylaki,i troche zaniedbała ten problem.na moich nogach pod kolanami pojawiaja sie żyły,jedna jest gruba i wypukła i czasem boli,zwłaszcza jak nosze kozaki lub obcisłe skarpetki.jaka maść polegacie zeby chociaz zatrzymac proces ich wyłażenia?

Gość Po_la
Coś z kasztanowcem w składzie, ale chyba powinnaś do naczyniowca się jednak wybrac.

Gość na zylaki
maść venescin, aescin z kasztanowcem, stosuje od kilku miesiecy i widze, ze proces pojawiania sie zylakow nie postepuje naprzod, poza tym lekarz zalecil mi tabletki phlebodia na to, ale nie stosuje, moze Tobie pomogą.

Gość czerwona_spinka
Hej, mam ten sam problem. Ja stosuje kurację tabletkami doustnymi z wyciągiem z kasztanowca, który uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne. Możesz też jeść rutinoskorbin, ma podobny efekt. Poza tym hartuje nogi pod prysznicem - po umyciu się włączam na najzimniejszą wodę jaką moge znieść i do stóp stopniowo polewam coraz wyżej. Ważna jest kolejnośc, jak zaczniesz od góry, to naczynia w udach ci sie skurczą i cała krew zostanie uwięziona w łydkach, więc nieśpiesznie, stopniowo od stóp! Poza tym na krążenie dobrze jest casem potrzymac nogi o góry, żeby pomóc krwi odpłynąc. Unikaj długotrwałego stania lub siedzenia, a jak juz musisz siedziec, to na krańcu krzesła, samą pupą. Pływaj, biegaj lub chodź. Pozdrawiam.

Gość bardzij niz maśc
przyda sie nie noszenie obcisłych kozaków i skarpetek

dziękuję :) kiedys byłam u naczyniowca który powiedzial ze moge wspomagac sie tabletkami i masciami,i w sumie nic wiecej nie mowil.zakupie jakas maść i bede smarowac.i unikać gorących kąpieli bo one też powoduja wyłażenie żył