Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiem 35

dlaczego śledze

Polecane posty

Gość niewiem 35

ciagle sprawe tego fritzla, juz zaczynam się o siebie martwić. Na poczatku bylam taka zszokowana, ze czekalam do procesu, a teraz proces minal, a ja znow szukam nowych wiesci a i ogladam stare.

Gość wqevfv
a czemu tak?

Gość mozliwe zee
podnieca cie to poswiadomie...

Gość wqevfv
chcialabys tak moze...?????? to straszne, co zrobil ten chory czlowiek :O

Gość niewiem 35
O daj spokój, nie, ja mysle, ze to ciekawosc.

Gość niewiem 35
NIE oczywiscie, ze bym nie chciala, co to za pytanie, ja bylam i chyba nadal jestem tym wstrzasnieta, moze dlatego ciagle tak o tym czytam? cholera juz mnie to zaczelo zastanawiac dlaczego tak.

Gość coooooolkot
jakbys byla wstrzasnieta to by ci raz starczylo a nie ciagle wracac do tego i w acac..

Gość wqevfv
mialas normalna rodzine? czy wlasnie nie? a moze jestes psychologiem?

Gość niewiem 35
Normalną, choć nie wiem co masz na mysli tak do konca. Psychologiem nie jestem, choć psychologią faktycznie się interesuje. Jednak o dziwo psychika tego typa nie. Interesuje mnie natomiast jak Ta Elizabeth tam nie zwariowala, jak sama w takich warunkach, gdzie miala problemy z oddychaniem urodzila az siedmioro dzieci itp. Mam wrazenie, ze gdybym umiala sobie na to odpowiedziec, to by mnie przestalo interesowac?

Gość aaaaaaaaleeeee
ponoc ta Elizabeth ma napisac ksiazke, tak gdzies czytalam, to wtedy rzeczywiscie, z checia przeczytam bo te dzieciaki to one innej rzeczywistosci nie znaly to nie mialy do czego porownac, a ona jednak przez iles tam lat funkcjonowala normalnie w spoleczenstwie i nagle zostala z niego wyrwana

Gość niewiem 35
cholerka dziwne to.

Gość wqevfv
a potem ten fritzl sie usprawiedliwial, ze mial matke dominujaca czy cos, i gadal ze tworzyli kochajaca sie rodzine, normalna, ajej matka ja nie wierze ze nic nie wiedziala ale sypiac z wlasna corka, corka z wlasnym ojcem BLE nie wyobrazam sobie to obrzydliwe!!!!!! :O

Gość niewiem 35
Tak ona musiala sie przystosowac, a te dzieci własnie kiedy dowiedziały się prawdy, kiedy zobaczyly inny świat jak to przyjeły i jak przyjmują. Ktoś z etyków napisał odnośnie tej sprawy, ze ludzie fascynuja się złem, czzbym i ja w to wpadła hmm

Gość wild cherry2
no wlasnie, a co sie teraz dzieje z tymi dziecmi? gdzie jest ta elizabeth? co teraz robi?nigdzie nie pisza.

Gość wild cherry2
moim zdaniem tej elizabeth , w ramach zadosc uczynienia za cierpienie, powinni zafundowac dom na jakies rajskiej wyspie. i dozywotnia rente. nie wiem czy ona kiedy odzyje.watpie.

Gość wqevfv
i lepiej ze o niej nie pisza i jej dupy zawracaja, niech wraca do zdrowia w spokoju, razem z dzieciakami wiem tyle, ze byla przez jakis czas w klinice psychiatrycznej a teraz chyba juz w domu...

Gość niewiem 35
Ja roznie myslalam o tej matce, ale 2 rzeczy przekonuja mnie, ze jednak musiala wiedziec, byc wtajemniczona, bo jak zbok podrzucil swoje dzieci do wychowania, to dlaczego ta matka, wiedzac, ze sa to corki dzieci i ze ta moze kiedys wrocic pozwolila mowic do siebie MAMO. A druga rzecz kiedy czytalam o tym jak poraz pierwszy spotkala sie z Elizabeth i zamknietymi dziecmi w szpitalu, to lekarze mowili, ze spotkanie przebieglo nadwyraz spokojnie. Przeciez kazda matka, ktora by sie zmierzyla z taka wiadomoscia i ujrzala swoja zmaltretowana córkę po takim 24-letnim koszmarez, to chyba by na widok niej wyła z rozpaczy, a nie ta pełny luzik.

Gość niewiem 35
ja czytalam dzisiaj, ze siostry, rodzina kupila jej dom niedaleko amstetten i tam przeniesli ją wraz z dziećmi, jeszcze przed świetami Bożego narodzenia, ale tam ich namierzyli i jeden paparazzi zrobil jej zdjecie. Poniewaz do tego czasu koczuja fororeporterzy pod ich nowym domem dzien i noc, to Elizabeth zmuszona byla sprzedac dom i teraz maja ich wszystkich przeniesc do innego domu.

Gość wqevfv
no zyc 24 lata w tym samym domu i nie wiedziec co jest w piwnicy... bo ze czlowieka mozna nie znac, to wiem, ale zeby nie wiedziec co jest w domu? taka prawda...

Gość wqevfv
daliby jej spokoj niestety, sa ludzie, ktorzy chca takich zdjec, dlatego takie zdjecia sie robi szkoda, ze brak uczuc

Gość niewiem 35
to znaczy wiesz, jest cos takiego jak schematy i czesto ludzie zyja takimi schematami, a jak jeszcze jakis despota ma ulegla zone, to juz w ogole. Kazal jej sie nie zblizac do piwnicy, to ta niewiele myslac nie zblizala sie i final.

Gość wqevfv
ja nei wiem, moze dlatego ze ja naleze do przekornych, to nie do konca rozumiem takie zachowanie chcociaz wiem, ze rozni sa ludzie maja sumienia, gorszej kary niz wyrzuty byc chyba nie moze, wyrzuty, kotrych niczym sie nie usmierzy

Gość niewiem 35
ciekawosc, mam nadzieje, ze nie jakas chora. Ciekawosc, jak czlowiek wyglada spedziwszy cale zycie pod ziemia ehh

Gość wqevfv
no a jak ma wygladac? pewnie niezle styrana psychicznie ale wyglada na to ze jest silna kobieta, skoro przez tyle lat tam sie nie powiesila ani nic w tym stylu, wiec mysle, ze bedzie z nia OK

Gość niewiem 35
wiesz wyrzuty sumienia ma czlowiek, ktory przede wszytskim ma sumienie, jesli wtedy faktycznie wiedziala i wtedy wyrzuty sumienia jej nie zadreczyły, to co dopiero teraz kiedy juz wszystko idzie ku dobremu. Ta zona zreszta po tym jak wrocila do tego domu horroru, to podobno powiedziala, ze fritzl JEJ zniszczyl zycie.

Gość niewiem 35
Musi byc bardzo silna, choć pozniej to juz ją dzieci pewnie trzymaly przy zyciu. No wlasnie nie wiem jak taki czlowiek moze wygladac bez swiatla i ruchu w zasadzie.

Gość niewiem 35
Nie, musze skonczyc ten temat raz na zawsze

Gość wqevfv
no na poczatku ich trzymali w przyciemnionych pomieszczeniach, bo oni swiatla dziennego niektorzy z nich nie zaznali i zeby nie mieli problemu z oczami to stopniowo ich przystosowywano do swiatla dziennego

Gość wqevfv
no, a tymczasem proponuje isc spac, ja zaraz juz to zrobie, pozno, glowa mnie juz boli.. dobranoc :)

Gość niewiem 35
hmm no wlasnie, a jak oczy, to i skóra, kosci, mięśnie nie przystosowane do chodzenia, płuca do oddychania pełna piersia. Ta zbrodnia jest niewyobrazalna.