Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenka2255

krzywdzace imie???

Polecane posty

Gość Olenka2255

Witam i prosze Was o szczere opinie.Otoz mam maly dylemat.Kilka dni temu na badaniu USG dowiedzialam sie ze bede miala syna.Podzielilam sie ta wiadomoscia z rodzina i przyjaciolmi.Przedstawilam tez wybrane imie-Antoś(po dziadku).I wtedy sie zaczelo:że imie straszne, krzywdzace,osmieszajace a wrecz nienormalne!ze ja egoistka zafunduje dziecku koszmar na cale zycie,bo bedzie wysmiewane i bedzie plakal przez moja glupote...Boshe...Napiszcie czy tez uwazacie ze skrzywdze synka tym imieniem?Jakos mi caly entuzjazm opadl przez to...Piszcie co Wy sadzicie!z gory dziekuje

Mi się Antoni/Antoś podoba,niestety reszta rodziny rowniez uwaza ze to imie to jedna wielka klapa.Uwazam,że jeżeli oboje z partnerem uważacie,że to imie będzie odpowiednie dla waszego dziecka to nie oglądajcie się na innych...

Gość bardzo ladne imie
i bynajmniej nie jest krzywdzace w moim mniemaniu :)

Gość Bardzo dobre imie.
Napewno lepsze niz Kewin Brajan czy Oskar.. .

Gość tak maja racje
jezeli cie sie podoba to ok dawaj nawet wladymir ale ogolnie nie jest ladne i beda z niego jaja robic kiedys daj mu inaczej na imie powiesz muz a 15 lat wiesz miales sie antos nazywac i ci ryknie smiechem i powie spoko mamo ze zmadrzalas ! ! taka jest moja opnia ! ja mam na imie ewa , mama mi mowila ze mialam sie nazywac beata i ja zaczelam sie smiac i sie ciesze ze zminila zdanie bo lubie swoje imie .... a beata tez ok ale takie chlopskie ...eh to moja opinia

imie krzywdzące to imie zachodnie,które "gryzie" się z typowo polskim nazwistkiem...Niech znajomi ochrzcza dziecko tymi modnymi imionami "Jordan albo John" i wtedy dopiero okaże się,ktore z imion bylo bardziej krzywdzące.

W ogóle to nie macie racji pisząc,ze Antek to krzywdzące imie! Teraz wracaja stare imiona i mnostwo niemowlaków je nosi. W mojej rodzinie jest juz Franciszek i Zosia. Uwazam,ze Antoś to bardzo ładne imie i nie mam pojęcia kto sie moze z tego smiac. Moj synek bedzie miał na imie Fryderyk i nie obchodzi mnie opinia innych :D

do tak maja racje...jezeli bys miala na imie beata rzez cale swoje zycie uwielbialabys je,a ze masz Ewa dlatego je lubisz i nie zamienilabys je na zadne imie.Człowiek przyzwczaja sie z czasem do swojego imienia wiec nie ma co uogolniac...

Gość beata chłopsko brzmiąca
Jezeli podoba ci sie to imie, nie patrz na rodzine... Po tygodniu sie przyzwyczaja. Jakbys napisala ze chcesz nazwac dziecko brajan albo cos w tym gusie, to byloby krzywdzace... Ale Antos??? Jest to imie typowo polskie, do tego (i na szczescie) coraz popularniejsze. U mnie było podobnie, rodzina gdy dowiedziała się jakie chce dac imie dziecku, krecila nosem... teraz nie wyobrazaja sobie, zeby było inne:)

Gość Olenka2255
moja kumpela wlasnie powiedziala ze kojarzy jej sie z,,lumpem spod budki z piwem,,Niom dla kazdego co innego ale ja bym synusia nie chciala skrzywdzic za nic!Chociaz tak mi sie Antek marzy....A propozycje,, normalnych,, imion ktore sugeruja znajomi to Dawid,Dominik,Wiktor czy Daniel.Na tym tle Antek brzmi im nienormalnie!

Gość gość
Fakt jesli Ci sie podoba to imie i partnerowi to nie widze w tym problemu bo to wasze dziecko :) Co do imion sa rozne i kazde ma cos w sobie :)Po dziadku zawsze tez mozesz dac mu na drugie :)

Gość Daniel jelen..
To jest dopiero powalone imie...

Gość wild cherry2
mnie sie Antoni podoba. nie daj sie zaszczuc rodzinie, wiadomo ze trudno jest zadowolic wszytkich. poczekaj jak beda dawac rady odnosnie wychowania itp...to dopiero poczatek.

Gość Antoni dobre dla dziadka
Antek dla nastolatka Antos dla malucha....dobre imie.

Gość Olenka2255
tak ja wiem ze jesli nam sie podoba to nie powinno byc debaty:-) ale ja sie troszke wystraszylam tego ze skrzywdze dziecko,ze synek moze miec pretensje bo jego imie jest dziwaczne.Wiec pytam czy wiele osob uwaza tak samo?...

Gość gość
My mozemy tak uwazac ale jak beda reagowac rowiesnicy tego nie przewidzisz :)

Gość Antoni dobre dla dziadka
Moze byc Anthony..

Antoni,to bardzo ładne imię;). jednakże uważam,że imię nie może się \"gryźć\" z nazwiskiem. Jeżeli razem brzmi harmonijnie, to się nie wahaj... Zresztą...Ty dziecko wynosiłaś, urodziłaś...mąż też się przyczynił;)... rodziny chyba wtedy nie było:D...przy rejestracji imiona tez nie musi być. A ręczę,że pokochają Antosia:].

Gość wild cherry2
moze to imie bedzie go raczej wyrozniac sporod innych dzieci. fakt ze jest raczej zadkie, ale jakby wszytkie dzieci sie nazywaly tak Bartosz czy Piotr to byloby nudno. Ale imie jest ladne.

Gość tak maja racje
olenka ja tylko swoja opinie wyrazilam ! Moja siostra tez nazwala dziecko jak chciala i jest luz a bylo ...o boze co to za imie itp . kazdy ma swoja banie ,,,ja nazwe synka natan albo alan i tez sie moze ktos smiec z tego ! ogolnie jet malo popularne i stare ale jak wam sie podoba to spoko ... ps zamienilabym imie ewa na inne ale nie na beata :P

A ja mam na imie Cynthia, szczerze przyznam ze byloto strasznie irytujace ze ludzie nie umia wypowiadac prawidlowo bo sie wypowiada przez S i nie wymawia sie H w imieniu. Teraz juz przywyklam ale powiem szczerze ze to jest nadal mnie czasami drazni ze ludzie wypowiadac nie umieja. Ale za to to zadkie imie w polsce wiec jest i ten plus :P Tylkoirytujace jak myla ze Sylwia. Wiec zawsze odpowiadam z taka nerwa i zloscia ze nie Sylwia tylko ''CYNTHIA'' czyli ''Syntia''.

Gość W dzisiejszym swiecie
Wsrod tylu dziwadel Antoni to normalne imie.

Gość Lilkaaaaaaaaaaaa
Mój dziadek miał również na imię Antoni i mam taki zamiar w przyszłości nazwać tak synka ( o ile będę go mieć:)) Uważam, że jest to bardzo piękne imię. W moim środowisku znam kilka matek, które dały tak na imię swoim synom i nie słyszałam aby to było przedmiotem drwin. W mojej rodzinie jest mała dziewczynka o imieniu Antonina i wszyscy się zachwycają. A Antoś to normalne imię, które przepięknie można zdrabniać na Antoś lub Tosiek, jak kto woli. pozdrawiam i proszę nie słuchać się otoczenia.

Gość tak maja racje
cynthia piekne imie ! :) serio ! Mi sie bardzo podoba

Gość W dzisiejszym swiecie
Zauwazcie ze dzieckiem jest sie przez kilka lat potem bedzie juz pan Antoni.. to lepsze niz pan Nataniel czy pan Dominik..

Ja też chciałam nazwać syna Antek, ale w rezultacie został Jasiem :D Ładne imię, podoba mi się. Nie zwracałabym uwagi na to, co mówią inni, to w końcu Wasze dziecko. Lepiej, żeby był w klasie jednym Antosiem, niż siódmym Kubusiem.

Gość to ja ja .
NIe przejmuj się.Dokonałaś wyboru pieknego, klasycznego imienia. Przede wszystkim polskiego. Jest króktie, nie jest pretensjoalne a przede wszystkim mozna zdrabniać. NIe rozumiem dlaczego ludzi (i to do tego starszych) dziwi, że ktoś nazywa dziecko klasycznym imieniem. Źle mi się robi , jak widze tych wszystkich Brajanów i Kewinów. trzymaj się swego!

Antos - bardzo ladne imie:) taka mielismy opcje imienia dla synka ale urodzila sie Zosia:)

Gość Antoś bardzo ładne
imię na pewno lepsze niz te wszystkie Denisy Majkely itp. a tak w ogole to ja dałam na imię tak jak nam się podobało nie pytałam i nie liczyłam sie ze zdaniem reszty rodziny to twoje dziecko i nazwij je jak tobie się podoba w koncu to ty jestes mama