Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma rację

owulacja- syn.To mit!

Polecane posty

Gość ma rację

Starałam sie o córke i współżyce było przed owulacją na 3,4 dni i 1 dzień przed. Regularnie mierzę temperature, i robię wykresy od lat.Znam swoje ciało. Akurat zaszłam w ciążę więc powinna wg opisów w książkach byc córka.Noale lekarz mówi ze ie koniecznie bo to róznie bywa. Wic co/obalamy mit ze przed owulacją córka a w owulację syn? znajoma w owulacje współżyła i ma córkę ,druga chciałacórkę i unikała owulacji jak ognia-i drugi syn jest.

Gość jaka-ja
mi też wszelkie znaki na ziemi wskazywały, że będzie córka, a w brzuchu 2 synek;)

Gość ma rację
a współżyłas przed owulacją? jestes pewna?mierzyłas tempkę i robiłas wykresy. U mnie jak byk współżycie tuz przed owulacją.

Gość zapytanie o łożysko
obalimy teorię ze przed owulacją jest córka jezeli i mi urodzi się syn. U mnie tez powinna byc córka wg opisów wksiążkach. Narazie ładnie wyglądam i mówia inny ze chyba syn. ja czekam

nie obaliłaś żadnego mitu,gdyż tak jak napisała poprzedniczka wtedy sa większe szanse a nie 100 % pewność ja zaszłam w ciążę w 14 dniu cyklu (szczyt) i mam syna:)

Gość no własnie nic z tego
płci nie da się zaplanować, współżyjąc w czasie owulacji jest tylko 5 % większe prawdopodobieństwo chłopca chociaż ta teoria sprawdziła się u 3 moich koleżanek :) te które specjalnie starały się o dziecko mają synów, a te które wpadły mają córki :)

Gość megan 29
u mnie tez sie nie sprawdzilo - w sama owulacje kochalam sie i mam corke:D D na dodatek w ciazy wygladalam wrecz kwitnaco, i wszyscy mowili, ze syn bedzie na pewno:D

Sorry, coś mi się wydaje, że TO TYLKO zalezy od faceta. W końcu to facet daje X albo Y :D nie wiem, czy tu owulacja ma cos do rzeczy. Jak dla mnie to mit.

gryzzelda - dobre ;) przy okazji gratuluję. Fajnie mieć parkę za jednym zamachem ;)

Gość sruturututuru
Gryzelda parka???? jak Ci fajnie ,gratuluję:) Ja za pierwszym razem w sam środeczek -syn drugi raz 3 i 2 dni przed -.....syn:D a miala byc corka wg ksiazek ,diet itd ja tez mysle ,ze to od faceta zalezy

Gość co z brzuchem
można by tez powiedzieć w takim razie(podążając tokiem mówienia poprzedniej dziewczyny),ze te co planują to maja synów a te co bzykają sie na umór w dzień noc , noc i dzien maja córki. Znam rodziny katolickie gdzie sa same córki, czyli nie parzą czy owulacja czy nie, bzykaja się po okresie az do owulacjii i pewnie robiliby to i po owulacjii, ale wtedy okazuje się ze juz sa w ciązy i jest kolejna córka:)

Gość ma rację
Jeżeli kochałas się przed owulacja i masz syna czyli u mnie tez jest to prawdobodobieństwo ,że będzie chłopak. W sumie sama nie wiem co wolę, dziewczynka byłaby taka ładna, miała by włoski długie, ładne oczka ciemne po tatusiu, ciemne włoski, sukieneczki itp, a chłopaczek, w sumie tez fajnie, taki mały przystojniacha by był, duma ojca i dziadka, czapka na głowe, dzinsy, włosek na jeża i na plac zabaw:). Może zostawie to Bogu co będzie. Jestem juz w 16 tyg i narazie nie mam usg. Miałam poprzednio ,ale wtedy nie było wiadomo.

Ja znam teorię, że to facet przekazuje płeć, ale chodzi o plemniki, te mające dać syna żyją krócej i trzeba kochać się w dniu owolucji albo blisko niej, wtedy niby będzie syn. Plemniki z żeńskimi \"danymi\" żyją dłużej, stąd trzeba się kochać pare dni przed owulką. Ja napiszę tak: Kochaliśmy się od 9 dc do 18. Codziennie. W dniu owulacji (potwierdzonej testem) dwa razy. I jest córka. Z tym, że pleminiki odpowiedzialne za \"dziewczynkę\" prawdopodobnie były już w macicy i \"czekały\", być może pierwsze połączyły się z komórką, a te \"świeże\" nie zdążyły ;)

Gość zza młody to miałam
a moze powie cos połozna bardziej konkretnego jak to naprawde z tymjest?

u nas sprawdzilo sie w owulacje- syn po okresie-corka poza tym mierzac tem nie masz pewnosci na 100% ze w danym dniu masz owulacje, pewnosc mozesz miec tylko np usg! owulacja moze byc przed skokiem, po skoku-roznie to bywa nigdy nie mozna miec pewnosci ze w danym dniu byla albo nie-mozna tylko przypuszczac jedynie pojscie na usg moze dac nam wieksza gwarancje :)

Gość gość
Współżycie około 15 godzin po pozytywnym teście owulacyjnym i ma być córka.

Gość gość
Obalam mit. Współżycie w owulację zaowocowało córką. Owulacja w 15 dniu cyklu potwierdzona testami.

Gość gość
A ja nie obalam.. Współżycie w sam szczyt dni plodnych zaowocowalo synkiem.