Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacccynka

potrzebna pomoc finansowa na komunie

Polecane posty

Gość pacccynka

jak zarobic w miesiac 300zl nie wychodzac z domu potrzebuje kasy na komunie dla chrzesniaka mam male dzieci swoje wiec praca odpada a za co mu kupie jak my i tak malo mamy on chce MP4 I SLODYCZE JA NAWET NA TO NIE MAM

Gość bylo sie zgadzac na bycie
chrzestna? Trzeba myslec wczesniej ;)

Gość pacccynka
ja nigdy bym nie odmowila ale wiem ze nawet jak sie nie ma to sie nie daje ale ten chlopczyk tak liczy ze cos dostanie kurcze az mi serce sciska

Gość nkilkdgfhk
a anie możesz pożyczyć od rodziców, bliskiej koleżanki? 300 zł, to nie tak dużo, powoli być im oddała...

dlatego masz problem... Ja odowilam i juz nie raz. Trzeba znac swoje mozliwosci.

Gość paccynka
czego nie odmowilam bo u nas to sa ludzie jacys zaboboniasci powiedzieli mi mze jak odmowie to dziecku nie bedzie sie wiodlo w zyciu i co mialam zrobic niedaj boze by tak bylo to beda na mnie to zawalac wiem ze to chore ale co mialam zrobic jak mnie tak prosili

No to teraz powiedz, ze niestety nie dasz nic bo nie masz i ze sami sa sobie winni, bo nie chcialas byc wcale chrzestna.

Gość nkilkdgfhk
nie przesadzajcie odmawia się tylko gdy ma się bardzo konkretne powody...

Gość na chwilę obecną
mp4 nie kosztuje 300 zł.

a jaki moze byc konkretniejszy powod, poza tym ze jest sie biednym?? Ja wlasnie dlatego sie nie zgadzalam. To wszyscy mowia ladnie pieknie, ze to nie o prezenty chodzi itp... Ale jak przychodzi co do czego to kazdy liczy na wypasiony prezent od chrzestnego :O

Gość nkilkdgfhk
odmówiłaś dla rodziny czy znajomych? z tymi prezentami to w ostatnich latach się tak narobiło...

Jednej osobie bym nie odmowila. Ale tu nie chodzi o pieniadze. Moj brat. A tak to bez znaczenia: rodzina czy znajomi - odmawiam jak leci...

Gość paccynka
u brata mam tego chrzesniaka a z tymi prezentami to juz swia zwariowal nawet chca juz komputery dostawac

Gość nkilkdgfhk
powód może być taki, że ma się zamieram wyjechać za granicę, czy jest się za granicą, ale ma się już np. 5 chrześniaków, no ale prawda jest taka, że bliskiej rodzinie bardzo ciężko odmówić, a prosić obce osoby na chrzestnych skoro ma się rodzine, to według mnie nie takt...

Gość nkilkdgfhk
ja mam dwoje obcych ludzie za chrzestnych, były takie okoliczności, że chcieli mnie szybko ochrzcić i trochę z łapanki to było, no wiem, że rodzice chcieli dobrze, tylko okazała się, to porażka...

Gość nkilkdgfhk
nie odpisałaś mi czy możesz od kogoś pożyczyć kasę?

MP 4 są już za 50 zł: http://www.allegro.pl/item587902762_odtwarzacz_1gb_mp4_fv_gwarancja_za_49zl_z_vat.html Ty możesz dorobic opiekując się cudzymi dziećmi... ...ale... ten chłopczyk licząc na MP4 i słodycze będzie komunię kojarzył nie z duchowym przeżyciem, a wypasionymi prezentami - czy to aby dobre...? dla mnie to dwina z tego święta, choc nie jestem chrześcijanką.

Gość foo
Mp4, można już kupić za 120 złotych, w zeszłym roku kupowałam sobie, do dziś działa:), tyle chyba uskrobiesz.

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
a ty autorko sama dzieciaka chrzcialas?niech i chrzestny sie dolozy do prezentu!

No tak ale to nie chodzi o to by zyc wg zasady "zastaw sie, a postaw sie". Jak sie pozycza to jeszcze trzeba miec z czego oddac :)

Gość nkilkdgfhk
szczerze mówiąc też nie rozumiem o co chodzi w tych prezentach na komunię, jeszcze żeby to jakieś upominki były...

Gość nkilkdgfhk
Bez przesady 300 zł, to nie majątek, a iść bez prezentu, nawet jak oni mają równo pod sufitem, to autorka topiku i tak będzie czuć sie głupio...

Gość oj temat ciężki ale
mąż pewnie pracuje tak ? To jeśli juz uwazasz ze musisz malemu dac jakis wypas prezent to po prostu kup go na raty np jakis aparat albo te mp 4 na chcby 6 rat i splacasz sobie spokojnie po 50 zl mc a jak masz wiecej to wiecej iszybciej splacisz. Jednak ja uwazam ze po pierwsze mozesz od kogos pozyczyc ale nie musi to byc drogi prezent i rodzice powinni to zrozumiec w koncu wiedza ze tez masz dzieci i nie pracujesz a zapozyczac sie cholera wie na ile tylko dlatego ze dziecko ma komunie no sory ja bym tak nie zrobiła. Ja bym dala do kopety 100 zl albo kupila te mp 4 ale jakies tanie i to wszystko.

Gość do foo
energiczna podala MP4 za 50 zl

dla jednych nie majatek, a inni zyja za tyle przez caly miesiac :)

Gość nkilkdgfhk
chodzi mi to, że na pewno ma ludzi w swoim otoczeniu pozyczą jej te 300 zł, tym bardziej jak po wiem na co.

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
bylo sie zgadzac na bycie dla jednych nie majatek, a inni zyja za tyle przez caly miesiac wlasnie!

Gość nkilkdgfhk
ale to syn jej brata! czy ktoś z piszących tu, że było odmówić odmówił tak bliskiej rodzinie kiedyś? poza tym od momentu chrztu do komunii zazwyczaj mija ok 8 lat...więc nie wiadomo co będzie

Bratu bym nie odmowila. Ale brat by tez nie oczekiwal ode mnie, ze bede pozyczki brala tu i tam po to, zeby mp4 kupic :O

Gość asiukia
może komuś przed świętami przyda się pomoc w sprzątaniu, myciu okien. Popytaj wśród sąsiadów, znajomych. coraz częściej ludzie chcą takich usług