Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanaaaaaaaaaa

Dubai buduje najwiekszy budynek na swiecie ma ok 820 m wysokosci i 160 pieter

Polecane posty

Gość fanaaaaaaaaaa

ciekawe kto tam bedzie mieszkal na ostanim pietrze? ja bałam bym sie mieszkac w czyms takim czy tez pracowac ciekawe bo juz słyszałam ze maja budowac budynki o wysokosci ok 1000 m masakra po co komu to potrzebne sa takie wosokie budynki?

Gość Remex
ja moge zamieszkac na ostanim pietrze tego wiezowca :P

Gość Lone Wolf
to jest wyzwanie by budowac takie wysokie budynki u nas w polsce to maja problem by budowac wiezowiec ok 200 m a co dopiero budowac 800-1000 metrów to jest sztuka.

Gość ooooooooooooo
narazie to wstrzymali budowle z powodu kryzysu. Bylam miesiac temu w Dubaju

Gość galdamer....................
to przerasta moje wyobrazenie by budowac wiezowce o wykości ok 1000 metrów koniec świata

Gość wysadzę go w powietrze
jak juz zbuduja

można by było sonie pofrówać tak :D , ja bym chciała a poźniej lądownie na piankę

Gość ooooooooooooo
dopiero za dwa lata beda go konczyc

Gość El Hombre
moze nie wstrzymali tylko wykanczali od srodka za duzo kasy wpompowali by na koniec wstrzymywac sie z budową takiego wielkobudulca

Gość ooooooooooooo
W tym momencie wstrzymano tam budowe tylu budynkow ze juz nic nie dziwi. Ceny domow na wyspach palmowych spadly o 50% a codziennie okolo 1500 wiz zostaje wycofanych wiec chyba nic nie dziwi...

Gość ooooooooooooo
Kogo nazywasz idiotka ty baranie. Ja jestem w Dubaju srednio raz w miesiacu. Co ma piernik do wiatraka.

Gość ooooooooooooo
Budynek o wysokości 1000 m w Dubaju na razie nie powstanie 19 -01 - 2009 Z powodu globalnego kryzysu finansowego na razie zostaje odłożona w czasie budowa najwyższego wieżowca na świecie w Dubaju w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Póki co firma Nakheel, odkłada projekt budowlany na najbliższy rok, gdyż musi jeszcze raz dokładnie przeanalizować popyt i sprzedaż. Mający powstać w Dubaju najwyższy budynek świata ma mieć 200 kondygnacji i 1000 m wysokości. W tej sytuacji najwyższym budynkiem świata przez jakiś czas pozostanie wciąż nieskończony Burj Dubai (Dubajska Wieża). Ma on już wysokość 780 m a jego ostateczna wysokość wciąż pozostaje tajemnicą.

Gość Dany Boodman LTD Lemon1900
do ooooooooooooo to ty masz jakies słabe nie do konca prawdziwe informacje co z tego ze bywasz tam to nic nie znaczy jeszcze ze wszystko wiesz informacje bo na Wikipedii i na forum Skyscrapercity piszą są innego ze budowa trwa a 818 metrów zostalo przekroczone 17 stycznia tego roku więc jak sie nijak mija z twoja prawda a moze przeklamuja nie wiem tutaj poczytaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Burj_Dubai http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=371964

Gość fred von klaustniz
ten budynek wyglada jak wykałaczka nie podoba mi sie

Dubaj, no to arabskie zamachy terrorystyczne raczej im nie grożą. :classic_cool:

Gość a ja tak sobie mysle ze.....
u nas w polsce to powinni zaprojektować i wybudowac ze składak społecznych kosciół o wysokosci 1500 metrów 300 pieter na ostatnim pietrze z sala na msze modlitwy zawsze bl;izej boga a na samym czubku powinien byc krzyż by bronil nas ode złego.

Na takiej wysokości jest rozrzedzone powietrze i niższe ciścnienie. Juz na 35 pietrze to czuć, a co dopiero powiedzieć na 160. I jak się mieszkanie musi bujać?

Myrevin Dubaj, no to arabskie zamachy terrorystyczne raczej im nie grożą. W arabii tez sa zamachy terrorystyczne. Nawet jest film o takim zamachu.

a ja tak sobie mysle ze..... u nas w polsce to powinni zaprojektować i wybudowac ze składak społecznych kosciół o wysokosci 1500 metrów 300 pieter na ostatnim pietrze z sala na msze modlitwy zawsze bl;izej boga a na samym czubku powinien byc krzyż by bronil nas ode złego. A pioruny uderzające w krzyż ładowałyby kondensatory i później na mszy księża robiliby "cuda".

Gość wezwijcie lekarza
wstrzymali budowę bo ma nastąpic przebiegunowanie ziemi. po co mają budowac jak i tak za 3 lata się zawali ;-)

Gość oooooooooooo
Dany Boodman LTD Lemon1900 - chyba mowimy o dwoch roznych budynkach. Burj Dubai to jedno a projekt 1000 metrowego to drugie. A swoja droga Wikipedia czasem przeklamuje to ludzie sami dopisuja info :-)

Gość zalewam sie lzami glupoty
jak sie zburzy to poleci na polske i spadnie :(

Gość nbmnb
teoretycznie budowanie wiezowcow powyzej 500 m jest zupełnie nieoplacalne . Winda działa zbyt wolno i czas dostania sie z pierwszego na ostatnie pietro troche trwa .