Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akzi1980

co sądzicie o adopcji?

Polecane posty

kalalakkamn----No właśnie.....Sama jesteś niesprawiedliwa :P Przecież Twoja mama mogła również adoptować 15 letnie chore dziecko :P

Gość kalalakkamn
kalalakkamn jakby tak bylo-jednak nie dacie mi odejsc :-) NIe,nei zaadoptuje dziecka,bo wiem,ze nie umiałabym pokochac obce dziecko. To nie hipokryuzja przeze mnie przemawia,tylko jak cos to brak wyzszych uczuc :-) No ,ale Wy drogie Panie macie tych wyzszych uczyc duzo wiecej ode mnei:-)

Gość fdsfsdfsd
Ale ja nie piszę, że nie ma w tym nic dobrego ani szlachetnego. Jest, ale nieprawdą jest, ze cossierobi tylko dla dzeicka. Robi się na pierwszym miejscu dla siebie - bo sie odczuło potrzebę posiadania dziecka. A potem sie z nim nawiazuje więż i potem już jest to relacja jak z kims, kogo sie kocha.

Gość akzi1980
kalalakkamn czemu rodzice cię adoptowali a nie 15 letnie dziecko?

Gość do kalalakkamn
I dobrze, że są takie osoby, bo byłabyś wychowana w domu dziecka, bez tych perspektyw które miałaś.

Gość kalalakkamn jakby tak bylo
wl;asnie o to chodzi... Skoro bylas wychowywana przez takich wspanialych rodzicow jak twierdzisz, to skad ten brak uczuc? Chyba jednak nie bylo tak rozowo ;)

Gość do kalalakkamn
To się nazywa hipokryzja jak się nie potrafi oddac bliźnim tego co się dostało od życia, od innych.

Gość akzi1980
ja zobaczyłam mała na 4 godziny po porodzie jej matki już nie było w szpitalu i kiedy ją wziełam na ręce łzy napłynęły mi do oczu i już to małą istotkę kochałam

No i teraz pytanie, czy gorsza jest hipokryzja [ja bym powiedziala: wydumana, bo tu akurat hipokryzji nie widze], czy brak wyzszych uczuc. Kalalakkamn, ja oddaje regularnie krew, dlatego, ze czuje sie dobrze, robiac cos dobrego dla ludzi. Tez egoizm, bo dla siebie to robie. Mnie tez uwazasz za hipokrytke?

kalalakkam Sama bys dziecka nie zaadoptowala hipokryzja az bije od ciebie.a obrazasz kobiety,ktore maja wielkie serce i sile na to by dac milosc takiemu dziecku::O

Gość kalalakkamn
akazi :-) czemu przyczepiasz sie do tych 15 lat :-) MNie adoptowali ,bo byłam chora i pobyt w takich warunkach jakich byłam groziło po prostu kalectewm na całe zycie,nie wiadomo czy dozyłabym do 5 lat. Mogli adoptowac 12 latke,zdrowa i piekna juz dzeiwczyne,ale woleli mnei,bo wąłsnie Oni chcieli cos z siebie dac,nie byli egoistami.

Gość kalalakkamn
te verde-akurat tutaj eni trafiąłs :-) moja cała rodzina oddaje krew:-)wraz ze mna na czele :-)

Gość kalalakkamn
aska nie zaadoptowałabym dziecka,bo po prostu nie umiałabym obcego dziecka pokochac.Moze dlatego,ze mam własne.

Gość akzi1980
kalalakkamn adoptowali cię bo byłaś mała i raż że mogli ci pomóc a drugie to że chcieli mieć wpływ na twój charakter

Gość kalalakkamn
Zegan juz na wiecznosc:-) Pa,niesamowicei dobrzy ludzie :-)

Gość akzi1980
kalalakkamn to szanuj te kobiety które to potrafią i nie ważne co nimi kieruje

Gość kalalakkamn
akazi :-) adoptowali ,bo byłam chora i chcieli mo pomoc,a na charakter nie mieli takiego wpływu,bo gdyby mieli to teraz bym pisała peany na temat adopcji i adoptowałabym z 2 dzieci. Pa

kalalakkamn a co jest zlego w tym,ze ktos chce zaadoptowac zdrowe i kilku dniowe dziecko.to nie jest hipokryzja.ja rozumiem ze twoi rodzice podjeli sie czegos trudniejszego,ale nie kazdy ma na to sile,wiec nie mozesz tak pisac

Gość adoptowali Cie bo Cie znali
wczesniej i pokochali. Jakby im pokazali dwojke dzieci male i zdrowe i duze i chore i zadnego by wczesniej nie znali to pewnie wybraliby to male...

Kalalakkamn, ale mnie nie chodzi o oddawanie krwi, tylko o hipokryzje, czy tez to, co Ty uwazasz za hipokryzje. To jest normalne, dziecko adoptujemy kiedy chcemy miec dziecko. To, czy ktos ma wystarczajaco odwagi czy pieniedzy czy czegokolwiek, aby adoptowac niezdrowe czy duze dziecko, to inna kwestia, okolicznosci i charakteru, a nie hipokryzji. Ja bym nie adoptowala chorego dziecka, z egoizmu wlasnie, zeby samej sobie nie przysparzac cierpienia patrzac na jego meczarnie. Chyba bym nie adoptowala, bo kto wie, co kiedys bedzie.

Gość miec dziecko i nie miec
uczuc wyzszych... Jakos nie wyobrazam sobie :)

Gość akzi1980
kalalakkamn ciekawe czy jak by cię nie adoptowali też byś taka była? a może by cię już nie było?

moim zdaniem jest to ogromna szansa dla ludzi którzy bezskutecznie starają sie o dziecko. Adopcja i bezpłodnosc małzenstwa jest w.g mnie jak w miłosci jak dwie połowki jabłka, ktore do siebie pasują tak po prostu musi byc jest to szansa dla dzieci i dla ludzi ktorzy chetnie zostana rodzicami. Adopcja powinna byc promowana powinno się zachecac ludzi do adopcji.

Gość akzi1980
jeszcze raz napiszę to jest egoizm ale jaki piękny i pożyteczny!!!!!!!!!!!!

Gość jakby sie okazalo ze moje
wlasne dziecko (plod) ma ciezkie wady wrodzone i mialoby sie urodzic kalekie to rowniez podjelabym decyzje o zaniechaniu powolywania go na swiat.

Gość ja adoptowałam
złośliwa jednak jesteś kalalakkamn. Pewnie jesteś jedynaczką, szkoda, ze nie miałaś brata ani siostry

Gość fdsfsdfsd
Dajcie se juzspokój. Sąludzie, którzy po prostu chca miec dziecko i chca miec poczucie, ze to ich, a są tez ludzie, którzy np. maja duzą kase i chcą sie nia podzielic z innymi i maja wtedy taki pomysł, że zaadoptują parę dzieci i im zapewnia fajne życie. Nie ciatgnijcie wszystkich pod swoją kreche, bo nie każdy mysli tak samo i nie każdy ma te same prorytety. Zdarzają sie adopcje 10-latków i starszych? Zdarzają sie adopcje chorych dzieci? Zdarzają sie. Więc nie wszyscy chca dziecko małe i zdrowe.

Gość do kalalakkamn
kalalakkamn i jej postawa tylko może zniechęcać do adopcji. Niech i te małe, zdrowe dzieci wychowują się w domu dziecka, bo każdy kto by im chciał pomóc to hipokryta.

Gość bo nie ma u nas warunkow
do zajmowania sie chorym dzeckiem jesli ktos nie grzeszy nadmiarem gotowki. To nie jest opieka nad chorym wtedy tylko powolna smierc :O

teraz moge odpowiedziec na pytanie ja adoptowala bym dziecko nawet kilkuletnie.czesto rozmawiam o tym z moim facetem.mysle,ze za kilka lat dorosniemy do tej decyzji.