Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amant Wszech Czasów k.odwetowa

Kto by chciał przeprowadzić małe doświadczonko?

Polecane posty

\"i 2 \"zapieka\" to jakiś nieprecyzyjny termin \" Wiem o tym:classic_cool:.Dlatego tak napisałem, bo nie znam szczegółów:O.Przypuszczam ze najpierw około 400 stopni a później po dodaniu węgla około 500:O.Dlatego czekam aż to ktoś zrobi:O. \"Mała menda po doswiadczeniou z wit.C jakos te eksperymenty Amanta mnie nie przekonuja \" Czytałem ten przpis i chyba jest dobry:O.Dlatego chcę aby ktoś sprawdził bo nie mam żadnego solidnego pojemnika do zapiekania:O. \"Brzydki Niski Beznadziejny sikałaś na żółto? a zażywanie dużych ilości witaminy c działa rakotwórczo szczególnie w długim okresie \" Ale to co najwyżej tylko gdy ma się zatrucie związkami żelaza:P. To niech ktoś wreszcie pójdzie kupi substraty i tio zrib bo nie mam teraz chęci sam tego robić:O.Na wszelki wypadek ostrzegę-w 1 etapie wydzielać będzie się amoniak i dwutlenek węgla.2 jest niebezpieczniejszy bo powstaje tlenek węgla więc radzę przewietrzyć.I na wszelki wypadek nie łykać otrzymanergo materiału:classic_cool:.Później napiszę jak ten materiał zidentyfikować;).

Gość a dlaczego zaraz
Coś wylatuje w powietrze jak się to zapali?

To właśnie o to chodzi żeby ktoś zrobił:classic_cool:.Wtedy napiszę jak to zidentyfikować i się upewnić czy produkcja się udała:classic_cool:.Do identyfikacji będzie potrzebny kwasek-może być słaby-np. octowy albo cytrynowy i trzeba później coś zrobić:classic_cool:.To kto ma mocznik w chałupie i tzw. sodę:classic_cool:?

Zapewniam że nie jest to tajny przepis na ładunek jądrowy i nic wam groźnego sie nie stanie jak wykonacie to według mojego przepisu:classic_cool:. Dodam że ten materiał ma też zastosowanie w hydrometalurgii miedzi:classic_cool:.Poza tym jest bardzo przydatny w produkcji pewnej arcyważnej substancji:classic_cool:.

Amant jak Ci sie nudzi to kup se kup Krem do rąk (w nim jest gliceryna) pomieszaj z kawasem siarkowym (6) dodaj kwasy azotowego (5) , do tego saletra amonowa (kupisz w ogrodniczym bo to nawóz) i zamieszaj postanie nitrogliceryna , slaetra amonowa doda jej sił :classic_cool: wypierrddoli Ci cały blok wraz z okolicznymi oknami :) Wszystkie materiały kosztują gdzie z 20/30zł

amant ogarnij się :O Jak nie podasz całego precyzyjnego przepisu i do czego to słuzy, to możesz zapomnieć, że kto kolwiek to będzie robił.

" Sash Amant jak Ci sie nudzi to kup se kup Krem do rąk (w nim jest gliceryna) pomieszaj z kawasem siarkowym (6) dodaj kwasy azotowego (5) , do tego saletra amonowa (kupisz w ogrodniczym bo to nawóz) i zamieszaj postanie nitrogliceryna , slaetra amonowa doda jej sił wypierrddoli Ci cały blok wraz z okolicznymi oknami Wszystkie materiały kosztują gdzie z 20/30zł " Myslę że więcej:P.Do teog mam wrażenie że reakcje by były "nieco inne":P. Napisałem do czego może być używany ten materiał:P.A przy okazji przypomnę o moim przepisie na materiał z smoły,dwutlenku azotu i chloru:classic_cool:.

Bawisz sie w chemika ? No jakbym to opisał powoli i dokładnie to sie trochę inaczej robi , ale nie posiadam sączka , kolby i innych przyrządów ale dałoby sie to łątwo zrobić , tylko szybciej by urwało rękę niz by wybuchło :D:classic_cool:

A przy okazji przypomnę o moim przepisie na materiał z smoły,dwutlenku azotu i chloru . No to podaj, bo nie czytalem ;) I oczywiście do czego służy. ps. znam prostrzy sposób na zrobienie technicznej nitrogliceryny, a z niej plastyku.

ŻEBY BYŁO JASNE-MIESZANNA NITRUJĄCA NIE NITRUJE GLICERYNY TYLKO POWODUJE POWSTANIE ESTRU:P.I TRZEBA TO OCZYŚCIĆ ŻEBY OD RAZU NIE WYSTRZELIŁO:P.A DO TEOGO ZAMIAST AZOTANU AMONU LEPIEJ DODAĆ GLIN TO WTEDY LEPIEJ ŁUPNIE:classic_cool:. jAK KOTŚ CHCE TO PODAM PRZEPIS DOKŁADNIEJ:classic_cool:.ALE ŻEBY WRESZCIE TO KTOŚ WYKONAŁ:P. To po kolei: na 1 część węglanu sodowego bezwodnego(uwodnionego trzeba więcej!) bierze się o.6 części mocznika.Podobno można też tą mieszaninę grzać po rozpuszczeniu.Jeżeli chodzi o temperaturę to chyba jest najlepsza około 350 stopni.Ale proponuję rozgrać do 130 i grzać powoli dopóki nie przestanie bąblować.Następnie dodać do tego około wagowo około 0.4 części węgla i grzać w temperaturze chyba około 500 stopni-jeżeli będzie bablować to znaczy że wszystko działa-tylko ostrzegam że w 2 etapie wydziela się tlenek węgla który jest szkodliwy:P.Po oziębieniu motrzynmany materiał odsączyć od pozostałego węgla i wykrystalizować:classic_cool:.Wtedy ten materiał już jest prawie gotowy-wystarczy oczyścić do czystości stosownej (np. cz.d.a albo lepiej chem.cz) i już będzie gotowy do handlu:classic_cool:.Niestety szczegółów oczyszczania nie podam bo nie znam:O.

" A przy okazji przypomnę o moim przepisie na materiał z smoły,dwutlenku azotu i chloru . No to podaj, bo nie czytalem I oczywiście do czego służy. ps. znam prostrzy sposób na zrobienie technicznej nitrogliceryny, a z niej plastyku. " Smołę traktuję się najpierw identyczną masowo ilością dwutlenku azotu a następnie taką samą chloru(ale mogą być inne-z tym że jak się przesadzi z dwutlenkiem azotu to mogą nastąpić niezapowiedizane efekty pirotechniczne:classic_cool:).

Cyjanek potasu, jak większość pozostałych cyjanków, jest toksyczny dla człowieka. Jego trujące działanie polega na blokowaniu oddychania na poziomie komórkowym poprzez inaktywację oksydazy cytochromowej, będącej kluczowym enzymem łańcucha oddechowego. W efekcie, mimo iż transport tlenu z płuc do tkanek jest zachowany, dochodzi do hipoksji tkankowej. Cyjanek potasu łatwo rozkłada się w kwaśnym środowisku wodnym do cyjanowodoru: KCN + HCl -> KCl + HCN Reakcja ta jest wykorzystywana w komorach gazowych, stosowanych jako forma egzekucji w Stanach Zjednoczonych. Związek ten można otrzymać przez silne ogrzewanie węglanu potasu z mocznikiem, a następnie zredukowanie węglem. K2CO3 + 2 CO(NH2)2 -> 2 KCNO + CO2 + 2 NH3 + H2O KCNO + C -> KCN + CO smacznego ! pozdro Masz swój Acesulfam K - sama nazwa sulfam wskazuje na obecniość pochodnych siarki, a w twoim przepisie nigdzie siarki nie było.

Acesulfam K zawiera siarkę i potas. W zadnym z twoich przepisów nie ma potasu. W smole jest wprawdzie siarka, ale musialbys mieć caałą fabrykę, aby z tego zrobić acesulfam. C4H4NO4SK

Cyjanek sodowy tez jest silną trucizną, podobnie jak cyjanek potasowy. Teraz się przyznajesz, ze do uzycia w czasie wojny, a chciłeś żeby ktoś to w domu zrobił.