Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrrrrr..............

Dobre leki na biegunkę

Polecane posty

Gość kesme
Trzymajcie się zasad opisanych tutaj - http://stopbiegunce.pl/kategoria/sposoby-na-biegunke/ Biegunka to nie jest zabawa - tutaj trzeba szybko reagować, szybko podać lek i wtedy powinno być w porządku. Jeśli efektów nie będzie to pozostaje niestety szpital - może chodzić o coś poważnego.

Gość gość
Myślę, że trzeba się zgodzić ze wszystkim, co zostało opisane tutaj - http://smectaopinie.pl/co-na-biegunke/ Jest choroba, to musi być lek, a nie jakieś tam dziwne, domowe metody. Bo czego się po nich spodziewać? Tym bardziej już nie rozumiem, dlaczego ludzie testują takie rozwiązania na swoich dzieciach. Głupota do potęgi entej.

Gość gość
a sprawdz sobie srodek intesta - kuracja tymi tabletkami reguluje prace ukladu trawiennego i wspomaga odbudowe blony sluzowej dzieki czemu pomaga w takich stanach :)

Gość gość
łyżka mąki ziemniaczanej

Gość gość
Przy biegunkach powinno się od razu stosować probiotyk, tak samo po żeby odbudować florę w jelitach. My zawsze na takie sytuacje mamy w domu ten http://www.proviterol.pl/ - to bardzo istotne bo potem jelita sa wyjałowione

Gość gość
Moje biegunki były związane z nadwrażliwością jelit. Towarzyszyły im silne skurcze. Diagnoza potwierdziła nadwrażliwość jelit. Przez dwa miesiące leczyłam się Debutirem, dzięki czemu nie mam przykrych niespodzianek.

Gość gość
Ja go biorę pierwszy tydzień. Mój lekarz mój, że jest dobry i w zupełności wystarczy by wyciszyć moje nadwrażliwe jelito. Planuję brać Debutir przez dwa miesiące.

Gość gość
Mój mąż go brał w ubiegłym roku. Miał zleconą przez lekarza kurację leczącą jego wrażliwe jelito. Do dnia dzisiejszego nie miał ani jednego ataku z silnymi skurczami, czy biegunki.

Gość gość
U mnie w domu zawsze stosowano smectę i zawsze wszystkim pomagała, także polecam!

Gość gość
Jak coś to mogę polecić ten lek https://www.allecco.pl/40102,actiflorin-forte-30-kapsulki.html jest bardzo skuteczny. I dla dzieci i dorosłych. Biorę z moją rodziną już kilka lat i bardzo nam pomaga. Przy jelitówce jest naprawdę świetne. Kupuje w tej aptece wraz z innymi lekami na zapas, bo bardzo sie opłaca.

Gość gość
U mnie sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana, bo biegunku spowodowane są zespołem drażliwego jelita. Niestety są bardzo częste i standardowe leki nie bardzo działają. Dlatego zaczełam brać debutir, który ma maślan sodu, żeby łagodzić jelita i hamować objawy choroby

Gość hestiara
Sprawdzone leki, nic zaskakującego - https://smectaopinie.pl/co-na-biegunke/ Na pewno pomoże, nic nie powinno się dziać, tzn. choroba powinna szybko ustąpić. Odpowiednia reakcja jest naprawdę bardzo, ale to bardzo ważna. Czekasz z nią to robi się problem.

Gość gość
Zapraszam do szkoły medycznej Technik masażysta z fizjoterapią i rehabilitacją sportową ZA DARMO- dwa lata nauki w weekendy lub w tygodniu :) ! NOVA Centrum Edukacyjne w Bydgoszczy! tel. 790-400-178 www.facebook.pl/novacebydgoszcz

Gość gość
Leczenie trzeba dobrać typowo pod siebie. Inna będzie biegunka, spowodowana rotawirusami a inna, związana z nadwrażliwość jelit. W pierwszym przypadku mocno stawiałabym na probiotyki z dużą ilością kultur bakterii. Drugim lek zawierający maślan sodu, taki jak wspomniany debutir. Pamiętajmy, że każde leczenie będzie miało zupełnie inny czas trwania. Wszystko w zależności od potrzeb.

Gość gość
Brałam regularnie Debutir, kiedy chorowałam na nadwrażliwość jelit i miałam bolesne skurcze. Nie przyjemna choroba, wywołana głównie nadmiernym stresem. Dobrze, że można się wyleczyć i uwolnić od biegunek.

Gość gość
Ja właśnie skończyłam drugi miesiąc na tym leku. Lekarz doradził, żeby tyle pobrać lek przy moich objawach. W sumie niepokojące biegunki i wzdęcia ustąpiły w pierwszych dwóch tygodniach brania leku.