Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frnmdalgkadfgkafdvlgvlfdknv

Nie chce wyrywac ósemek Czy jest jakis inny sposob?

Polecane posty

Ortodontka powiedziałą mi ze do dolnego aparatu bede musiala wyrwac 2 ósemki. Byłam tak przerazona ze o nic wiecej nie pytalam tylko po prostu wyszłam :p A najgorsze jest to za panicznie boje sie dentysty a co dopiero takiego zabiego w którym trzeba nacinac dziąsło, dłutowac i wygrzebywac tego zeba. I jeszcze ten ból po.. Na to usuwanie sie nie zdecyduje na 100000% Przeczytalam juz chyba wszytsko na necie i to nie jest dla mnie. Ale moze dałoby sie np usunac czwórki? Tego tak bardzo bym sie nie bała a miejsce na zeby by bylo. Bo chodzi o to ze mam stłoczone zeby. I jesli zaloze aparat na dół a potem wyrosna mi te ósemki to cale leczenie pojdzie na marne bo one mi pokrzywia zeby. Ale przecie te ósemki moga wyrosnac nawet za 20 lat..... A jak wyrwe czworki to moze bedzie miejsce na ósemki? co o tym myslicie? Sory ze to tak zagmatwałam ale jestem strasznie poddenerwowana i nie wiem co robic bo chce miec proste zeby, ale bez takich makabrycznych sposobow :(

prosze o pomoc ... wiem ze duzo osob mialo taki problem ;) plz napiszcie cos bo jestem w kropce.. Moze isc do innego ortodonty?

Gość maxi 32
masz rację ,bez takiej masakry

osemka jest wieksza niz 4-rka...wyrwij 6-tke..ale prawda tez taka,ze ja wyrwalam 6-stke,po prostu byla zepsuta..osemka co prawda popchnela 7-mke do przodu,ale mala szpara jest i ciagle mi sie tam zarcie klinuje...wyrwac 8-mki jest najlepszym rozwiazaniem...

Gość asdas
ósemki prędzej czy później i tak bęziesz musiała wyrwać, a to naprawdę boli o wiele mniej niż wyrywanie 4 czy 6...

a dlaczego predzej czy pozniej bede musiala? ;(

Gość tak czasem bywa że do leczenia
ortodontycznego trzeba wyrwać zdrowe zęby. Też mi to groziło, ale podczas leczenia kanałowego przed założeniem aparatu okazało się, że jednego zęba nie da się wyleczyć, więc jego się pozbyłem. Ortodonta to jednak lekarz i on wie najlepiej, które zęby trzeba wyrwać. Przecież jeśli ktoś ma np. guza mózgu to nie robi operacji serca, prawda? Porozmawiaj konkretnie z lekarzem o twoich wątpliwościach. Nie sądzę, żeby chciał Ci zrobić krzywdę.