Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niccolkaa

Czy to już ciąża? Któraś z Was tak miała?

Polecane posty

Gość Niccolkaa

Staramy sie o dziecko od kilku mies. Wczoraj powinnam dostac @, ale nie dostalam, dzisiaj czuje lekki ból podbrzusza, jak na okres, ale go nie ma. Czy w takim wypadku, moge byc w ciąży?

Gość mozesz....
mozesz

Gość Niccolkaa
Czy któraś z was też tak miała, ze w dniu, kiedy powinna dostac okres bolał ją brzuch, a była w ciąży???

Gość i gdzie tu jest sprawiedliwoc
ja pwinnam dostać 21 - do tej pory nie mam - napiernicza mnie jajnik tak ,z e ledwo stoje - innych objawów brak a no i robiłam test - negatywny

Gość Niccolkaa
ja już normalnie wariuje... chciałabym być już w ciąży, ale skoro boli mnie brzuch tak samo, jak na okres to chyba niestety nie jestem...:(

Gość Niccolkaa
żadna z was tak nie miała?

a bolą was piersi??? ja też się kiedyś spodziewałam miesiączki i jeden dzień po terminie i nawet przed terminem bolało mnie podbrzusze. bolał mni lewy jajnik a prawy mocniej ale do tego miałam bolące piersi a na drugi dzien zrobilam test i wyszły dwie kreski:-)

Gość przemoglam sie
jeden dzień i już skrzeczysz o ciąży???? napisz to za tydz lub 2.

ja miałam owszem bolace - ale podczas dni płodnych - pms tez miałam - teraz wszystko ucichło - oprócz jajniora nic mnie nie boli:( okresu tyz ni ma

Gość hjktutyt
a czy może któraś z was miała tak, że między jedna @ a drugą@ miała straszne skurcze podbrzusza? wydaje mi sie ze ciągle mam spięty brzuch - tak jak przy stresie. może być to ciąża?

autorko ja tak mialam w obu ciazach. bolal mnie brzuch jak na okres a okres nie przyszedl:) teraz mam identycznie, 3 dni spoznienia, bol powoli przechodzi. dwie kreski:)zrob test.

ja test robiłam wczoraj.. negatywny a wizyte u gina mam 7 kwietnia

mnie tez bolal brzuch jak na okres wiec myslalam ze przyjdzie..:)..ale nie przyszedl no i teraz z mezem oczekujemy naszego dziecka:)

a ile wam sie spóźnia okres??? na pocztku lekarz to i tak nic nie wykryje będzie wam kazał brać kwas foliowy.

mnie sie spóxnia 4 dzień - a od przytulania minęły 2 tygodnie.. echhhh..poczekam jeszcze

Gość hjktutyt
a czy może któraś z was miała tak, że między jedna @ a drugą@ miała straszne skurcze podbrzusza? wydaje mi sie ze ciągle mam spięty brzuch - tak jak przy stresie. może być to ciąża?

Gość niestety kwas foliowy
kwas foliowy powinno sie brac conajmniej na pol roku przed rozpoczeciem staran, a najlepiej od rozpoczecia wspolzycia plciowego, bo kazdy seks moze zakonczyc sie ciaza, a gdy zaczniesz brac kwas dopiero gdy lekarz ci o tym powie bo spoznia ci sie okres, to niestety ale jest juz troche pozno:O

do " i gdzie tu jest sprawiedliwość" zrób już test. ja miałam jedengo razu że spóźniał mi się 10 dni i też bolał mnie brzuch myślalam już że to ciąża ale niestety nie. nie stresujcie sie, jeżeli chcecie mieć dziecko to podejdzcie do tego tak jak będzie to bęzie nie to nie.

ja tak miałam. brzuch bolał bardzo, dokladnie jak przed okresem, ale on nie przychodził. test zrobiłam jak okres spóźniał sie tydzień i wyszły piękne, mocne dwie kreseczki, ktore teraz śpią sobie słodko w wózku :D

do niestety kwas foliowy ni trzeba brać kilka miesięcy wcześniej i nigdy nie jest za późno!!! Kwas foliowy Szczególna rolę w profilaktyce wad cewy nerwowej odgrywa podawanie kwasu foliowego. Kobiety w wieku rozrodczym poza dietą bogatą w kwas foliowy powinny pobierać 0,4 mg kwasu foliowego dziennie. Kobiety planujące ciążę powinny pobierać 0,4 - 1,0 mg kwasu foliowego dziennie cztery tygodnie przed planowanym zapłodnieniem. Kobiety w ciąży powinny przyjmować 0,4 mg - 1,0 mg kwasu foliowego dziennie do końca trzeciego miesiąca ciąży. Kobiety z rodzin obciążonych występowaniem wad cewy nerwowej powinny przyjmować 4,0 mg kwasu foliowego dziennie. Wykazano, że przyjmowanie 4 mg kwasu foliowego codziennie przez miesiąc przed spodziewanym zapłodnieniem i jeszcze przez trzy miesiące ciąży - o 75% zmniejsza ryzyko powstania wady cewy nerwowej u dziecka w rodzinach z obciążonym wywiadem