Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alka24b

paznokiec przeszedl na wylot

Polecane posty

Gość alka24b

hej!mam powazny problem i niewiem co robic,chodzi o to ze od dluzszego czasu wrasta mi sie paznokic u prawej nogi,kiedys bolalo strasznie polewalam woda utleniona i smarowalam tribiotikiem ,kiedys wyszla mi tzw dzika skorai zaczelo mi sie robic stan zapalny kolo palca,niewiem jak ja usunac zna moze ktos jakies leki zeby to usunac bo zle wyglada,zadne laczki raczej nie whcodza w gre.ale to nie koniec mojego problemu poniewaz w ta dzika skore zaczal sie wrasatac paznokiec i PRZESZEDL NA WYLOT Z DRUGIEJ STRONY DZIKIEGO MIESA nie boli ale przeciez nie moze tak byc ze bedzie mi wyrastal poza skora.do chirurga nie pojde bo sie strasznie boje.co mam zrobic ?????mial kiedys ktos tez taki problem???co zrobiliscie w takiej sytuacjii???prosze o pomoc

tez mialam taka dzika skore...poszlam do chirurga ortopedy..facet odcial,wycial ten kacik paznokcia,a ranke wypalil...szybko sie zagoilo :)

Gość alka24b
ale czy to boli bo ja sie strasznie boje!on mnie teraz nie boli a jak trzeba bedzie cos grzebac przy nim to znowu nie bede mogla nawet skarpetki zalozyc

Gość alka24b
nie niejestrem z warszawy obevcnie jestem za granica a nie wiem czy to boli jak by cos takiego robili mi i niewiem czy zdecydowac sie na przyjazd czy nie!

a od kiedy to manikiurzystki zajmuja sie chirurgia??? to chyba jakis zart... idz koniecznie do chirurga bo trzeba to odpowiednio zaopatrzyc, im dluzej bedziesz zwlekac tym bedzie gorzej, tym bardziej ze juz jest infekcja... a zabieg jest w znieczuleniu

Gość alka24b
ale czy nie ma innego sposobu oprocz chirurga pozniewaz ja sie go strasznie boje wiem ze po znieczuleniu boli i nie chce zeby mi zadnych szfow zakladal

Gość wezwijcie lekarza
albo modlitwa albo chirurg ;-)

Gość ja tez tak mialam
meczylam sie przez 3 lata, w lato wiecznie w adidasach, bolalo starsznie, zawsze mialam zakrwawione skarpetki, chodzilam do lekarzy kazali samrowac i dawali tylko nowe leki. Z taka tylko roznica ze mnie bardzo bolalo, caly czas leciala krew z ropa, i wkoncu jakos udalo mi sie wyciac ten paznokiec, strasznie bolalo, a potem polewalam jodyna i wiazalam bandarzem zeby tam nic nie dochodzilo i wkoncu samo sie zagoilo:)

Gość qwertyui
jak chirurg ci pomoze to masz wyjątkowe szczęście i tyle. Wrastające paznokcie to oni traktują bardzo brutalnie -zrywają całość albo wycinają bok. Bolesne to bardzo a poza tym nie ma pewności że po pewnym czasie znów nie wróci. Mnie wyleczyli w gabinecie zdrowe nogi www.zdrowe-nogi.pl Klamra i tamponada to droga do sukcesu. Przekonał się o tym nawet mój mąż który w ciągu 20-tu lat nieustannej walki z wrastającymi paznokciami poznał chyba wszystkie metody -od domowych przez chirurgów aż do róznych niekonwencjonalnych. Efekty były różne ale zazwczaj po chwili poprawy znów wracało. Dopiero tamponada okazała się strzałem w dziesiątkę i jest już tak dobrze że nic nie boli, ziarnina już się wygoiła i nic się nie paprze. Autorko, jeśli masz możliwość to poszukaj bo moze i tam gdzie jesteś zakładają klamry VHO. Zawsze możesz skontaktować się z kimś ze Zdrowych Nóg może ci powiedzą czy tam gdzie jesteś ktoś ci może pomóc. :)

Gość qwertyui
opisana przeze mnie metoda nie wiąże się z żadnymi szwami i nie ma tam żadnego wycinania. :)

Gość alka24b
dziekuje wszytskim za rady!do chirurga napewno juz nie pojde bede jechala niedlugo do polski to sie popytam gdzie zajmuja sie takimi sprawami.a co do tego to ten palec juz mnie nie boli tylko od czasu do czasu mi krew leci paznokiec sobie wyciagnelam i juz nie ma tylko ta dzika skora mnie drazni bo to nieladnie wyglada,dziekuje jeszcze raz wszytski za podpowiedzi pozdrawiam cieplo i nie bolaco juz!!