Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa i niewiedząca..

Wygląd po porodzie?

Polecane posty

Może moje pytanie wyda sie komuś dziwne,ale jak wygląda brzuch kobiety po porodzie,jak wychodzi ze szpitala? Jak długo powraca do formy?

Gość tinturintu
marcelina ,jak dlugo dochodzilas do formy?duzo przytylaś?

Gość
moj brzych byl tak płaściutki jak przed ciążą. niewiedziałam , ze to możliwe :)

Tak się właśnie zastanawiam jak się wygląda,jakie ciuchy trzeba wziąść do szpitala na wyjście.Rodzę już niedługo a jestem kompletnie zielona w tej kwestii...

mój wyglądał jak w 5 m.c. i dopiero po 2 tygoniach zmalał po 6 tyg. zakładałam pas ściągający. Ze szpitala musiałam wyjść w ciuchach ciążowych

zaraz po porodzie troche flak zostaje, po pierwszym brzuszek mi ładnie wrócił do formy bez ćwiczeń:) teraz jestem 5 miesięcy po drugim porodzie i oponkę małą mam ale da sie ćwiczeniami ją zniwelować

Gość Morgiana 78
Po samym porodzie to miała taki flaczek...Ale jędrnść odzyskałw kika miesięcy---Ćwiczenia. :-)

a ja sie pochwale ale jestem po 2 ciazach i chyba wygladam lepiej niz przed ciazami, schudlam w mig, a brzuszek? nawet nei cwiczylam a doszedl do siebie, moze to od biegania za dwójak dzieci :) teraz jestem rok po drugim porodzie, wszystko zalezy od podejscia a i podczas ciazy nie nalezy jesc za dwoje tylko dla dwojga ;)

Gość jakie cwiczenia sa najlepsze
na "odzyskanie" brzucha po porodznie? Zwykle brzuszki czy jakies inne?

a po pordzie to trzeba sie ubrac wygodnie, wierz mi jeansy odpadaja ;) najlepiej jakies spodnie dresowe;)

ja ze szpitala wyszłam w tch ubraniach w których przyszłam rodzić. trochę sciągnęłam gumkę u spodni i już. brzuszek miałam bardzo duży, taki 6 miesiąc. teraz jest coraz mniejszy ale nadal wisi. nie przytyłam dużo w czasie ciąży - 12 kg - ale wszystko poszło w brzuch. teraz pomimo tego że ważę 19 kg mniej niż przed ciążą to ten brzuch nadal mam :( niestety, ale wierzę ze ćwiczeniami, masażami i kremem uda mi się tą sytuację naprawić i jeszcze będę miała piękny brzuch :D

brzuszki to podstawa, ale najlepsze są takie "pompowane" czyli robisz szybkie brzuszki, wtedy brzuch jest caly czas napiety i rób w zaleznosci jak dasz rade seriami np: 10brzuszków, przerwa 2 minuty, 10 brzuszków przerwa 2 min, albo 20 brzuszków itd. Takei cwiczenia daja najlepszy efekt

A jeżeli jest tzw. flaczek to konieczny jest pas lub specjalne majtki uciskowe?

to jest niekonieczne, ewentualnei podczas aerobiku taki pas zdaje swoja role bo jak cwiczysz to pod tym pasem brzuch sie poci, a tak to chyba nie wyobrazasz sobei aby pas wciagnal Ci brzuch? to tak samo jak te reklamy o kremach wyszczuplajacych.

Dobrze jest po kilku tygodniach zacząć ćwiczyć, ja tego nie robiłam i później musiałam długo pracować nad mięśniami, choć brzuszek był płaski to miękki jak poduszka

dobrze jest wyrobic w sobie taki nawykk wciagania brzucha, to naprawde dziala, wciagajac brzuch napinasz miesnie wiec jesli juz sobei to wbijesz do glowy to wlasciwie caly czas cwiczysz