Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawiona mama

Siadanie-kiedy?

Polecane posty

Gość Zaciekawiona mama

Kochane mamusie prosze Was o odpowiedź na pytanie kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły siadać? Tzn nie kiedy same zaczęły się podnosić ale kiedy siedziały sztywno posadzone przez was? Będe ogromnie wdzięczna.

Posadzona, podpierwala sie rekami i siedziala sama jak miala ok 6 miesiecy. Bez rak i pewnie jak miala 7,5. Sama usiadla jak miala 8,5 miesiaca.

Moja sadzana siedzi ładnie, sztywno, bez podpierania odkąd skończyła 5,5 miesiąca.Ale - to o niczym nie przeświadcza. teraz ma 6,5 i nadal naleśnik. Jak się parę razy obróciła sama - to święto...

Gość Zaciekawiona mama
No własnie moja córka w poniedziałek kończy 6 miesięcy. od 2 turla się jak piłeczka a siadać nie chce.Posadzona z podparciem posiedzi chwile i już ląduje na brzuchu w poszukiwaniu zabawek, siedzenie samodzielne bez podtrzymywania to mit w jej wykonaniu no chyba że się własnych stópek trzyma.

Moja na pół roku posadzona siedziała ładnie czasem podtrzymując się rękami, dwa razy jakoś nawet sama usiadła jak miał jakoś 6,5, teraz ma 7 siedzi bez podpierania, sięga po zabawki i podnosi się z powrotem ale z leżącej pozycji nie usiądzie sama. Turla się na wszystkie boki, staje jak piesek i zaczyna raczkować i wstawać jak się np wdrapie na kogoś, siadanie chyba stwierdziła że jest nudne

Gość Zaciekawiona mama1
No własnie moja córka w poniedziałek kończy 6 miesięcy. od 2 turla się jak piłeczka a siadać nie chce.Posadzona z podparciem posiedzi chwile i już ląduje na brzuchu w poszukiwaniu zabawek, siedzenie samodzielne bez podtrzymywania to mit w jej wykonaniu no chyba że się własnych stópek trzyma.

Jak widac kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem. Zaciekawiona, wszystko jest oki ;)

Gość balbulka
Pewnie ze jest ok, moja coreczka dopiero zaczyna siadac a konczy 9 miesiecy, i wszystko jest z nia dobrze, po prostu kazde dziecko ma swoje wlasne tempo.