Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamis

test odczytany pozniej niz w insrukcji

Polecane posty

Gość mamis

hej dziewczyny mam pewien problem moze kroras tez tak miala otoz wczoraj i dzis robilam test ciazowy (2-3) dni przed terminem@ wczoraj po poludniu dzis z porannego moczu pokazala sie bardzo bardzo slaba druga kreska ale po dluzszym czasie wczoraj po ok 10 min dzis po ok godz sama nie wiem co to moze oznaczac czekam na jakies wasze odpowiedzi

Gość FAKENMACHEN
GRATULUJE , JESTEŚ W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!

Gość FAKENMACHEN
dla większej pewności za 2-3 dni powtórz test. Powinna już od razu pojawić się cieniutka bladziutka kreseczka !!! Ale i tak wydaje mi się, ze jednak jesteś w ciazy. U mnie tez dopiero po dłuższym czasie na 3 testach pojawiała się ledwo widoczna kreska. Po kilku dniach juz wychodziła odrazu. POWODZENIA

Gość mamis
dzieki ale nadal boje sie cieszyc to wszystko jest takie pogmatwane

Gość mama82
ja mialam taka sama sytuacje, blada druga kreseczke i dopiero po jakims czasie troszeczke sie sciemnila. GRATULACJE:)

Gość mamis
dziewczyny ale u mnie ta kreska pojawila sie po dosc dlugim czasie wiec tym sie martwie bo na tych testach pisze ze po 5 minutach wynik niewazny a wy jak mialyscie

Gość dfghg
przetań się zamartwaić i zrób test jutro z pierwszego porannego moczu :O

Gość mamis
no wlasnie zrobilam dzis z porannego i tak wyszlo

ja mialam podobnie, po 5 mi nie bylo drugiej kreski :( , zostawilam test w lazience i poszlam zjesc sniadanie. A gdy wrocilam do lazienki umyc zeby nie wierzylam wlasnym oczom DRUDA KRESKA !!!!! , czyli bylo jakies 15-20 min po czasie w instrukcji !!! to byla ciaza :)

FAKENMACHEN co ty piszesz :)Wynik pozytywny uznajemy za nieważny, jeśli POJAWI SIĘ po czasie podanym na ulotce. Myślisz, że producent podaje po jakim czasie nie odczytywać wyniku - dla picu?Wynik należy odczytać w czasie podanym na ulotce i tyle w temacie.

Droga Agulo.To, że Tobie wyszło i byłaś w ciąy nie znaczy, że taki wynik jest wiarygodny.Mnie niejednokrotnie tak wyszedł i nie brałam go pod uwagę - i słusznie, bo ciąży nie było.Gdy była ciąża, druga kreska pojawiła się w czasie podanym na ulotce.HCG wykrywany przez test (a raczej antygen, mniejsza z tym) produkowany jest także bez ciąży w mniejszej lub większej ilości. Po czasie podanym na ulotce na teście nadal zachodzą reakcje chemiczne i może ukazać się druga kreska mimo braku ciąży.Po to jest ulotka, by z niej korzystać.

Jezeli juz wchodzimy na temat chemii , to chyba musza byc odpowiednie substancje ( anygen ) aby zaszla reakcja chemiczna i dala mam produkt , ktory da mam duga kreske , slabsza czy mocniejsza . Przreciez niektore czynnki , moga powodowac zwolnienie szybkosci reakcji chemicznej ?? Ale po co ta cala polemika, napewno autorke topiku interesuje czy jest w ciazy czy nie , a nie nasze rozwazanie co do dzialania testu :) Trzymam kciuki za nastepne pozytywne testy i czekam na wiadomosci :)

Gość u mnie było
tak samo, druga kreska pojawiała sie po jakiejść godzinie i wcale w ciaży nie byłam i nie jestem. Także wcale bym nie wierzyła że to ciąża. Poprostu tak jak ktoś wyżej napisał wynik może być nieważny.

Gość castaway18
ja miałam tak samo zrobiłam sobie test ( po terminie miesiaczki ) odczekałam przepisowe 3 minuty no i jedna kreska po jakims czasie moj chlopak wział test do reki i mowi "popatrz druga kreska" co prawda byla bardzo slabo widoczna i zauwazylismy ja po jakichś 2 godz. za jakies dwa tygodnie zrobilam sobie test no i jestem w ciazy ! wiec dziewczyny nie warto wierzyc tym wszystkim dziewzynom ktore pisza " na pewno nie jestes w ciazy " mi tez tak jedna napisala. Najlepiej powtorzyc test ale najlepiej to z innej firmy .... aaa no i po pierwszym tescie poszlam do gienka ktory stwierdzil ze nie jestem w ciazy a zaszlam do drugiego to juz mi powiedzial ze jestem hihihi ... taki juz ten nasz swiat ;p;p

u mnie bylo tak samo robilam test w dniu spodziewanej miesiaczki spojrzalam na test po zalecanym czasie i wynik byl negatywny zostawilam test na pralce i zaczelam sie szykowac do pracy przed wyjsciem z domu spojrzalam jeszcze raz na test a tam byla taka bladziutenka kreseczka juz myslalam ze sobie wkrecam :) producent na ulotce tez pisal zeby nie odczytywac po zalecanym czasie bo wynik moze byc niewiarygodny. Na drugi dzien poszlam zrobic sobie bete i juz nie bylo zadnych watpliwosci :) moja bladziutka kreseczka ktora wyszla po czasie ma juz rok i 3 miesiace i jest niezlym lobuzem :)

Gość test odczytałam po czasie
druga kreska była ledwo widoczna ale poszłam do gin bo nie miałam miesiaczki powiedział, że w ciąży nie jestem ale intuicja mówiła mi coś innego zrobiłam badanie krwi na obecność HCG w Dniu Matki odebrałam wynik - ciąża 3 tydzień

Gość cobi89
słuchajcie dziewczyny robilam dzisiaj test firmy pre-test z porannego moczu i kreska kontrolna byla czerwona a ta druga pojawila sie ale byla blada lecz nie bylo trudnosci z tym aby ja dostrzec ...usiadlam i zaczelam grzebac w komputerze po jakis 15minutach sprawdzilam jeszcze raz a te druga kreska (ktora wykazuje ciaze) zrobila sie tak blada ze prawie niewidoczna...... to mozliwe ze jestem w ciazy???

Jeśli druga kreska była blada ale był RÓŻOWA i widoczna, to jesteś najpewniej w cizy.Jesli widziałaś jakiś tam cień, bez różowego koloru to prawdopodobnie odczynnik był (w miejscu, gdzie ma się pojawić druga kreska na wielu testach jest srebrzyste, lekko szare zabarwienie).

Oczywiście pod warunkiem,że różowa krecha pojawiła się w czasie podanym przez producenta, kiedy mozna odczytać wynik a nie po czasie.

Gość cobi89
no czerwona to ona nie byla..... i rozowa chyba tez nie, nie moge do konca stwierdzic tego poniewaz mam slabe światlo w pokoju ale kreska byla widoczna az mnie zamorowalo jak ja zobaczylam pojawila sie w czasie do 5minut co myslisz o tym?? dziekuje z gory za odpowiedz

Jak nie była różowa to moim zdaniem nie jest ciąża (patrz ulotka) a z doświadczenia wiem, że jak się chce, to wszystko się zobaczy.

Gość cobi89
nigdy wczesniej kreska na tescie nie byla tak widoczna jak ta dzisiaj, ja nie jestem osobą ktora desperacko stara sie o dziecko poprostu zrobilam test bo zdazylo nam sie z chlopakiem odrobine zapomniec wolalam sie upewnic by szybciej zacząc dbac o siebie zucic palenie gdybym faktycznie zaszla w ciaze

Gość fwfwerfw
O czym tu gadać tyle? Zrób nowy test, tym razem pod każdym względem trzymając się instrukcji i otrzymasz miarodajne dane. :S

Gość caewsa
Ja robiłam test 3 dni przed @@. W ciągu 5 min pojawiła się jedna kreseczka. Zostawiłam test na półce i poszłam na zakupy. Wracam po dłuższym czasie i szok bo 2 kreski !!! Na drugi dzień zrobiłam jeszcze jeden test i taka sama sytuacja. Dopiero po ok. 15 min wyszła druga kreseczka. Odczekałam jeszcze 1 dzień i znów zrobiłam test - tym razem druga kreska pojawiła się od razu. Dziś 2 kreseczki mają 3 lata i rozrabiają ile wlezie ;)

Gość cobi89
noooo i czelkalam na okres pojawil sie ale w postaci plamień mniej wiecej w terminie ale jest inny najpierw brązowa wydzielina a teraz bardzo skąpa i sama jasna krew brzydko mówiąc bez zadnych skrzepow i glutów.......... co o tym myslicie??

Gość Rybcia1992
U mnie jest tak, że spóźnia mi się okres 25 dzień.Robiłam dwa testy, pierwszy był negatywny ( robiony po południu), drugi pozytywny (robiony rano) z czego ta II kreseczka wyszła po długim czasie około godziny. Była bardzo widoczna chociaż cieńsza od testowej. Prawdopodobna ciąża?? ??

Gość gość
skoro jest druga kreska to masz ciąże

Gość cieńsza od testowej?
No to test błędny, bo to kontrolna powinna być wyraźna, a testowa może mieć różne natężenie. CZYTAJ INSTRUKCJE!!!!!!!

Gość Rybcia1992
Niestety dostałam okres ;/ Szkoda troszkę, ale głowa do góry! :D