Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BETALOC ZOK 50 W CIAZY

BETALOC ZOK 50 W CIAZY

Polecane posty

Czy ktos to zazywałw ciazy-bardzo prosze o odpowiedz

up

"Stosowanie leku w ciąży i okresie karmienia piersią: Preparatu nie należy stosować w okresie ciąży, chyba że jest to bezwzględnie konieczne. -adrenolityki mogą powodować bradykardię u płodu i noworodka, o czym należy pamiętać stosując te leki w III trymestrze ciąży i w okresie okołoporodowym. -adrenolityki mogą powodować bradykardię u dziecka karmionego piersią. Metoprolol przenika do mleka matki, jednak wpływ na dziecko karmione piersią jest nieznaczący klinicznie, jeżeli matka przyjmuje preparat w dawkach leczniczych."

mam problemy z wysokim pulsem i prawde powiedziawszy lekarze sami nie wiedza czym mi pomoc-jak to jeden z nich powiedzial "nie ma bezpiecznych leków w ciazy"A ja jestem w 25 tyg ciazy i boje sie zeby nie zaszkodzic swojemu maluszkowi ,ale tez sama chcialabym jakos funkcjonowac

Gość 0000000
A ja się staram o ciąze i właśnie dostałam receptę na betaloc zok 50 bo mam wysokie ciśnienie, i też się boję czy wolno brać.

Ja brałam do 10 tc, chyba zresztą był mi przypisany bez głowy, bo nie czułam różnicy kiedy brałam, kiedy nie. Teraz bez betalocu czuję się dobrze, mało tego czuję, że nie tyję, co niestety miało miejsce w czasie brania leku. Lek I kontaktu i kardiolog powiedzieli mi, że nie powinnam brać tego leku, bo może mieć wpływ na rozwój serduszka płodu.