Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majmon

poronienie, problem z ciaza w irlandii

Polecane posty

Gość majmon

hej chcialam zalozyc topik zwiazany z problemami w ciazy, poronieniem w irl. ja niestety poronilam w 6tc, mysle ze jakbym byla w pl to moze skonczylo by sie to inaczej tu pare dni przed poronieniem poszlam do lekarza mowilam o bolach brzucha i brazowym plamieniu ale oczywiscie on powiedzial ze wszystko ok, po paru dniach bole byly tak silne ze pojechalam wieczor do szpitala - niby ginekolog stwierdzil ze nic mi nie prawdopobnie zapalenie pecherza i zeby wrocic rano to mi zrobia usg. w nocy zaczelam krwawic wiec wrocilam do szpitala a tu ta sama historia, pomiar cisnienia, temperatury, pobieranie krwi..... polozyli mnie na oddziale z krwawieniem i bolami i nic nie robili, chcieli mi dac srodki przeciwbolowe zeby mnie mniej bolalo..... kolo 12 w poludnie wzieli mnie na usg, no ale juz wtedy bylo za pozno, bo poronilam okolo 6 rano....... doswiadczenia przykre, chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was tez miala/ma problemy z ciaza w irl i jak sie to skonczylo?

ja napiszę tylko tyle że mieszkam w Anglii i tu ciąża istnieje od 12 tygodnia ciaży-wcześniej możesz poronić i stwierdzą że tak chciała natura:(

Strasznie mi przykro,wiem ze to straszne co przeszlas,zwlaszcza gdy prosilas o pomoc...a tu (bardzo prawdopodobne ze Pakistanski szaman)odeslal Cie do domu z kwitkiem,po uprzednim przesiedzeniu w poczekalni 3godzin... Niestety w Irlandii to jest standart,Bog dal-Bog wzion,nie ma litosci,znam kilka takich przykladow jak Twoj-sama zreszta jestem w 7-8tyg,i w piatek tez mialam lekkie plamienie,z tym ze u mnie to inna sprawa,ja na poronienie czekam jak na zbawienie,reki do tego nie przyloze,sumienie by mnie zagryzlo,zreszta niewazne,moj problem.Bylam w sobote w szpitalu na Polnocy,czekalam 4godziny,poczym wyszedl praktykant,pomacal mnie po zoladku!!!!,zapytal czy cos boli,i powiedzial ze w wekend nie robia u.s.g.....umowili mnie na wtorek za tydzien.W republice to zupelnie strata czasu...jedyne co moge polecic,to prywatna polska przychodnia w dublinie

Gość majmon
niestety do dublina mialam za daleko, w polskiej przychodni w cork powiedzieli ze wolne termin do ginekologa dopiero w przyszlym tygod a jak sie cos dzieje to jechac do szpitala.... aniania....nie wiem dlaczego czekasz na poronienie jak na zbawienie.....to naprawde nic fajnego....nawet jesli ciaza jest niechciana...tak mi sie przynajmniej wydaje.... mysle ze po porodzie dzidzia wynagrodzi ci wszystko...glowa do gory pozdrawiam

Z calym szacunkiem ,ale nie bede tlumaczyla sytuacji nw jakiej jestem,nie mialam odwagi usunac ciazy,choc to byloby najrozsadniejsze.Pozostawilam sprawe sama sobie,do Dublina mam 400km,wiec tez nie najblizej.ciagle mam nadzieje ze sprawa sama sie rozwikla jak najszybciej...

Gość do aniania
"mam 400km,wiec tez nie najblizej.ciagle mam nadzieje ze sprawa sama sie rozwikla jak najszybciej... " jak mozesz pisac o dziecku " ta sprawa " mam nadzieje jednak ze urodzisz dziecko i je pokochasz , bo to co piszesz to bardzo przykre . wiem nie moja sprawa - ale to ty poruszylas swoj problem ( moglas o tym nie pisac )

Gość to straszne co piszesz
ja mieszkam w Polsce . ja tez plamilam tyle ze w 9 tc i lekarz dał mi na potrzymanie lek o nazwie luteina ( lek doustny ) niestety jest on na recepte i kosztuje gorsze bo około 3 zł . ja bralam ta luteine 3 razy dziennie az do ukonczenia 20 tc . gdybym nie bralam tego leku byc moze bym poronila . do konca mialam ciaze zagrozona , w 29 tc grozil mi porod przedwczesny - lezalam na patologii i bylam pod kroplowka i otrzymywalam leki przewskurczowe . niektorzy lekarze sa bedzndziejnie twierdzac ze do 12 tc niech sie dzieje co chce - bo to natura decyduje . ja mimo tego ze ciaze mialam bardzo zagrozna i bralam mnostwo lekow na potrzymanie to urodzilam zdrowa coreczke . teraz ma 10 mc i ani razu mi nie chorowala . wiec nie zgodze sie do konca z tym ze natura eliminuje wadliwe płody . dobrze by było zebys przyjechala do Polski i skontaktowala sie z jakims ginem zeby przepisal ci luteine . niektore kobiety biara od samego poczatku ciazy ta luteine ( gdy wczesniej mialay problemy w poprzednich ciazach ) albo popros kogos aby ktos ci zalatwil ten lek - niestety musi przepisac go gin inaczej go nie dostaniesz. bardzo ci wspołczuje i zycze ci powodzenia abys kolejna ciaze donosila szczesliwie .

Gość aiiiiiiiiiiiii
gdybys wiecej o mnie wiedziala nie wypowiadalabys sie w ten sposob,mam dzieci,kocham je i nie chce w tej sytuacji jakiej jestem miec wiecej,ciaz i dzieci. to ja nosze to brzemie ,kalectwo jakie ciaze wycisnely na moim ciele,to ja jestem samotna matka ze spieprzonym zyciem osobistym-wlasnie przez kalectwo jakie ciaza zostawila na mnie od lat.kto tego kazdego dnia nie doswiadcza ,nie wie i nie ma pojecia jak ciezko udowodnic ze pomimo kalectwa jest sie cos wartym ,zwlaszcza w swiecie w ktorym rzadzi kult ciala.to ja wysluchiwalam od partnerow obelg,ze jestem workiem z rozstepami i uwierz mi ,zaden nie skladal mi holdow,nikt ze znajomych,z rodziny nie powiedzial nigdy-zdecydowalas sie na bycie matka-to wspaniale-nie,znajoma powiedziala z politowaniem,oj to kalectwo,szkoda ze nie pomyslalas i po cichu nie usunelas...myslisz ze ktos pokocha bezwartosciowy worek?facet,wzrokowiec...chocby najbardziej zakochany,na koniec poszuka sobie czegos lepszego.Latwo jest kogos osadzac,samemu zyjac bez takiej skazy.to mnie facet ktoremu urodzilam dzieci zdradzil z sasiadka a tydzien temu wrzeszczal zebym spojrzala na siebie jaka jestem ohydna,przez te rozstepy,ze tamta nie ma tego...ja wiem jak to boli,po tym wieczorem dostalam krwawienia,teraz bedzie rosl mi brzuch,bede obrzucana obelgami,i zdradzana niemal przed domem(bo klientka jest bez hamulcow)spuchnie mi twarz jak kartofel bezksztaltny,i to o co walczylam plany na operacje,odchudzanie ponad 22kg...wszystko pojdzie na marne.dojdzie mi kolejne dziecko,ale glowa do gory ,moze pokocha mnie jakis rownie obwisly starzec,z demencja i slepota,smierdzacy Irlandzkim gnojem.

Gość do majmon
bardzo mi przykro z powodu twojej starty. ja tez mialam plamienie w 7 tyg. ciazy, mieszkam w irlandii, polecialam do mojego gp (irlandczyka) i poprosilam o skierowanie do szpitala niech mi zrobia usg. na szczescie mialam naprawde fajnego lekarza, zalatwil wszystko od reki, w szpitalu usg nie wykazalo zadnych nieprawdilowosci, powiedzieli mi, ze czasem plamienia sie zdarzaja jak zagniezdza sie zarodek. zapytali czy chce zwolnienie do pracy itp. naprawde zajeli sie mna. to bylo w cork, w nieistniejacym juz szpitalu erinville. ten szpital niestety juz zliwkidowali. mam pytanie do ciebie, bylas kiedykolwiek u tego polskiego ginekologa w cork? masz jakies namiary na niego? jak dlugo trzeba czekac na wizyte. no i czy w ciazy za nia sie placi (cala opieka medyczna powinna byc darmowa, ale z racji tego, ze to polska przychodnia i polski lekarz nie jestem tego pewna... jak dasz rade odezwij sie.

Gość bhjfvkj

Gość Ja nie mogę...
Aiiiiiiii dzieci nie biorą się z powietrza, skoro byłas tak bezmyślna, żeby zachodzić w ciążę z tym FACETEM i pozwalasz mu się obrażać, to wybacz, ale to żałosne. Mogłaś się zabezpieczać albo wypić szklankę zimnej wody, jak Ci się zachciało... A co do kobiet po ciąży i rozstępów. Mogłaś o siebie lepiej zadbać, żadna kobieta, która się stara nie może nazywać się workiem. Wystarczyło trochę schudnąć, poćwiczyć i stosować COŚ na rozstępy, a nie teraz biadolić. Wybacz, ale dla mnie to trochę żałosne, tym bardziej, że pozwalasz na to, żeby Twój partner kurwił się z sąsiadką. Nie potrafisz kopnąć go w dupę i postarać się o alimenty na siebie i dzieci?

Gość aiiiiiiiiiiiii
ja tez nie moge....slyszalas o uposledzeniu kolagenu????czy bezmyslnie wydajesz opinie o kims nie posiadajac zadnej wiedzy medycznej.Na to zadna dieta ,najdrozsze kremy smarowanie,nacieranie i zdzieranie peelingami nie pomoze,robia sie rozstepy i juz.Zabezpieczalam, sie bralam od kilku lat tabletki,wiec tez nie opowiadaj,a alimenty mam w nosie,bo stac mnie na utrzymanie dzieci bez niczyjej laski.Pozwalam sie zdradzac???? coz za kretynska ocena,pomysl zanim powiesz,i nie zycze ci zeby ktos cie zdradzal,bo to cholernie boli.Wlasnie dlatego ze jestem kaleka to biore to co mnie nie odrzuca,gdybym zrobila sobie plastyke ktora mialam umowiona na 18.04 bylabym nowym,byc moze szczesliwszym czlowiekiem,za jedyne 4000euro,ale ta cholerna ciaza,jak d.czyrak komukolwiek potrzebna...na koniec mlodosci mialabym szanse odbudowac wiare w siebie,ale o tym nie ma sensu pisac na kafe,za duzo niedojrzalosci,braku wiedzy i glupoty,za to pelna geba ocena i wbijanie kogos do dna...zeby poczuc sie lepiej???

Gość majmon
nie jestem z cork, do cork mam okolo 100 km, mieszkam w co.kerry u pl ginekologa tam nie bylam, chcialam jechac jak zaczelo sie plamienie, mowilam ze to pilne a przez tel powiedzieli ze trzeba czekac ponad tydzien na wizyte...a jak sie cos dzieje to do szpitala. ja poszlam do mojego gp - ten powiedzial ze te normalne, ale za pare dni bole byly naprawde silne...:(wiec normalne to raczej nie bylo... dodam ze plamienie bylo bardzo male, jednorazowe i smierdzialo....ze sie tak wyraze.... opisuje to po to by przestrzec przed tymi cholernymi bolami brzucha i plamieniem na poczatku ciazy wiem ze nie kazde plamienie i bol musza byc oznaka poronienia ale lepiej dmuchac na zimne.... bardzo fajnie ze trafil ci sie jakis madry lekarz, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, trzymam kciuki :) ania rozstepy to nie koniec swiata.....w ogole twoja wypowiedz mnie zszokowala...

Gość majmon
rozstepy kalectwem???? co maja powiedziec ludzie ktorzy sa niewidomi, nieslyszacy, maja niepelsnosprawne, w spiaczce dzieci?

Gość do aiiiiiii
nie rozumiem dlaczego sie na zabezpieczalas ? kobieto naprawde lepiej nie pisz na kafe bo az sie wlosy jeza ze sa tacy glupi i prozni ludzie :O

Gość majmon
jeszcze odnosnie tego pl ginekologa w cork, to czytalam gdzies kiedys na forum ze wizyta 80e + usg 80e ale nie wiem czy tak jest napewno...moze zadzwon i sie zapytaj?

Gość Ja nie mogę...
Aiiiiiiiiiii wybacz, ale gdybyś miała trochę honoru, to nie podążałabyś w myśl zasady: " Wlasnie dlatego ze jestem kaleka to biore to co mnie nie odrzuca". Lepiej być samemu niż dać się tak poniżać. Gdyby mnie facet zdradził, to od razu kopnęłabym go w dupę. Widocznie wybierasz niewłaściwych facetów. Przykro mi i żal... Ale cóż, sama jesteś sobie winna Aiiiiiiiiiii więc nie wyżywaj się na kimś.

Gość aiiiiiiiiiiiii
gdybys miala takie cialo jak ja,i wlasnie przez to byla traktowana jak odpad przez osobe,osoby ktorym zaufalas,pokochalas,urodzilas dziecko...nigdy nie powiedzilabys tego co mowisz.ZABEZPIECZAM SIE

Gość do aiiiiiii
widocznie malo skutecznie pozatym jak mozesz isc do luzka z takim gnojkiem :O nie dosc ze cie dzradza to gardzi toba :O masakra kobieto widocznie zle dobierasz towarzystwo!!!!! ja napewno nie odwocila bym sie od przyjacolki bo ma rozstepy :O

Gość aiiiiiiiiiiii
nie napisalam ze przyjaciolka sie odwrocila odemnie,ale jej reakcja byla przykra.Na zewnatrz wygladam dobrze,ale co z tego,kogokolwiek poznam udaje niedostepna...bo boje sie jakies przykrej dla mnie reakcji.Zadne pieniadze nie zamaskuja samotnosci,mozna sobie kupic ciuchy na poprawe humoru,auto...ale i tak wraca sie do pustego domu...ach chcialabym zeby dom byl pusty,u mnie jest moj oprawca.wyprowadzalam sie juz 4razy,zawsze przylazil jak zmija miodem smarowana,wystarczy ze na chwile wlazl i juz instalowal sie na dobre,i zadne krzyki i prosby nie pomagaly,dopiero musialam dzwonic na policje,zabierali go...po 3godz puszczali...i znow wracal,po tygodniu,2,3,4 juz znow sie instalowal.nie pojde z nim do lozka?jaki problem,pojdzie z sasiadka,a potem wroci i znow bedzie od nowa mi wbijal...ech szkoda slow,znajomi tez mi nie wierzyli dopoki nie przyjrzeli sie sprawie z bliska,poprostu tak zlego czlowieka ,pozbawionego serca,sumienia i skrupulow,naprawde ciezko jest spotkac,a jeszcze ciezej jest sie uwolnic

Gość do majomn
moglabys podac numer do tej polskiego ginekologa, i jak sie nazywa?

Gość majmon
to jest numer tej polskiej kliniki, mozesz sobie wejsc na ich stronke www.medicus.ie medicus rejestracja od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 – 21.00. Tel: 021 45 00 90 wydaje mi sie ze tam przyjmuje wiecej niz jeden ginekolog ale nie jestem pewna, najlepiej zadzwon to sie wszystkiego dowiesz

Gość Basik262
Stalo sie najgorsze,poronilam jestem w Irlandii,poronilam z 24kwietnia na 25 cos strasznego,nie potrafie o tym nawet pisac,dostalam silnych boli brzucha poszlam do lazienki i stalo sie silny krwotok czulam jak moje dzieciatko odchodzi,Dlaczego mnie to spotkalo

Gość moj tez to robi calyyyy
JA mam to samo !!!!!! uposledzenie kolagenu... Slysze teksty ze przeciez to tylko rozstepy.. ludzie niektorzy maja duze rozstepy szpecace strasznie ja tak mam!!! wstydze sie strasznie.. jezeli ktos mi powie ze one nie speca to go wysmieje.. JA rozumiem ta dziewczyne bo wiem jakie to uczucie..

Gość mazovian
Poronilam bedac w Irladnii, w 5 tygodniu. Podejrzewalam ze jestem w ciazy, zrobilam 3 testy i wszystkie pokazywaly ciaze. Jednak po tygodniu, o 5 rano, zaczelam krwawic. Czytajac wczesniej wpisy dziewczyn dotyczacych opieki nad ciezarnymi w Irlandii, umowilam sie tamtego dnia na wizyte w polskiej przychodni w Dublinie. Nie moge powiedziec, ze lekarz do ktorego poszlam przyjal mnie dobrze. W ogole stwierdzil, ze "ciazy nie ma, on nie wie czy byla, a testy z apteki czasami klamia". Na koniec dodal, ze powinnam odczekac okolo pol roku, przed ponowym zajsciem w ciazem. To mnie dobilo, bo o te ciaze staralismy sie 7 mscy. Kazal mi zrobic badanie, ktore mialo wykazac, czy bylam "w ogole w ciazy". Niestety, okazalo sie, ze tej klinice tego badania w piatek nie moge zrobic, bo nie maja jak przechowywac probek!!!!!!! Dodam, ze za wizytke z USG zaplacilam 100 Euro. Zupelnie przez przypadek trafilam tego dnia do Rotunda Hospital i pomimo, ze czekalam tam pare godzin na badanie to lekarzom i pielegniarka w tym szpitalu naleza sie same pochwaly. Potraktowano mnie bardzo profesjonalnie, mialam badania, dodatkowe USG i od razu umowiono mnie na pon do Early Pregnancy Clinic na terenie szpitala. Tam bardzo mila pani doktor, zrobila raz jeszcze usg, stwierdzila, ze nie trzeba dodatkowego zabiegu, dala zwolnienie z pracy i kontakt do grupy wsparcia. Potem powiedziala tez, ze nie musimy czekac pol roku, aby ponownie starac sie o dziecko, wystarczy miesiac. To mnie bardzo podnioslo na duchu. Nasza historia nie ma jeszcze dobrego zakonczenia, ale mam nadzieje, ze bedzie miala. Wiem za to na pewno, ze jesli uda nam sie zajsc w ciaze, to na pewno bede chciala rodzic w Rotundzie.

Gość do mazovian
Pewnie trafilas do doktora Dybkowskiego,patafian jakich malo,poradzono mi nawet zeby napisac na niego skarge do tut.zrzeszenia lekarzy w IRL. ten facet nie ma ani podejscia do pacjentki (cham pospolity) ani tez zadna wiedza za nim nie przemawia,bawi sie w serialowego dr.House..z tym ze poza chamstwem nie ma nic do powiedzenia,ja bylam umowiona do kogos innego-jak sadzlam,dopiero przed sama wizyta okazalo sie ze to do niego-strata pieniedzy,plus przykrosci jakimi mnie poczestowal,mialam dosc...