Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malafrania

migrena - ja juz chyba wszystkiego probowalam

Polecane posty

Gość malafrania

hej, miewa ktos tu migreny? znacie jakies sposoby? bo ja chyba wyprobowalam wszystkiego ostatnio nawet mam jeden sprawdzony ze jak tylko poczuje ze nadchodzi to biore ibuprom ide w ciemne miejsce bo swiatlo mnie tak rozdraznia ze zyc nie moge i z lekkim bolem to przeczekuje. macie jakis wyprobowany sposob? bo ja nie chce chodzic ciagle do piwnicy...

Gość zonk22
Migrena w piwnicy? :D musisz poszukać jakiegoś zamku, tam mają głębokie lochy to może nie będzie bolało :P:P:P a tak na serio to z migreną nie ma co się bawić w jakieś chodzenie w ciemne miejsca tylko trzeba się przejść do lekarza tam ci najlepiej powiedzą jakie są sposoby na migrenę-leki.

Gość kacha3333
dokładnie do lekarza :) ja sama zrobiłam kiedyś taką głupotę i poszłam do chińczyka na akupunkturę :) pokłuł mnie tylko a łeb jak bolał tak boli. na szczeście ostatnio znajoma podrzuciła mi triptagram i o dziwo działa :) jak odpowiednio szybko wezmę tabletkę to bańka wcale nie boli :) ale to jest na receptę i do lekarza musisz pójść

Gość cfaniaraaaa
to kolerzanka musi uwazac bo lekami na recepte to tak srednio ciekawie obdzielac znajmoych co nie???

Gość tluste mleko
ja mam migrene co poniedzialek, jak trzeba wrocic do rzeczywistosci po weekendzie. w poniedzialek rano niemal ze budze sie z bolem glowy a w ciagu dnia on sie tylko nasila. Nic mi na to nie pomaga, chocbym zazyla 5 ketanoli. wracam niezywa z pracy i nie jestem w stanie sobie nawet zrobic herbaty :/ klade sie do lozka i tylko 8 godzin snu pomaga na ta migrene. czasami wydaje mi sie ze jestem psychicznie chora :P

Gość emilyrose
Ty chyba nie wiesz co to ból głowy. Ja mam takie migreny że spać nie mogę i nic nie pomaga. Co prawda tego Triptagramu jeszcze nie próbowałam ale spróbuję, może to pomoże. Bo mam zupełnie podobnie że jedynie co może pomóc to leżenie nieruchome w zaciemnionym miejscu, nic więcej.

Gość wierszalina
5 lat męczyłam się z migrenami i też uważałam,że nic mi nie pomoże. Będąc w Niemczech, jak wyłam już z bólu poczołgałam się resztkami sił do apteki błagając o pomoc. Dostałam lek bez recepty - formigran. Po 15 minutach byłam jak nowo narodzona. Nie wiem, po cholere tyle lat się męczyłam....

Gość malafrania
no ja nie wiem nie mam w sumie zaufania do lekow bez recepty bo zadne takie mi jeszcze nie pomogly tzn nie na tyle zeby byla jakas wyrazna ulga. i takiej masakry jaka mam ostatnio tez jeszcze nigdy nie mialam wiec chyba faktycznie pojde do lekarza

Gość wierszalina
Idź, ale poproś o leki najnowszej generacji. Są takie. Bazują na wychwycie serotoniny ( właśnie jak formigran, ale są tez inne tego typu). Lek trzeba zawsze indywidualnie dobrać do pacjenta. Jednym pomaga to , innym co innego. Trzeba kilka przetestować, zanim coś dla siebie sie znajdzie. I uwierz - dla ciebie też jakiś się znajdzie. Tez myślałam,że nic i nigdy mi już nie pomoże. Pomogło. A miałam trzydniówki!!! Rozumiesz? Trzy dni wycia z bólu.

Gość pepea
mi tabletki nie pomagaja no chyba ze jeszcze nie znalazlam odpowiednich dla siebie, ale pije kawe zasype z cytryna i ona mi czasami pomaga,a bole mam takie ze powiekami nie moge ruszac no i mdlosci mam i tylko bezruch pomaga i faktycznie zaciemnione miejsce. Moje bole migrenowe czasami w roznym nasileniu trzymaja sie od 2 tygodni do 5 dni, rzadko 2 a 1 dzien to nigdy:(

Gość kurtuazjaaa
Nie chce mi się wierzyć że komuś tabletki nie pomagają, bo sama brałam tyle że w końcu trafiłam, lekarz przepisywał mi wszystko co się dało, formigran też ale po nim to akurat strasznie wymiotowałam, po sumigrze też, aż w końcu ostatnio przepisał mi ten triptagram i po nim ulga jest jak cholera. Trochę to trwało zanim wpadłam na to co mi pomoże ale warto było bo nareszcie się uwolniłam. I jak słyszę te wszystkie głupie porady o okładach i apapie to mi się śmiać chce, tu się nie ma na co oglądać tylko biegiem do lekarza.

Gość bellergot
nuerolog przepisze odpowiednie leki!!!!!