Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balcerkowa

ciaza i odchudzanie..a wlasciwie zdrowe odzywianie!

Polecane posty

Gość balcerkowa

wlsciwie nie bardzo wiedzialam, gdzie umiescic ten temat...ciaza czy diety!... ale do rzeczy ...w czasie pierwszej ciazy bardzo utylam....niestety nie udalo mi sie schudnac po ...teraz jestem drugi raz w ciazy i jestem cholernie sflustrowana...tzn ciesze sie na baby..ale jak pomysle, ze jeszcze moge utyc to robi mi sie zle...czy myslicie, ze mozna odchudzac sie w czysie ciazy..a wlasciwie moze nie odchudzac, ale zdrowo odzywiac i nie przytyc powiedzmy tych 20 kg...a 5kg?...i czy mozna zaczac uprawiac sport, mimo, ze wczesnie jednynym sportem bylo wejscie na pierwsze pietro:)?...a moze ktos jest w podobnej sytuacji i moglby mi cos doradzic?

Gość kocham coreczke ponad wszystko
zesz chodzic na cwiczenia dla ciezarnych, sama nie ryzykuj na wlasna reke, nie warto, co wolisz zdorwa dzidzie czy siebie gruba z kilogramami?

Raczej 5 nie przytyjesz, bo samo dziecko z wodami, macica itp wagą przeciętnie blisko 10 kilo (plus minus).W zasadzie receptę sama na pewno znasz.1. ŻM - czyli żryj mniej ;) Jedz małe porcje co 2-3 godziny2. Rzeczy lekkostrawne i odżywcze (warzywa, owoce, chude mięso)3. Jeśli ciężkostrawne to nigdy nie później niż w porze obiadowej4. nie jedz po 18 (jeśli kładziesz się spać do ok. 22 godziny)Sport? Prędzej delikatny aerobik dla kobiet w ciąży, żadnych sportów mocno wysiłkowych

Gość kotka222
ja bym wolala siebie szczupla

Gość etammmmmmmmm
troche to co mówisz jest dziecinne odchudzac w ciąży !!!!! a co do zdrowego jedzonka to właśnie takie się powinno jesc w ciąży a i pamiętaj że nie zawsze tycie w ciąży jest z przejedzenia wiec odchudzanie moze szkodzic

Gość kocham coreczke ponad wszystko
jedz normalnie, a o kilogramach nie mysl, ja wazylam prawie 100, hehe a startowalam z 70 , teraz tyle waze, minelo 9 miesiecy

Gość balcerkowa
oczywiscie piszac o sporcie mialam na mysli...lekkie cwiczenia a nie gimnastyke artystyczna;)

Gość ebambiiiiiiii
Jeżeli ciąża nie jest zagrożona to możesz się ruszać. A jak przy okazji nie będziesz jeść za dwoje to z pewnością też pomoże.Ja w ciąży przytyłam 10 kg a lekarz narzekał że to za mało. Nadmiar zniknął po 4 miesiącach.

Gość balcerkowa
no wizicie u wieli kobiet pociazowe kg gina szybko ...u mnie nie....mimo, ze nie mialam czasu obrzerac sie..

Gość etammmmmmmmm
to może taką masz budowe geny itp czasem tak jest i odchudzanie nic nie daje mam taką kuzynke

Gość balcerkowa
nie wiem ..moze, ale przed ciazami wygaldalam normalnie tzn nie bylam taka kluska jak teraz:)