Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamciq

Karmienie niemowlaka?

Polecane posty

Gość mamciq

Ile powinien jesc niemowlak w ciagu dnia?Moja corcia ma 10 dni i je co 3-4 h po 60 ml mleka.Karmie ja naturalnie ale sciagam pokarm i dokarmiam ja szcztucznym mlekiem?

Powinien jeść 7 do 12 razy na dobę (nie ma rozgraniczenia dzień / noc) acz intyicyjnie sądzę, że przerwa między karmieniami nie powinna być dłuższa niż 3 godziny, a może być krótsza, jeśli dziecko się tego domaga.Noworodek w wieku tygodnia powinien zjadać ok 60-70 ml na każde karmienie. Codziennie zwiększa się te porcje o ok 10 ml aż do 90-100 ml w 10 dobie życia. Oczywiście dotyczy to tylko dzieci karmionych sztucznie.Przy karmieniu mieszanym, jakie stosujesz, myslę, że możesz zwiększyć ilość robionego mleka wg powyższego schematu - a córka nie musi całości zjeść. Sprawdzisz natomiast, czy nie ma przypadkiem apetytu na więcej, bo ma prawo mieć. 60 ml to trochę mało w Jej wieku (no chyba, że przerwy w karmieniu są bardzo krótkie).

Gość w tym wieku jak najbardziej
własciwa ilosc mleka dla 10 dniowego malca .\ na opakoaniu mleka jest napisana jedynie orientacyja iosc mleka wiec tym sie nie sugeru . moja jak miala 2 tyg jadla około 70 ml co 3 h i bylo ok. zobaczysz ze z tygonia na tydzien dziecko bedzie mialo wieksza potrzeba . nie martw sie jest ok . na dodatek mozesz to sprawdzic w ten sposob . jesli dziecko czesto ma mokro pieluszke i robi kupke przynajmniej raz na dobe i nie płacze to znaczy ze taka ilosz mleka mu wystarcza.

Gość mleka mniej
mleko modyfikowane bardziej syci, dlatego modyfkowanego zje zawsze mniej niż naturalnego, a karmienia mogą byćrzadsze

Bardzo fajne produkty oferuje HIPP. Ta marka ma dużo kaszek, mleka, przysmaki i gotowe dania dla małych dzieci. Duży wybór tych przysmaków można znaleźć na dodomku.pl. Sklep ma bardzo konkurencyjne ceny, więc można bardzo zaoszczędzić tym bardziej, że wszystko jest obecnie bardzo drogie, a ceny produktów dla dzieci to już w ogóle są kosmiczne.

Gość wanilia222
Ja mam pytanie, co robić w momencie kiedy okazuje sie że niestety mamy za mało pokarmu w piersiach i nasze dziecko się nie najada ?

Nie ma czegoś takiego jak za mało pokarmu. Chcesz mieć wiecej mleka? Przystawiaj częściej dziecko. Jest popyt jest podaż. Ssanie piersi daje informację aby produkować wiecej mleka. więc jak chcesz karmić piersią to odstaw smoczki i mm i karm na żądanie. Możesz pić też herbatki laktacyjne, lub zwykły zaparzony kminek.

Gość kirolka
No to już z tymi herbatkami lepszy pomysł, bo często samo przystawianie do piersi nie wystarcza niestety i koniecznie w takiej sytuacji trzeba włączyć suplement , najlepiej femaltiker na bazie słodu

Gość xxxxxoso
Przez jaki okres czasu mama powinna przyjmowac ten suplement dla dobrych i konkretnych efektów ?