Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qna17

house benefit

Polecane posty

Gość qna17

witam mam pytanie, czy ktos wie czy jest szansa na house benefit majac mieszkanie wlasnosciowe w Polsce? Jest takie pytanie w formularzu pozdrawiam qna

Gość a co ich to obchodzi
zart???

Gość majac nieszkanie
w jakims kraju UE - w tym w Polsce nie masz szans na HB.

Gość qna17
staram sie o house benefit w Angli a mieszkanie mam w Polsce

Gość adena...
W formularzu jest pytanie o posiadana ieruchomosc - na terenie UK jak i poza granicami. Jezeli masz mieszkanie w Polsce to mala szansa aby przyznali ci dodatek. Oczywiscie mozesz sklamac :D i nie informowac councilu o tym ale nie radze - moi znajomi tak zrobili i niestety po kilku miesiacach musieli oddac cala kase z HB. Nie wiem jak to wyszlo na jaw ale sytuacje mieli nieciekawa.

Gość ja tak samo
ja tak samo ;)) i na moim formularzu nic takiego nie bylo;))a ciagne to 3 lata.

Gość bylo bylo
po 3 latach to ladna kaska do oddania za kradziez benefitow sie nazbiera :P Nosil wilk razy kilka :D

Gość ja tak samo
Chyba napisalam ze w moim formularzu z przed 2 lat takiego pytania nie bylo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a do tej pory wysylaja tylko formularze w sprawie zwiekszania dochodow!

Gość ja tak samo
i do tego mam mieszkanie socjalne juz 3 lata ;))

Gość ale przeciez
I tak fajnie sie zyje wiedzac ze jest sie osoba nieuczciwa? Coz - nie gratuluje, ja wole miec legalnie kupiony dom. Mnie tam stac na to :D

Gość er tery
nie . poprostu przepisy sie zmienily> za duzo was tutaj pozjezdzalo . Moje formularze z przed 5 czy 3 lat byly inne, takze cwaniakiem nie jestem;))

nie wiem czy wiecie ze od poaczatku teg roku wszyscy ci co biora benefity beda sprawdzani,nawet jak masz te benefity od dlugich lat. wlasnie chca zapobiedz takim sytuacja jak tu piszecie. jasane jak nie powiesz to ci dadza.ale jak cie sprawdza w pl to bedziesz zwrlacac wszystka kase. wiec teraz chyba warto przemyslec co sie robi. nie zapominajcie ze jestesmy juz w eu..i maja wsoplne komputeryi dane wiec...wszystko bedzie jak dloni.:)

Gość a ja slyszala
ze chca sie w koncu porzadnie wziac za te niby samotne matki, ktore mieszkaja z poartnerami i mysla ze jak to nie jest ich maz to sie nie liczy...

Gość a zal was dupy sciska ze ktos
a zal was dupy sciska ze ktos zobie radzi;))a od samotnych matek wara ..i co z tego ze maja faceta ,ich prawo !!!o nawet na wekeendy moze u nich mieszkac ,dziecko do szkoly zawozic... do adwokata po porade matoly zazdrosniki ..

Gość mnie zal dupy nie sciska
bo umiem sama o siebie zadbac. A za beneficiarzy sie biora - to fakt. Najpierw za te osoby, ktore od dluzszego czasu pobieraja benefity, potem pomalu za reszte. Sprawdzaja czy te osoby faktycznie potrzebuja wsparcia - sorry Winnetou ale mamy kryzys :D Jesli chodzi o samotne matki - blagam, poznajcie troszke prawo kraju w ktorym mieszkacie. Dopoki kobieta mieszka SAMA jest w oczach prawa matka samotna, kiedy poieszkuje z partnerem nalezy to zglosic - w UK zwiazki nieformalne sa traktowane jak malzenskie, prawne. Wiem to z pewnego zrodla, ktorego jednak nie moge niestety podac na topiku. Robcie co chcecie tylko potem nie placzcie na kafe "zabrali benefity, kazali zwrocic, co zrobic, nie mam kasy". Odpowiedzialnosc w zyciu to podstawa, moje panny :D

Gość ty tez sie wybiez do adwokata
ty tez sie wybiez do adwokata ,, ta wyzej co wie z pewnego zrodla... idiotka - czy ja pisalam ze ma mieszkac z facetem??

Gość mnie zal dupy nie sciska
czytaj ze zrozumieniem - z pewnego zrodla (z pracy) wiem o sprawdzaniu osob pobierajacych benefity. Twojej wypowiedzi o zamieszkiwaniu przez weekend z kochankiem nie komentowalam. Zanim zaczniesz kogos wyzywac, lepiej sprawdz jak wyglada prawo brytyjskie a potem "wsadzaj na mine" kolezanki :D :D Lepiej wyjasnic jak wyglada sprawa prawnie niz oddawac potem benefity, prawda? Zreszta...co ja sie martwie o kogos :D Robta co chceta :D

mam kolezanke ktora NIBY jest samotna. tzn. ma faceta ale dla faktu benefitow powiedziala ze jest samotna mamuska. w jej sytuacji sprawdzanie nie skonczylo siie tylko na tym ze musiala papiery wypelnic dla counsilu ale pojawili sie u niej w domu:) i fakt ze wlasnie jej partner tam tez byl. przeprowadzili wywiad z nim ,oburzyl sie barzdzo bo chcieli jego nazwisko itp..i sprawa byla jasna. nie tylko u niej w domu byli, bo odwiedzili tez sasiadow i pytali o wszystko. wstrzymali jej wszystko, i narazie czeka ...nie wiemy jeszcze co sie stanie.

Gość adaadaada
Teraz naprawde wzieli sie za sprawdzanie osob pobierajacych benefity.Te co sa czyste to spoko ale jak ktos bierze chociaz mu sie nie naleza to nie zazdroszcze.Moi znajomi teraz wpadli beda oddawac kase z dwoch lat za nielegalnie pobrany HB.

Gość zolzaqqq
bardzo dobrze ze w koncu sie biora za pasozyty ! Z tych zaledwie 10 polskich znajomych jakich mam , 5 bierze nielegalne benefity ! Jest wsrod nich i taka co to dziecku dala swoje nazwisko , zyje z facetem a figuruje jako samotna matka. Mam nadzieje ze dobiora sie takim do tylka. Bo to w koncu z moich pieniedzy im placa !!!!!

co to znaczy z twoich pieniedzy??? przeciez zeby miec jaki kolwiek benefit,trzeba pracowac,i tego nieda ise ominac,ani wykombinowac.wiec jesli ktos pracuje to p-laci tak samo podatki jak ty!! wiec wybacz ale cos ci sie pomylilo lub masz za malo informacji.

Gość vaugha
nie trzeba pracowac aby dostawac benefity

Gość tatatatatatatata
Z moich pieniedzy sie wam placi bo benefity placi sie tym co malo zarabiaja i malo podatkow odprowadzaja, wiec z moich podatkow im sie doklada. A ci co oszukuja niech oddaja i goowno mnie obchodzi z czego.

Gość nie trzeba pracowac to prawda
jak jest samotno matka to moze pracowac 16 h na tydzien a reszte bedzie jej placilo panstwo - tylko co jesli naprawde nia nie jest? mieszka z kochankiem ktory jej pomaga finansowo a ja zapieprzam w pracy zeby ona mogla sobie kupic kolejna bluzeczke czy jeansy.... takich obibokow nie trawie i mam nadzieje, ze sie za nich wezma

Gość bo zal i zazdrosc wasie o dupe
bo zal i zazdrosc was o dupe obija he heheheee;)) typowe polskie myslenia ,,JA NIE MAM TO INNI TEZ NIE...zenada..

Gość nie zal tylko
tym ktorym sie nalezy niech biora - trudnooo. Ale ci ktorzy kombinuja - matki co udaja samotne a nie sa, ci co maja mieszkania w Polsce albo domy (za te benefity ) buduja - niech zwracaja co wzieli. I zwroca, zwroca! Szybciej czy pozniej :D Stop zlodziejstwu!

Gość Avanda
A ja rozstałam się z partnerem ale on przychodzi do nas w weekendy bo przecież mamy 3-letniego synka. Ja wolę, żeby dziecka do siebie nie brał bo wynajmuje pokój w nieciekawych warunkach. Poza tym wszystko co jest potrzebne dziecku jest u mnie w domu. No i nawet jak kiedys w sobotę czy niedzielę przyjda z councilu i zobacza że on jest u nas to co? Nie moze już nawet dziecka odwiedzić? Ostatnio dziecko byo chore a że ma drgawki gorączkowe to mój ex został i wstawał co 2 godziny i mierzył dziecku temperaturę. Tego już tez zabronią?

Gość zuzannaneczka