Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna m

O ktorej chodza spac Wasze niemowlaki?

Polecane posty

Gość Taka jedna m

Witam wszystkie Mamy Niemowlaczków! Mam pytanie. O której chodzą spać Wasze niemowlaczki? O której robicie kąpiel? Czy zasypiają same, a jeśli tak, to ile im to zajmuje. Czy może macie inne metody (kołysanie, zasypianie na cycku, na butelce etc.). Będę wdzięczna za odpowiedzi/wpisy. Pozdrawiam serdecznie!!!

Gość asiaak
moją kąpię o 18, o 220 kłade na kołdrze, na moim łóżku i ona schowa głowe pod kołdrę i zasypia :) Potem odkładam ją do łóżeczka. śpi całą noc, ale sama z siebie karmię ją ok.. 2 w nocy, kiedy słyszę, ze sie kręci. Nie dopuszczam do rozbydzenia. Je cyca przez 3 minuty, odkładam do jej łóżeczka i śpi do 7 rano :)

ja mojego malucha jak narazie przy cycku usypiam i następuje to przeważnie około godziny 23. Kąpię go co 2 dni więc to nie jest częścią rytualną usypiania :)

ok 19 kąpiel, potem jedzonko, lulanie i sen do ok 23, potem pobudka na jedzenie ok 3 i pobudka ok 6-7 rano i już potem nie śpi do ok9-10. Zdarzają się gorsze noce i mały wstaje co dwie godziny, ale na szczęście coraz rzadziej. Zasypianie po kąpieli twa najdłużej 20minut.

Gość deli26
kąpiel o 19:30, jedzonko i spanie w łóżeczku o 20 do 6 rano.

Gość asiaak
proponuje wkąpać wczesniej, tuz po 28.Połozna mi mówiła, ze dzieci lubią poźno sie kapac, ale moja płakała, kiedy kąpałam ja o 20. Rytuał jest b. ważny

aha... no i w nocy jak je nawet oczu nie otwiera, nie budzi się też z płaczem - raczej się wierci i podaję butlę - czasem zje całą porcję czasem kilka łyków.

kapiel o 19, jedzenie i usypianie na rekach ok. 20. Mala zaczela sie budzic ok. 2-3 w nocy, daje jej wode do picia i spi do 6-7

Mój syn ma pół roku, zabawa przed kąpielą aby go wymęczyć,19 kapiel, butla..zasypia sam przytulony do pieluszki, ok 2 w nocy mleczko, śpi do rama.Ja myślę ,ze najważniejszy jest ,,rytuał\' zasypiania, potem dziecko się uczy i jest super.Mamy też gorsze dni, bo z prz\\emęczenia płacze i nie może zasnąć to go kołyszę

ja kapię pomiędzy 18.30 a 19.30. później masaż, jedzonko i zabawa z tatą i ok 20.30-21 mały zasypia. zasypia sam w wózku, ewentualnie przy cycusiu. budzi sie w nocy o 24, potem o 3 i o 5.30 zwykle wtedy też jest koniec spania. czasem ok 6.30 uda nam się jeszcze przespać do 7. a jak nie to maly idzie spać sam ok 7.30. nie bujam do zaśnięcia i nie noszę bo wtedy usypianie trwa ponad godzinę a jak pozwalam sie pokręcić, ułożyć to max 10 minut i dzidzia śpi. a jak nie to biorę na jedzonko, pociągnie ze 3 łyczki i zasypia pięknie :)

No tak sie składa, że nam sie nasz własny wszechświat rozszerzył i o tym dyskutujemy:) A co do \"wspólnego\" wszechświata to rozumiem, że masz jakiś plan, żeby go skurczyć? Czy jeśli mamy przestaną rozmawiać o swoich dzieciach to pomoże to ratować ten wszechświat?:P A w temacie: ja kąpię synka mniej więcej o 19, potem obowiązkowo pierś i drzemka 1-2 godziny. Potem pobudka na jakąś godzinę i ponownie pierś, przy której zasypia. Budzi się średnio 2 razy w nocy, czasem częściej.