Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Dlaczego nie lubią Polaków?

Polecane posty

Gość
Czy jesteśmy gorsi?

Gość lepiej zapytaj za co mozna
by lubiec polakow

Gość drwall
to zalezy jakich Polakow

Gość Tonia jestes a Austri
ze wiesz?

Gość
Na szczęście moja siostra ma dobrze, trafiła do dobrych ludzi

Gość
Tęsknię za nią 😭

nie jestesmy, w Europie Polacy sa neutralni (poza niemcami, tam panuje nadal typowy stereotyp biednego, pijace Polaka zlodzieje) jezeli patrzec na europejskie kraje, poludniowe, ktore sciagaja turystow, to wiadomo kto jest nielubiany- Niemcy 🖐️

Gość Tonia jestes z Austrii
Tonia nie odpowiedzialas na me pytanko? Dlaczego uwazasz ze w Austrii lubia Polakow?

Ja tez mieszkam w Austrii 20 lat (Wieden) i jestem odmiennego zdania

no jak nie,mieszkam tutaj ponad 6 lat, wiec wiem jak postrzegani sa Polacy na tle innych obcokrajowcow. Jestesmy w porownaniu do Turkow, Macedonczykow, Bosniakow, Serbow i Rumunow lubiani.

badrdzo mi przykro, ze zebralas zle doswiadczenia... skoro tutaj mieszkasz to wiesz, wystarczy porownac jak postrzegane sa inne nacje, to tyle na ten temat!

Gość
U mnie za ścianą Niemcy wynajmują mieszkanie, są sympatyczni, jadą do pracy wcześnie bardzo, a wracają przed siódmą.

A w jaki sposob przejawia sie to umilowanie do nas? Idz do pierwszege lepszego MA lub FinanzamtU to zobaczysz jak bardzo nas lubia ...

no ja ide, i nie mam problemow! jest latwiej i mniej biurokratycznie niz w Polsce. nie chce tuatj polemizowac, wg. Twojego zdania nie lubia ok. wg. mojego jest inaczej...

Nie mam ZADNYCH zlych doswiadczen - twierdze tylko ze Austryjacy nie palaja jakas szczegolna sympatia do Polakow. Jednak uwazam ze obcokrajowcom zyje sie w Austrii nieporownywalnie lepiej niz np obcokrajowca w Anglii Irlandii czy Niemczech.

A mieszkasz w Wiedniu? wg mnie duzo mniejsz biurokracja jest w Polsce - tutaj co najbardziej wk...rwia jest wlasnie biurokracja. Nie wiem czy mieszkamy w tej samej Austrii - w mojej nie ma kangorow ;)

ja nie pisalam, ze nas na piedestale stawiaja. Uwazam po prostu, ze ani nas lubia ani nas nie lubia w porownaniu np. do Niemcow. 🖐️

Słyszałam że Austriacy w ogóle nie lubią obcokrajowców, i raczej są tam dość wyraźne tendencje nacjonalistyczne. Jak na razie byłam w Szwecji, Chorwacji i Francji- w tej ostatniej zarobkowo- i nigdzie się z najmniejszym przejawem nietolerancji i niechęci nie spotkałam. No, może jeden przypadek przy kasie we francuskim hipermarkecie.

there are no kangaroos in austria, i know 🖐️ mieszkam w Wiedniu, nie mialam nigdy z niczym problemow. hmm, podstawa jest naturalnie znajomosc jezyka :P nie chce byc zlosliwa

Historynka i o to chodzi. Jak sie ma porownanie to mozna sie wypowiadac. Ja uwazam, ze w Polsce nie lubia Polakow :O dlatego musimy emigrowac tam, gdzie nas lubia ;)

Jarek_84 nie badz taki detalista ;) Niestety po latach no obczyznie nie majac kontaktu z polskim pisanym mozna popelnic blad... zgadzasz sie ze mna? Wybaczysz me niedociagniecia? ;)

szwargolacych Niemcow nawet w Azji czy Ameryce nie lubia... jak pojedziesz do Francji i zaczniesz po niemiecku gadac, to dostaniesz najwyzej w pysk. Ale to i tak sa wszystko uprzedzenia 🖐️

Gość lleinka
Niestety wyraz Polak ma w wiekszosci krajow wydzwiek negatywny. Juz lepiej byc ze Slowacji. Ludzie nie wiedza nic o Polsce czy Slowacji, ale przynajmniej wyraz Slowak posiada wydzwiek neutralny.

Niedano pewien znajomy Austryjak podczas rozmowy ze mna ni z tad ni z owad stwierdzil ze my w Polsce to piekne kobiety mamy ...a oni niestety mosza swoje w piwnicach zamykac ...

nie ma co narzekac na kasztanow, niemieckiego nie potrafia ;) sa zakomleksieni przez niemcow i daja sobie wlazic na glowe, przez kazda nacje...

coz - wien ist anders