Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saga1234

pomóżcie proszę- temp. u 5 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość dddddddddddddddddddddsre
ona sie pomyliła.Dziecko ma 37,5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie strasz człowieka.Przecież chyba widzi jak zachowuje sie dziecko,prawda?

Gość ZŁOTA RYBKA spełniam marzenie
ibuprofenu nie podaje się niemowlętom, tylko środki zawierające paracetamol. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szkodzi bardzo na serce i powoduje przerost lewej komory serca Powtarzam, dzieci nie gorączkują z powodu ząbków tym bardziej +38!!!!!!!!!!!!!!!!!! Biegiem do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeszcze tu siedzisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nurfen można podawać dzieciom od 3 m-cy:) a temp 37,5 to stan podgorączkowy. idź już stąd,bo masz widać niezłą zabawę.

Nie słuchaj głupich rad Powtarzam, każda temperatura u niemowląt powinna być skonsultowana z lekarzem A niby dlaczego temperatura 37,5 u niemowląt to ma być norma? Lekarz studia skończył w latach 60 tych? Przecież to taki sam organizm i tak samo mu się białko ścina jak dorosłemu. Ponad to, niemowle nie powie co go jeszcze boli lub co mu dolega. Ty wiesz tylko, że ma grączkę i nic więcej. A wiesz jakie ma inne dolegliwości???????? Lepiej panikować, niż później żałować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZŁOTA RYBKO WIDZĘ ŻE CHYBA NIE MASZ DZIECI I NIE ZNASZ SIE NA TYM A POZA TYM MOJE DZIECKO NIE MA BIEGUNKI I PRZECZYTAJ SOBIE WSZYSTKO DOKŁADNIE A NIE WYMYŚLASZ RZECZY O KTÓRYCH NIKT NIE PISAŁ

wszystkie środki z ibuprofenem szkodzą na serce nawet dorosłym. To, że na opakowaniu masz napisene, że od 3 m.ż. można stosować nie znaczy, że jest zdrowe. Wiesz coś na ten temat> Studiowałaś farmację? Moja mam jest lekarzem neonatologiem i wrzyciu nie pozwoliła mi na stosowanie ibuprofenu nawet teraz gdy moje dziecko ma 3 latka

przepraszam w życiu

to może w ogóle sie nie leczmy,bo każdy lek ma skutki uboczne

nie chcę się wtrącać, bo nie przeczytałam wszystkiego, ale... lekarka mojej córci też neonatolog - pediatra nie pozwoliła na stosowanie ibuprofentu. I też negowała temperaturę czy stan podgorączkowy u niemowląt jako, że niby od żąbków. Dzidziuś ma stałą temperaturę 36,6 tak jak dorosły a wszystko powyżej 37,5 należy skonsultować z lekarzem

paracetamol jest ok Gdyby ibuprofen był bezpieczny byłby stosowany również u kobiet w ciąży a jest zabroniony. Jedyny bezpieczny środek p.bólowy/p.gorączkowy to PARACETAMOL Też się zgadzam z tym, że dzidziuś nam nie powie co mu dolega dlaczego więc czekać na coś gorszego. lepiej skonsultować z lekarzem i mieć pewność, że jest wszystko ok

tiaaa, tylko eletkroniczne termometry do temperatury 37,5 mierza jak chcą.

każda mama powinna robić tak jak uważa,bo sama zna najlepiej swoje dziecko.

Gość po co w ogole
do lekarza chodzić na kafe wszyscy się na wszystkim znają a jak sie pomylą, to już ty mamusiu zapłaczesz

paula01 - nie ważne jak mierzą, ważne, żeby dziecko było zdrowe! Jeżeli wysoką temperaturę będziesz usprawiedliwiała wadliwym sprzętem, to mam nadzieję, że Twojemu dziecku nigdy nic nie będzie :-o Nie jest błędem iśc do lekarza zbyt często. Błędem jest nie zareagować gdy sytuacja tego wymaga.

SPOKOJNIE PROSZĘ SIĘ NIE SPIERAĆ JA TYLKO CHCIAŁAM Z POROZMAWIAĆ Z WAMI NA TEN TEMAT BO MOŻE KTOŚ MIAŁ DOKŁADNIE TAKĄ LUB PODOBNĄ SYTUACJĘ JAK JA I CHCIAŁAM WASZYCH PORAD A TAK NAPRAWDĘ DECYZJĘ PODEJMUJĘ SAMA BO TO JA JESTEM ODPOWIEDZIALNA ZA SWOJE DZIECKO DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE I RADĘ

NAPEWNO WEZMĘ POD UWAGĘ WASZE OPINNIE MOJ PEDIATRA NIE JEST TAK WYROZUMIAŁY I NIE POJMUJE TEGO ŻE KAŻDA MATKA MARTWI SIĘ O SWOJE DZIECKO I NAWET Z NAJMNIEJSZYM PROBLEMEM IDZIE DO NIEGO KOMENTUJE TO TAK - " ....WYMYŚLA PANI I SZUKA CHOROBY U DZIECKA JAKBY CHCIAŁA ABY DZIECKO CHOROWAŁO...." DLATEGO TEŻ SPRÓBUJCIE MNIE ZROZUMIEĆ

38,5 to troche duzo na zabkiprzede wszystkim zbijaj - czopki albo syropzbija sie od 38 a przy dlogotrwalej goraczce - juz od 37,5moze byc trzydniowka, przeziebienie albo wirus

moja pediatra wrecz nakazala stosowac nurofen na zmiane z paracetamolem, bo oba mozna stosowac 3 do 4 razy na dobe a koncza swoje dzialanie po 3-4 h!dlatego stosuje sie i jedno i drugie.problemem u nas bylo to, ze.. paracetamol nie dzialal a bylo juz 38,7 (w pupie 39,2)

Ibuprofeny w ciąży są zakazane TYLKO dlatego, że rozszerzają naczynia krwionośne, zwiększają przepływ krwi i zwiększa się tym samym ryzyko odklejenia łożyska w I i II trymestrze (w III wolno stosować w uzasadnionych przypadkach!!), więc nie straszcie bezpodstawnie. Nurofen dla dzieci (specjalny) jest całkowicie bezpieczny - polecają go także lekarze.można stosować od 3go miesiąca życia (czopki i syrop) w odpowiedniej dawce na kg masy ciała.Poza tym zwykły nurofen w tabletkach jest przeciwwskazany dla dzieci poniżej 8 r.z. - w syropie dla niemowląt jest inaczej spreparowany.