Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marginesysss

interesuje was kim byliscie w poprzednim wcieleniu

Polecane posty

Gość marginesysss

Gość atenea
wbij sobie do malego mozdzka ze reinkarnacja nie istnieje..a jesli nie wierzysz poczytaj troche o tym

Gość a co istnieje
? niebo z aniołkami i piekło z gotującą się smołą?

Gość ffefweff
Jeżeli reinkarnacja istnieje, to ja na pewno byłam psem i to przez wiele wcieleń. I prawdę powiedziawszy to nie wiem za co pokarałam się byciem człowiekiem teraz.

Gość cerrrrrrrrrrrrrr
tak

Gość wreducha
ja chyba bylam czarownica...

Gość przeciez jedno jest zycie

Gość martyns
atena nie stresuj sie tak .tez nie wierze w reinkarnacje . pytam bo ciekawi mnie z kad u ludzia biora sie te wizje podczas seansow . chyba wyobraznia naszego umyslu nie zna granic

Gość wreducha
a ja wierze i co wam do tego??????

Gość martyns
nic nam do tego . wierzysz twoja sprawa .

Gość atenea FERRER
OTOZ MARTYNS: owszem to nasza psychika i mozg tak dziala...ale to za dlugi temat zeby o tym dyskutowac

Gość wiec skad dejaviiii
ja tam wierze ze bylam kiedys wielka gwiada .. bo teraz za tym tesknie hahahahhaah

Gość martyns
"zycie mamy tylko jedno" wiedzac o tym i tak nie potrafimi go wykorzystac tak jak powinnismy . fajny nick :P:P

Gość martyns
to podaj przyklad na istnienie reinkarnacji

Gość a Decha De
ja mam wrażenie, że żyłam kiedyś w średniowieczu i utpiłam się w rzece lub morzu. Mam dziwne odczucia gdy widzę średniowieczne zamki, przedmioty z tamtego okresu. a otwarta woda mnie przeraża, robi mi się słabo na sam widok

martyns skoro ktoś rzucił hasłem że reinkarnacja nie istnieje to chciałoby się uzyskać odpowiedź dlaczego, jakiś argument ku temu. mi temat reinkarnacji jest absolutnie obojętny. odpowiedziałam tylko na pytanie zawarte w temacie topiku. aczkolwiek chętnie dowiem się czegoś więcej :)

Gość czarownica ona
Byłam czaownicą

Gość martyns
tez czytalem pare historii w ktorych 3 letnie dzieci opowiadaja niesamowite rzeczy. wspominaja o wydarzeniach historycznych ktore na prawde mialy miejsce . a one odtwarzaja to z taka precyzja jakby conajmniej studiowaly ta wiedze. wczoraj czytalem relacje z takiego seansu gdzie goscinka opowiadala o piramiedzie cheopsa, niby stala kolo studni i relacjonowala co sie tam dzialo.o tym chlopcu ktory twierdzi ze byl rycerzem tez ogladalem w tv. pare dni temu beda u znajmoego jesgo 3 letnia corka zaczela opowiadac cos a jej rodzice na to nie wymyslal juz i niestetety nie zdarzylem uslyszec o czym opowiadala- szkoda bo moglo by byc to ciekawe. chyba nie jestem w stanie podac tobie konkretnego przykladu na nieistnienie reinkarancji ale pewnie musial bym isc na taki seans i sam na sobie sprawdzic jak to przebiega i na ile realistyczne sa te wizje :P

Reinkarnacja (również: metempsychoza, transmigracja) - to pogląd, wg którego dusza po śmierci może wcielić się w nowy byt fizyczny. Np. dusza jednego człowieka może przejść w ciało nowo narodzonego dziecka lub nawet zwierzęcia czy rośliny. Samo słowo reinkarnacja jest zestawieniem dwóch członów: inkarnacja (wcielenie) i przedrostka re (oznaczającego powtórzenie czegoś). Dosłownie więc reinkarnacja oznacza powtórne wcielenie.}