Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luliczka

Pieprzona Polska!!!Kto ma jej dość?

Polecane posty

Gość luliczka

Polska jest do dupy. Takie jest moje zdanie. Kiedyś uważałam się za patriotkę a dziś mam to wszystko gdzieś. Dlaczego? Chociażby dlatego: - młodzi w autobusach już prawie w ogóle nie ustępują miejsca starszym, ani ciężarnym - normalny człowiek nie dostanie zasiłku dla bezrobotnych, bo zarabia 100 zł miesięcznie na umowę zlecenie, a każdy pijak i ochlaptus co miesiąc pobiera z urzędu ok. 500 zł słaniając się na nogach po "wczoraszej" imprezie. - wszędzie liczą się znajomości. Rodzina nie dostanie mieszkania z Urzędu Miasta bo ich zarobki przekraczają o 4 zł na osobę, ale 30 letni kawaler dotanie dwupokojowe w bloku - policja Ci nie pomoże, ukradną Ci komputer, ok, ona go odnajdzie. Złodziei wypuszczą za niską szkodliwość społeczną, a Ciebie oskarżą o nielegalne oprogramowanie - normalna, przeciętna, skromna rodzina na mieszkanie z urzędu czeka ok 10 lat, a patologia dostaje je w ciągu roku nowo wybuydowane parterowe domku po 50 m 2 każdy, a czynsz przez dwa lata 30 zł, żeby mogli się odbić od dna, nie muszę chyba dodawać, że to się rzadko kiedy udaje... - prewencja chadza po drogach, bezpiecznych osiedlach i legitymuje człowieka, który se piwko na ławce kulturalnie pije, ale tam gdzie huloigani (w parkach, na niebezpiecznych osiedlach) wcale ich nie widać, bo dostałby taki od pijaka butelką,a po co ryzykować, niech ktoś inny dostanie (bez pałki i pistoletu na obronę) - na głupim stoisku pks o numerku 4 gdzie ludzie czkają na pks jest kolejka, to Ci taki gówniarz przejdzie przez stoisko nr 2 i wciśnie się jako pierwszy - w klasach podstawowych około 60 % dzieci pochodzi z rodzin niedostosowanych społecznie (rozwiedzionych, konkubinatów, rodziców samotnie wychowujących dzieci) - coraz więcej pedofili, gwałcicieli i coraz częściej pozostających bezkarnych - pieprzeni politycy, którzy wadzą się non stop, przyznawają sobie niebotyczne premie, zwykłego obywatela mają w dupie... Nic tylko chamstwo, wyzysk i głupota! Długo by tak wymieniać. Wiem, że może gdzie indziej nie jest lepiej. Szkoda mi tylko, że jeszcze tyle lat ja i moje dzieci bedą musiały ogladać ten syf...

Gość luliczka
Hehe, fajnie:-) Sam skocz, ja mam to w dupie. I pewnie nikomu nie zrobię na złość tylko sobie, denerwując się i nie wierząc w to cosię dzieje do okoła,ale przynajmniej mam tego świadomość i nie chodzę w różowych okularach.

Gość amant6666
DLATEGO JAK SKOŃCZE STUDIA TO PIERDOLE TEN KRAJ I POJEBANYCH POLAKÓW I WYBIERDALAM DO NOWEGO YORKU!!!!!!!!!!! WAM TEŻ TAK RADZE!!!! BO TEN KRAJ TO HUUUUJNIA JEBANA I PIERDOLCA MOŻNA DOSTAĆ!!!!

Gość luliczka
Mam tylko ten problem, że nie da rady zabrać całej rodziny a ja jestem zbyt przywiazana:-/ Gdyby nie to, dawno mnie tu nie ma...

Gość bo to jest wazne
naiwna jestes, myslisz ze tylko tutaj tak jest? ja akurat wiem co mowie bo przez prawie 20 lat mieszkalam w Niemczech, co do opieki spolecznej to jest jeszcze gorsza niesprawiedliwosc a mlodziez...szkoda gadac!

Gość weronisiax
...Bo w Polsce bylo jest i bedzie zle.....2 dni temu dowiedzialam sie,ze firma w ktorej pracuje oglosila upadlosc -czyli przy dobrych wiatrach popracuje jeszcze 1-2 miesiace....Co dalej nie wiem,nie mam zamiaru szukac juz pracy tutaj bo to bez sensu i tak nie da sie zyc za 1500 miesiecznie:(

Gość weronisiax
No fakt Niemiecka mlodziez to koszmarrr! Ale my i tak zaczynamy juz im dorownywac...niestety...W Niemczech badz gdziekolwiek indziej jest chociaz wyzszy poziom zycia,przecietnemu obywatelowi zyje sie lepiej niz takiemu w polsce

Gość dsfsfsdf
wszystko jest do dupy kurde zarabiam 1200 600 czynszu w piepsqzonym bloku place gdzie beznadziej asasiadlka sie czepia kazdego halasu i po kilku dniach nie ma wyplaty

Gość ytytryzyz
fakt, nie mozna nic kupic jak sie ma dzieci to wogole tragedia ja juz nie wiem jak zyc

Gość luliczka
wiem, że gdzie indziej nie ma lepiej, dlatego tak sobie myślę, że nie będzie końca świata tylko sami się powybijamy i już. Wszędzie kłamstwa. Telewizja, polityka, pudelek:-) Nie da się na to patrzeć,jak mam wychować moje dzieci w takim kraju? Żeby dostać becikowe trzeba być co miesiąc u lekarza od 10 tygodnia ciązy, tylko, że jak chciałam się umówić na 1 wizytę ipowiedziałam, że jestem w ciązy to mi kazali za 3miesiące przyjść. I nic tylko pchać kasę prywaciarzom kiedy z wypłaty mi fortunę pobierają na fundusz zdrowotny! A jak wylądowałam z 40 stopniami gorączki w szpitalu w 6 miesiącu ciązy to mi suka lekarka powiedziała, że "teraz to już nawet z łupieżem na ostry dyżur przychodzą"...

Gość luliczka
I ten spot reklamowy, kupuj wszystko co polskie. Jakbym miała pensje prezydenta to moga lotać 5 godzin po sklepach i szukać wyłącznie polskich produktów...

Gość bo to jest wazne
pamietam jak mialam nerwice i myslalam, ze zwariuje. kasa chorych nie chciala mi refundowac glupiej terapii dziennej w szpiatlu, a taki pijus i nierob to wystarczy ze zadzwoni i powie ze chce sie zabic to juz po niego jedzie karetka i ma zapewniony pobyt w szpitalu na kilka tygodni, ze wszlekimi formami terapii!

Gość luliczka
właśnie mi o to chodzi. Ja chorując na astmę, zarabiając wczesniej 700 zł netto, mając narzeczonego, planując powiększenie rodziny, i wywodząc się z 9osobowej rodziny, która mieszkała na 50 m2 nie miałam szans na mieszkanie z urzedu. Proponowali mi 40 m2 w najbardziej niebezpiecznej dzielnicy, gdzie sasiad miał powybijane okna i byłosłychać libacje alkoholowe, gdzie mieszkają cygani i gdzie codziennie słyszy się o napadach. Znajomy, kawaler 30 lat (ze swoim lokatorskich, ale przepisanym na ojca) bez dzieci, bez dziewczyny nawet, codziennie z piwem w ręku dostał 2 pokoje!!!! @ pokoje w centrum miasta w bloku z centralnym ogrzewaniem:-(

Gość kwokaa
racja!

Jeśli masz kase to w kazdym kraju zyje sie cudownie,jesli nie masz nie wazne gdzie jestes bedzie Ci chuj*wo. Ja osobiscie kocham Polske i czuje sie tu b.dobrze. W innych krajach korupcja,nepotyzm tez sa na porzadku dziennym. Mlodziez wszedzie taka sama.(zachod ciut glupszy od wschodu taka moja osobista opinia ale to wina szkolnictwa). Tak z innej beczki,po co rodzilas dzieci skoro uwazasz ze zycie to syf.Po to zeby one tez sie meczyly?

1. Trzeba bylo w ciaze nie zachodzic. 2. Trzeba bylo byc pijakiem a nie normalnym czlowiekiem. 3. Trzeba bylo miec znajomosci. 4. Trzeba bylo byc policjantem albo zlodziejem. 5. Trzeba bylo byc patologia a nie normalna rodzina. 6. Trzeba bylo byc pijakiem albo prewencja. 7. Trzeba bylo byc gowniarzem. 8. Trzeba bylo byc pedofilem lub gwalcicielem. 9. Trzeba bylo byc politykiem a nie zwyklym obywatelem. Twoje IQ oceniam na nie wiecej jak 25. Mi tez sie wiele rzeczy w naszym kraju nie podoba ale to co akurat wymienilas jest mi calkowicie obojetne.

a ja mieszkam we Francji i gdyby to ode mnie zalezalo to juz by mnie tu nie bylo... wszyscy pracuja od rana do wieczora, dzieci sie u niani wychowuja; kazdy sobie rzepke skrobie, ludzie zamknieci w sobie; idiotyczny system szkolnictwa i pracy, zarobki zadna rewelacja, biurokracja cholerna i wiele innych rzeczy ktore mnie wkurwiaja...

Gość luliczka
zwykle ludzi denerwuje to co dotyczy ich osobiście. Ja podałam przykłady, które mnie bolą i denerwują, kto inny może mieć swoje powody. Zapomniałam dodać, że Polacy są chamscy, czego Ty jesteś trafionym przykładem. Nie pytałam o ocenę mojego IQ, następnym razem odpowiadaj na temat.

Gość Zadowolony Polak
Jak sie wam kurna nie podoba do jedzcie sobie do stanow, tam wam bedzie lepiej. Tam maja teraz taki kryzys, ze spamerzy juz nawet zaczeli reklamowac srodki na porost wlosow!

Gość depeche mode saved my live
luliczka- nie uoglólnaij nie wszysyc polacy są chamscy i wredni i złosliwi aczkolwiek duzo też zawartuch w twej pierwszej wypowiedzi sie zgadza niestety- popierodlone to wszytko, sczezgólnie na uczelniach i w miesjcach pracy,w urzedach, kraj katolicki a kazdy dba o swoja duuupe . drugi człowiek przestaje sie liczyć !!!! nie załąmuj sie , trzeba przełamywać ten popieprzony system

Gość luliczka
Nie twierdzę, że gdzie indziej jest lepiej, myślę po prostu, że życie będzie coraz gorsze, przecież młodzież się nie nawróci, nie przestanie ćpać, chlać, margines społeczny będzie się tylko poszerzał, będzie coraz więcej psychicznie chorych pedofili, gwałcicieli (spójrzcie na coroczne statystyki), homoseksualiści bedą wychowywać dzieci, 12- latki zachodzić w ciąże... Jak tu żyć? Jak wychować dzieci? Bronić swoich poglądów i racji?Żyjemy w świecie gdzie człowiek boi się dać całusa córce, żeby sąsiad nie posadził go o lubieżne czyny...smutne...

Gość luliczka
I jeszcze te kościoły. Po co tyle tego stoi ? Tylko ciemnotę i bajki tam się ludziom wciska i jeszcze bierze za to kasę

Gość luliczka
Dlaczego rodziłam? Bo jak większość kobiet posiadam instynkt macierzyński i pragnę dać spokojny dom swojej rodzinie. Mimo wszystkiego o czym tu piszę będę musiała się starać by moja rodzina była szczęśliwa. Przykro mi tylko, że tak się dzieje i że to ludzie sami gotują sobie taki los. Co do uogólnie to rzecz jasna nie miałam na myśli wszystkich Polaków:-) Ja też jestem kulturalna i sympatyczna;-)

Gość luliczka
Co do autora postu o kościołach to Polacy są też wredni;-p (nie wszyscy). Proszę się nie podszywać pode mnie. A skoro już ten temat poruszyłeś/aś to księża molestują ministrantów, nawet w kościele mój syn nie jest bezpieczny.

Gość luliczka
Nie dyskutuję na temat różnych kultur bo wielu z nich nie potrafię pojąć;-P Co do wyjazdu do Afryki, traktuję to jako żart, aczkolwiek też nie potrafię pojąć jak tak wysoko rozwinięty świat pozwala na to by umierało tam z głodu tyle dzieci i żeby panowała tam taka bieda i różnego rodzaju epidemie.

droga autorko topiku nie sposób sie z Toba nie zgodzić, bo właściwie wszystko co piszesz to prawda, jeszcze dodałabym pieprzona biurokrację

Gość xXxIkSxXx
NIESTETY ALE MASZ RACJE. POLSKA TO JEDNA WIELKA RAZACA NIESPRAWIEDLIWOSC.

Gość luliczka
skoro do mnie piszesz, to czytaj pozostałe posty. Nie zamierzam wyjechać (powody podałam powyżej) i nie jestem z tych, które uważają, że wszędzie indziej lepiej.

Gość luliczka
jeśli idzie o biurokrację to pocieszam się, że dzięki niej więcej ludzi ma pracę:-)