Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca sie magda

jaki kolor do niebieskich mebelkow?

Polecane posty

Gość pytajaca sie magda

Zamierzamy urzadzi pokoik w typowych "chlopcykowych" kolorach :D Na poczatku myslalam o blekitnych scianach, jakis fajnych naklejkach itd., ale zdecydowalismy sie na niebieskie mebelki z Ikei (seria Mammut) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/10399?pageNumber=2 wiec niebieskie sciany odpadaja. Poradzcie dziewczyny jaki kolor scian, rolet, zaslonek wybrac, zeby pokoj nie byl taki "za niabieski" , ale zeby ladnie komponowaly sie z tymi mebelkami?

Gość moze.......
zolte????

szczerze nie jestem fanką kolorowych mebli o narzucają kolor ścian. My mamy sosnowe i kolor ścian 2 oliwki 2 miodowe żółte zasłonki roletki kremowe ( neutralne zawsze pasują. Jednakże do niebieskich mebelków ładnie będą pasować odcienie żółtego wpadające w pomarańcz. Wtedy franeczki w ciemniejszym odcieniu. Fajnie wyglądają rolety rzymskie polecam sama przymierzam się do zakupu zamiast zwykłej firanki. Popatrz na allegro . Jakieś fajne obrazki na ścianę i pokoik cudo. Zazdroszczę przygotowań ja mam to daawno za sobą.

no coz mi tez osobiscie nie podobaja sie niebieskie meble a juz szczegolnie w zestawieniu z zoltymi czy pomaranczowymi scianami... bardzo ostry i krzykliwy kontrast jak dla mnie... ale to oczywiscie kwestia gustu gdybym jednak miala niebieskie meble to sciany pomalowalabym na zlamana biel a zolty i zielony dalabym w dodatkach: zaslony, dywanik, naklejki na sciany, obrazki...

Gość pytajaca sie magda
Dzieki :) Ja wlasciwie uparlam sie na kolorowe mebelki dlatego, ze w calym domu mamy drewno i rozne odcienie bezu/brazu, takze tym razem chcialam cos innego dla odmiany i kontrastu, zeby zrobic pokoik typowo dla chlopczyka. Firanek zakladac na pewno nie bede, bo nie lubie, ale wlasnie dzieki za rade co do rolet. Musze koniecznie poszukac informacji na tem temat. I dzieki za pomysly z kolorkami scian, super :D

he he, mial byc dwukropek i "Poznaj" no i wyszla gebusia z jezyczkiem:P

Do niebieskich mebelków wybrała bym zielone ściany ,oliwka , seledyn . i do tego brązowe dodatki .

Gość ja bym dala
jasno bananowy albo brzoskwiniowy zamiast intensywnie zoltego czy pomaranczowego na sciany,a dodatki juz w mocniejszych kolorkach

Gość pytajaca sie magda
Seledynowy? Hmm...nie pomyslalam o nim, ale calkiem fajny pomysl...dodatki moga tez byc zielonkawe (np. ten koszyk z Ikei na zabawki) Tak sobie ukladam w glowie i w sumie zielono-niebiesko mogloby byc, albo niebiesko-zolto (ze scianami w kolorze cytrynki lub delikatnej zolci, nie intensywnej)