Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniamisia

BETA HCG

Polecane posty

Gość aniamisia

czy badanie beta hcg poo terminie spodziewanej miesiączki wyjdzie dobrze??

Gość karrambaaaa
jestes tego pewna?:D

Gość aniamisia
aha a jesli lekarz pobierał mi krew i to lekarz stwierdził ze ciąża jest niemożliwa to moge mu ufac? bo schizuje bardzo teraz

Gość aniamisia
??

test beta HCG bada stężenie hormonu we krwi, który występuje tylko wówczas, gdy kobieta jest w ciąży - oczywiście odpowiedni poziom tego hormonu. Każdy wynik badania powinien być porównany z zakresem refrencyjnym, który stosuje dane laboratorium - wynik jest jednoznaczny, albo jest ciąża albo nie. Takie badanie można zrobić samemu - nie trzeba skierowania od lekarza, kosztuje ok 30-40 zł i wynik daje pewność czy jest ciaża. Jeśli robisz to badanie po terminie spodziewanej miesiączki to wynik napeno będzie wiarygodny, nie daje 100% pewności, ale 99% - dużo więcej niż test \"sikany\" z apteki. Beta hcg warto powtórzyć - W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Najlepiej zapytaj lekarza, czy robiła Ci test beta HCG, albo idź i sama zrób ten test, nie kosztuje dużo, a będziesz wiedziała jaka jest sytuacja

Gość aniamisia
ale ja juz zrobilam ten test ciaza jest ponad 5 a ja mialam 3 iles i to bylo po terminie miesiaczki