Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usmazyłam i mam małe kółeczko

Jajecznica z 3 jaj - toż to niemowlak by się nie najadł

Polecane posty

w dietach jest podane jajecznica z 1 jajka, no sorry :-O dzisiaj zrobiłam sobie z 3 jaj i na małym taelrzyku była jajecznica wielkości 1 łyżki stołowej :-P to nawet niepełna garść. To ma być normalny posiłek? Z jednego jajka to jest jajecznica weilkościorzecha laskowego

Gość rbhdtiuvarewg
albo z kopy, najlepiej.

Gość a ty sie ladaco nie wtracaj

Gość i już tłum się pcha
dodaj pomidora, szczypiorku, pieczarek, gorszku, czy innego warzywa - i masz michę żarcia ps, albo używaj mniejszych talerzy - optyczne złudzenie potrafi działać cuda :)

Gość skoro nie jest sprecyzowane
jakie to ma być jajo, to zamiast przepiórczego użyj 3 strusich jaj

Gość fxjjt
bez pzresady widocznie chujowe jajka mialas :p ja z facetem jajecznice robimy zwykle z 8 jajek +dodatki (szynka/kielbasa,cebulka,czosnek itp) i sei w zuplenosci najadamy z chlebem

Gość rbhdtiuvarewg
Inne warzywo to smażone na złoto kartofle. Fajne do jajecznicy.

Gość point
Podduś najpierw 2-3 pieczarki, 1 pomidorka, 2-3 rzodkiewki, 1/4 cebuli. Dopiero do takiego mixu wbij jajka. Objętościowo i smakowo takie danie naprawdę zzyskuje, a kalorii dochodzi niewiele.

Gość chujowa jest jajecznica
z pieczarkami, pomidorem ipt. przeciez te warzywa puszczaja wode i sie robi breja ohydna:O nie ma to jak lekko ścięta jajecznica z pięciu jaj na masle :classic_cool:

Gość fxjjt
a moj facet robi z 2 jajek omleta ale takiego bardziej ciastowego z gestej masy z maka,melkeim i proszkiem do pieczenia+dodatki ser zolty,kukurydza,szyneczka,cebulka itp i bez chelba najadamy suie na kilak godzin :D

Gość point
Gwarantuję, że mi breja nie wychodzi:) Pieczarki odparuj, potem cebulka, rzodkiewka, na koniec pomidor w kostkę (na chwilkę). Dopiero teraz jajka, sól i pieprz:) Hm... na maśle też bym zjadła, ale te kalorie...

Gość i już tłum się pcha
ale i tak nic nie pobije jajecznicy na cebulce i szynaczce........... a pomidory obok :)

nie o to chodzi, że jestem na diecie, ale czytałam różne diety i zaczęłam się zastanawiać :-P dodałam pomidora i troszkę szczypiorku i tym się najadłam, ale nie wyobrażam sobie żeby się najeść 1 jajkiem (na twardo ok samo mi wystarczy, ale jajecznica wychodzi jak orzech laskowy)

Gość eee sory
al e tam bylo napisane ze w diecie, to jak rozumiem ktos tu sie odchudza, wiec jak bylo napisane jedno to jedno. i kropka a potem ze dieta nie dziala. nie masz sie najadac tylko chudnac!!!

no też sobie nie wyobrażam pomidora razem z jajecznicą. Pomidor leży obok, świezy i nieprzetwarzany :-D a talerzyki mam małe i właśnie o to chodzi, że nawet na tym małym talerzyku miałam małe kółeczko z jajecznicy :-D

o rany, przecież nie napisałam że jestem na diecie :-O ludzie co z wami! :-O Nie jestem na diecie, nie mam się z czego odchudzać!

Gość i już tłum się pcha
to się ciesz i smaż sobie jajecznicę z 10 jaj ps. o czym więc jest ten temat?

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
pewnie w koryto nakładłas tej jajecznicy że masz małe "kółeczko" ja duzo jem , a 3 jajkami z chlebem sie najadam i bynajmniej nie mam na talerzu " kółeczka" tylko normalna porcje posiłku

no widzisz a ja miałam małe kółeczko, a jajecznicy nigdy nie jem z chlebem. tylko samą z pomidorem. Tez źle prawda? WY jesteście najmądrzejsi i najlepiej wszystko wiedzie!

Gość laik3222
no ja jajecznica z jednego jaja tez bym sie nie najadla ale z 3 to juz syci -moze masz zolądek jak guma do zucia.

Gość laik3222
zróbcie sobie jajecznice ze swierzą mietą-pychotka

duuuuzo cebuli, grzybki i kielbasa. to moja ulubiona jajecznica. 2 jaja i wystarczy.

Gość usmaż sobie
z dziesięciu jaj, bedziesz miała większe kółeczko :P

Gość
a ile ma kcal jajecznica z 3 jaj?

ludzie no przecież mnie po 2 jajach mdli normalnie! juz po jednym jest mi niedobrze :/