Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bawidemek3

Mieszkam w małym mieście w wlkp, a ludzieTUsą bardziej dumni niz w Duzym miescie

Polecane posty

Gość bawidemek3

Ma ktos tez podobne spostrzezenia, co do małym miasteczek?No,ludzie tu są tak dumni, CHODZA JACYS TACY NABURMUSZENI,dumni niby ze swojego miasta, tylko, ze nic sie w tym miescie nie dzieje, nuda i nuda.Znajomy został kierownikiem w urzedzie to głowe juz tak wysoko nosi jak prezydent, normalnie nie pogodosz , wielki poAN KIEROWNIK:)Mieszkałem w duzym miescie i tam są ludzie skromniejsi, a mnie zawistni i bardziej pracowici.Tutej tez starsznie zazdroszcza, gdy masz tylko od nich lepsze auto, krzywo patrza..DZIWNA jest ta małomiasteczkowosc! wielkopolska

Gość tu masz
małe miasto to ile ma ? 30 tys mieszkancow ?

Gość bawidemek3
tak około 30 tysiecy ma, nie wiecej!

Gość nie mam takich
spostrzeżeń. Mieszkam w Wielkopolsce, w mieście ok. 30 tys. i wisi mi, jak wysoko lub jak nisko ludzie noszą swoje głowy. Zajęta jestem swoją pracą, rodziną i swoimi sprawami, a nie małomiasteczkowością innych. Bo po pierwsze primo i tak ich nie zmienię, a po drugie primo - jak bardzo chcę rozrywek, których nie mam u siebie to se jadę do Poznania. Proste.

Gość bawidemek3
moze mieszkamy w tym samym miescie, ja akurat nie Cierpie Poznania, wychowałem sie we Wrocławiu i niestety tez praca po czesci zmusiła mnie do przeprowadzki tutaj.Ja tez pracuje , ale w pracy tez dostrzegam takie zachowania,o ktorych pisałem, we Wrocławiu czegos takiego nie było.Jak tak dalej pojdzie rzuce ta prace i znow wroce w rodzinne strony.fajnie, ze Ci to wisi, mi nie wisi, bo ludzie sa tu wyjatkowo nieprzyjaznie nastawieni,kazdy patrzy tylko, zeby zakumplowac sie z kims kto ma"znajomosci",a ze ja takowych nie mam nie mam tu zadnych znajomych.Jedynie w rodzinnym miescie i w innych miejscach Polski..tylko nie tu

Gość maturka4
W małym mieście wi.ększa jest presja społeczeństwa; wszyscy o wszystkich wiedzą wszystko... Ale z nieżyczliwością zdecydowanie częściej spotykam się w dużym mieście. W moim pomorskim miasteczku ludzie sobie nawzajem pomagają, uśmiechają się. I nawet jeżeli ktoś komuś zazdrości, to nie usiłuje tego kogoś zdołować, tylko raczej sam się stara iść w górę, żeby tamtemu dorównać.

Gość nie mam takich
to chyba nie mieszkamy w tym samym mieście :P Wszędzie są towarzystwa wzajemnej adoracji, znajomi Królika, miejscowe elity :P w dużych i małych miastach - w małych bardziej to jest widoczne, bo jest mniej ludzi ;) Przykre, że trafiłes na takich zarozumialców ....

Gość nikt tego nie wie
Mam rodzine w Wielkopolsce dokladnie w Ostrowie Wielkopolskim i wiochach okolicznych i stwierdzam ze ludzie z wielkopolski sa jacys kopnieci. Stroja sie na potege, gadaja o innych non stop, zastaw sie a postaw sie to ich dewiza zyciowa. Nie lubie jezdzic w tamte strony. Nie wspomne juz o rewii mody w kosciolach - zwlaszcza tych na wioskach. Do tego w wielkopolsce dziwne zwyczaje panuja- ze na chrzciny czy 18 to sale sie wynajmuje i robi sie impreze na sali, w pracy co chwila robia jakies skladki bo to kogos corka idzie do komuni, bo to ktos ma imieniny bo to cos tam i tak co chwila. Rzygam wielkopolska. Ludzie sa beznadziejni, a raczej maja dziwny tok myslenia.