Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość igula1978

pytanie

Polecane posty

Gość igula1978

Dziwczyny! czy podczas martwej ciazy noszonej nieswiadomie (ze martwa) moglo dojść do owulacji?

Gość kjkijerfpie
A jak niby ta martwa ciaze mialabys nosic? Jakby była wczesna to bys poronila, jakby był martwy płod ktory trzeba byłoby wywolywac porod to musialabybyc na tyle dluga ciaza ze bys juz ja zauwazyla

Gość igula1978
ale ja nie mowie, ze była to ciaza niezauwazona

Gość kjkijerfpie
no to co jestes w ciazy podejrzewasz ze dziecko Ci zmarlo i siedzisz sobie na kafe? nie rozumiem :o

podczas martwej ciąży - jesteś w ciąży. słyszałaś żeby ciężarna zaszła równocześnie w dwie ciąże? naprawdę jesteś z roku 1978? bo w głowie masz sieczkę jakbyś urodziła się w 1998....

Gość igula1978
dzieki za pomoc. zycze by kiedys Tobie tez ktos tak pomógł Pani Specjalistko.... To, ze moje pytanie Ci sie nie podoba, nie znaczy, ze musisz próbować mnie obrazić.

Gość igula1978
napewno nie idiotyczej odpowiedzi. Jeszcze raz zycze by Ci ktos kiedys tez tak pomogł.

Gość igula1978
Uwazaj, zeby Cie kiedys nie dopadły :) Nie wiesz, ze głupota przechodzi na innych?

Gość no ja nie wiem ale
to co piszesz jest nielogiczne. Jak sobie wyobrażasz to? W macicy martwy płód a tu owulacja? A zresztą gdyby nawet trafiła sie owulacja (hipotetycznie) to co z tego skoro nie ma szans na zapłodnienie.

Gość igula1978
Stad bylo moje pytanie. Czy hipotetycznie kobieta która jest w ciazy i traci swoje dziecko, a dopiero po dwóch tygodniach ma wywołane poronienie, w tym tak zwanym miedzyczasie mogla miec owulacje i nieswiadomie ponownie zajsc w ciaze? która teraz np. ma tydzien, a po poronieniu minelo dwa tygodnie.

Gość igula1978
malamama55, ja Cie prosze. Troszke kultury.... Słowo "spadaj chyba nie jest tu na miejscu. Wstydz sie niedobra :)

kobieta która ma dziecko - żywe lub martwe - w macicy jest w ciąży i nie ma owulacji. ile osób ma ci to jeszcze powiedzieć? samo to że to do ciebie nie dociera świadczy o tobie. i bawi mnie to że jeszcze się upierasz i dopytujesz.

O kurde...:D Będę miła... hipotetycznie jest to nie możliwe Nawet mając w sobie martwą ciąże to dalej w tej ciąży jesteś

Gość igula1978
Catarinka71, dziekuje Ci Kochana za informacje. Malamama55: niekompetentnym mowie stanowcze: NIE :)

Gość no ja nie wiem ale
jeśli nie poroniła samoistnie to dopóki nie zostanie martwa ciaża usunięta to szyjka jest zamknięta. Organizm powinien sam odrzucić taką ciążę(poronienie) a jeśli to się nie stanie to nadal dla ciała jest ciąża. Więc moim zdaniem to co piszesz jest niemożliwe.

Gość igula1978
no ja nie wiem ale, dzieki. O Takie informacje mi chodzilo. Zdrowka zycze!

Gość igula1978
Mialo byc: no ja nie wiem ale: o takie informacje mi chodzilo....

Gość igula1978
malamama55: pokory misiu zycze, pokory... Nie kazdy ma problemy na zasadzie: dwa dni temu sie kochałam i na tescie mam jedna kreskę... abo czy podczas okresu mogłam zajsc w ciaze? ;)) Milo wszystko, pozdrawiam :) PS. Lepiej miec 31 lat niz 55 :P :P :P

igula1978 ale Twoja ciąża pomimo tego że płód zmarł nadal istnieje. Tak jak już ktoś napisał szyjka jest zamknięta. Zresztą macica przecież jest zajęta więc drugie dziecko nie miałoby gdzie powstawać, no chyba że posiadasz dwie macice (kiedyś w serialu \"chirurdzy\" była jedna taka babka;) )to w tedy byłoby to możliwe. Puki masz w sobie płód ciąża będzie niemożliwa. Zmarł tylko płód, w ciąży jesteś nadal pozdrawiam

Gość igula1978
Catarinka71, niestety nie posiadam dwóch macic :) poroniłam dwa tygodnie temu, a teraz lekarz mnie kieruje na badania krwi z ponownym "podejrzeniem" ciazy... a kiedy na Boga mogla byc ta owulacja? Toz to niemozliwe ;)

A czyli jednak poroniłaś, nie masz już w sobie martwego płodu. No więc teoretycznie macica jest wolna, choć mi się wydaje że to za szybko, ale nie wiem kiedy może wystąpić pierwsza owulacja. Skoro lekarz zalecił takie badania to może i jest to możliwe. Zrób to będziesz wiedziała:)

Gość no ja nie wiem ale
ale przecież 2 tygodnie po poronieniu batanie Betahcg nie ma sensu gdyż jest ono niemiarodajne. Gonadotropina kosmówkowa jest jeszcze przez dłuższy czas po poronieniu podwyższona. Spada ale powoli.

Gość igula1978
Catarinka71, tak zrobie... ale ciagle twierdze, ze to srednio mozliwe. Przeciez nie mialam owulacji wtedy (to juz wykluczylysmy)... Kurde, dziwne to dzialanie organizmu ludzkiego. Pozdrawiam!

Gość no ja nie wiem ale
a poza tym to czegoś tu nie rozumiem. Poroniłaś 2 tygodnie temu i od razu uprawiałaś seks? Przecież zaleca się wstrzymać się z tym przynajmniej 2 tygodnie. wiec jak to było?

Gość mi sie wydaje
sorki nie chce byc niemila ale dziewczyna chyba bardzo chce byc w kolejnej ciazy i stad ten temat czy moze jednak.......

igula1978 hmm a mi się wydaje, że lekarz kieruje Cię na beta HCG, żeby sprawdzić czy po tej poronionej ciąży ono spada, bo jak nie spada to jest podejrzenie zaśniadu groniastego. wtedy byłoby to logiczne. a miałaś zabieg czy poroniłaś samoistnie? i kurczę , jeżeli faktycznie podejrzewa nową ciąże, to dość szybko po poronieniu zdecydowałaś się na seks. ja miałam przykazane czekać do pierwszej @ po zabiegu. Pozdrawiam